İSTANBUL (ELİF GÜNAY) -  İstanbul Şişli Belediyesi’nin öncülüğünde 5-12 Ağustos 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek serginin lansmanına sanatçı Xu Hongfei’nin yanı sıra Çin’den gelen 40 kişilik resmi heyet, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve İstanbullu çok sayıda sanatsever katıldı.
 
"Çok şirin bir sergi"

Nişantaşı Sanat Parkı’nda gerçekleşen ön tanıtım sergisini gezen Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, eserleri tek tek gezerek inceledi. Eserleri büyük beğeni ile inceleyen İnönü yaptığı açıklamada,"Yaklaşık 4 ay önce böyle bir sergi yapmak istediklerini söylediler, bizlerde seve seve kabul ettik. Daha önce Paris, Londra, Milano, Sidney gibi bir çok yerde heykellerin sergileri olmuş. 'Tombul ve mutlu' kadınlar temalı bu sergi çokta şirin oldu. Bugün burada açılışını gerçekleştirmekten oldukça mutluyum. Ayrıca sanatçımız da yapmış olduğu bu güzel heykellerden birini hediye etti. Bunu da Şişli Belediyemizin binasında güzel bir yere koymayı planlıyoruz. Umarım halkımızda bu sergiden memnun kalır" şeklinde açıkladı.

"Sevimli ve anaçlar"

Ülkesi Çin'de dünya turnesi ilgiyle takip edilen Xu Hongfei "Bugün burada olmaktan oldukça mutluyum. Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönüye'de sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Sergim daha önce bir çok Ülkede beğeni ile karşılandı, şimdi de İstanbulluların karşısına çıkıyor. Yaptığım eserlerde şişman ve mutlu kadınları yansıtmak istedim. Aynı zamanda anaç olduklarına dikkat çektim. Her birinin ne kadar hayat dolu olduğunu yansıtmaya çalıştım. Şimdiden herkese teşekkür ederim" ifadelerine yer verdi.


Türk kültürel değerleri de dikkate alınarak seçkisi yapılan ve 20 heykelden oluşan İstanbul sergisinde alışılmışın dışında, heykellerle temas kurulması isteniliyor. Ayrıca "Şişman ve Mutlu" sergisini 5-12 Ağustos 2015 tarihleri arasında Nişantaşı Sanat Parkı / Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi / Cevahir AVM önünde görmek mümkün olacak.