İSTANBUL- Sanat, sinema ve basın dünyasından konukların yoğun katılımıyla gerçekleşen festival'de "ayrımcılık" teması ele alındı. Festival ile ilgili ayrıntılı bilgiler veren Prof. Dr. Adem Sözüer ve Prof. Dr. Bengi Semerci konuklara görsel sunumlar yaptı. TYönetmen Derviş Zaim, Oyuncu Yossi Mizrahi ve Gazeteci Yekta Kopan'ında katıldığı festival büyük beğeni ile karşılandı.


Suçlar ve cezalar

Ayrımcılık teması ile bu yıl 5. kez sinemaseverlerle buluşan Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali adaletin sadece bir suç ve karşılığında ceza kavramlarından oluşmadığını, tüm toplumu ilgilendiren ve üzerinde önemle durulması gereken bir konu olduğunu gündemde tutmak, tartışmak, ülkeler arasındaki farklılıkları, sorunları gündeme getirmek, ortak çözümler aramak üzere herkese seslenmek için start aldı.

Ayrımcılık temalı filmlerin bir araya geldiği bu festivalde belgesel, kısa ve uzun metraj filmleri ve bu filmleri oluşturanları izleyici ile buluşturularak festival boyunca sürdürülmesi hedefleniyor. 

"Program takvimi çok geniş"

"Film festivalinde film programının yanı sıra çeşitli ülkelerden akademisyenlerin katılımıyla geniş bir akademik program da gerçekleşiyor" diyen Prof. Dr. Adem Sözüer, " Akademik programdaki panellerde 'Adli sistemde ayrımcılık', 'İnanç nedeniyle ayrımcılık' gibi bir çok konu bu festival kapsamında ele alınacaktır. Bu bağlamda 'ABD'de siyahlara dönük ayrımcılık' ve 'Türkiye'de Özel Yetkili Mahkemelerde ayrımclığa dayalı uygulamalar' ele alınacak. Bunun yanı sıra özellikle Avrupa'da 'İslamafobi' sorunu ve mültecilere yönelik ön yargılı tutumlarla ilgili konular da gündeme getirilecek. Ben şimdiden tüm katılımcılara teşekkür ederim" dedi.


Haber: Elif Günay