İSTANBUL- Amerika, Meksika, Avrupa, Irak, Belçika, Azerbaycan, Ortadoğu ve Türkiye'den toplam 49 öğrencinin katıldığı kamp, Şile Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Işık Üniversitesi Uluslararası Yaz Okulu öğrencileri katılım sertifikalarını Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Tekinay’dan aldı.

 
Türk Kültürünü öğrendiler

Uluslararası Ofis ve ilgili fakültelerin koordinatörlüğünde bu yıl 4 lisans, 1 lisansüstü olmak üzere; 5 yaz okulu dersi ile ayrıca 1 Uluslararası Finans Kampı açıldı. Temmuz ayı içerisinde dört haftayı kapsayan ‘Uluslararası Yaz Okulu’na, Işık Üniversitesi ve Türkiye'deki diğer üniversite öğrencileri de katılabiliyor. Yabancı öğrenciler 4 haftalık yoğun programlarda ilgilendikleri alanlarda hem kredi kazanıyor, hem de Türk kültürünü tanıma ve İstanbul'u yaşama fırsatı buluyor. Programda bölümlerle ilgili ders ve workshopların yanı sıra kurum ziyaretleri ve kültürel geziler de bulunuyor.

 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Uluslararası Ofis'in ortaklaşa düzenlediği İstanbul Medeniyetler Kavşağı programı; Bizans, Osmanlı ve Erken Cumhuriyet tarihi; Türkiye ekonomisi, siyaseti, modern Türkiye'nin toplumsal yapısı ve kültürü; Türk Dış İlişkileri; kimlik ve çevre politikaları; İstanbul'da sanat ve mimari gibi 16 farklı konuyu kapsıyor. Kampta yabancı öğrencilere ayrıca 32 saat Türkçe dersi verildi. Her hafta verilen derslerle ilgili İstanbul ve çevre bölgelerde kültürel ve tarihi geziler yapıldı. Programı başarı ile tamamlayan öğrenciler 6 kredi (9 ECTS) kazandı. Bu yaz programa 7 Meksikalı; 3 Kuzey Iraklı ve 3 Amerikalı öğrenci katıldı.

 

35 Meksika öğrencisi katıldı

Işık Üniversitesi İşletme Bölümü ve Uluslararası Ofis'in ortaklaşa düzenlediği Girişimcilik ve Türkiye'de İş Kurma Olanakları programına katılan öğrenciler çok kültürlü bir paylaşım ve sosyal deneyim kazandı. 2013 yaz döneminden beri düzenlenen bu programa Meksika Monterrey Üniversitesi'nden bu yıl 35 öğrenci ve onlara eşlik eden bir öğretim üyesi katıldı. 4 haftalık programda işletme, yönetim ve girişimcilik derslerinin yanı sıra Türk ekonomisi, siyaseti, kültürü üzerine dersler alındı. Program, sınıf derslerinin yanında seminerler, yerel ve uluslararası firmalara, ilgili kurumlara ziyaretler, özel yemekler, İstanbul'da çeşitli kültürel ve tarihi geziler gerçekleştirerek teori ile pratiği buluşturmayı amaçladı. Programı başarı ile tamamlayan öğrenciler 3 kredi (6 ECTS) kazandı.

 

Tekinay’dan sertifika aldılar

Finans Yaz Kampı ise bu yıl 2’nci kez düzenlendi. Kamp; 7 Belçikalı, 2 Azeri ve 3 Türk öğrencinin katılımı ile gerçekleşti. Öğrenciler bu programda finansal karar verme süreci, yatırım yapma süreci, portfolio yatırımı yapma kabiliyetlerini geliştirme ve Türkiye'deki finans sektörü hakkında bilgi sahibi oldu. Programda seminerlerin yanı sıra Işık Üniversitesi laboratuvarlarında REUTERS'ın finansal analiz uygulaması yapıldı. Programı başarı ile bitiren öğrenciler Reuters ve Işık Üniversitesi sertifikası almaya hak kazandı. Uluslararası Yaz Okulu öğrencileri katılım sertifikalarını Şile Kampüsü’nde düzenlenen törenle Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Tekinay’dan aldı.

Haber: Şengül Pehlivan