REYHAN ALTAY
İSTANBUL
Avcı, ''Zarifoğlu, duruşuyla, eylemiyle, nezaketiyle, sanatıyla tam bir prensti. Anadan doğma bir şairdi'' ifadelerini kullandı.
Yakın dönem Türk edebiyatına damga vurmuş Cahit Zarifoğlu, Erdem Beyazıt, Rasim Özdenören, Nuri Pakdil, Mehmet Akif İnan, Sezai Karakoç, Alaeddin Özdenören’in eserleri ve fikri kimliklerinin irdeleneceği ‘Yedi Güzel Adam’ söyleşileri yedi ay boyunca devam edecek. Her ay bir güzel adamın ele alınacağı söyleşi, edebiyat ve düşünce dünyasına büyük etkiler bırakan 'Maraş ekolünü' temsil eden isimleri yakından tanıtmak, gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla düzenleniyor. Edebi kimlikleri yanında aralarındaki dayanışma ve dostluklarıyla da genç yazarlara örnek olan 7 büyük edebiyatçı, onları tanıyan yakın dostları tarafından anlatılacak.
Yedi Güzel Adam, söyleşilerinin açılış programına Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanı sıra Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz, Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcıları Haluk Dikbaş, Murat Şahin ve Hatice Demiralay katıldı.