İSTANBUL- Kasım ayında turneyle ülkenin birçok yerine yolculuğa çıkan ‘Sardunya Çiçekleri’ tiyatro oyunu geçtiğimiz gün Ortaköy Afife Jale Sahnesi’nde finalini yaptı. Elçin Gürler'in yazdığı, Ayşe İnci'nin yönettiği ve şarkılarının kullanılması için Sezen Aksu'nun izin verdiği Sardunya Çiçekleri izleyenleri büyüledi. Oyunun başrol oyuncusu Yasemin Tunca, İzzet Çivril, Sinan Koşan, Deniz Önel ve Burçak Kabadayı Özdemir sergiledikleri büyük performansta izleyenlerden uzun süre alkış topladı.

Oyunun büyük etkisi
Bir ailenin hayatı para uğruna nasıl değiştiğinin ele alındığı oyunda çiçeklerine bir inci gibi bakan Gönül ve babası Sefa Bey’in sıradan hayatları, geçim sıkıntısını aşma çabasıyla geçmektedir. Petek ve Nimet’se kolay yoldan değiştirecekleri bir hayatın hayalini kurmaktadır. Ailesini yıllar önce terk eden İbrahim, bir gece vakti geri döner. Amacı elindeki maddeleri satıp kısa süre içerisinde yeni bir hayata başlamaktır. İbrahim’in planına babasının genç eşi Nimet’te dâhil olunca orta halli bu ailenin fertleri  hiçte beklemedikleri olayların içinde bulacaktır kendilerini “Sardunya Çiçekleri”, değer yargılarındaki yozlaşmanın eleştirisini yaparken gerçekçi karakterler ve dokular kullanmaktadır. Çağımızın en büyük sorunlarından biri olan uyuşturucuya aile merceğinde bakılmaktadır. Oyun; başka hayaller uğruna çıkılan bir yolculuğun masum bir evde nelere sebep olacağını anlatmaktadır. Kısacası Madde bağımlılığının ele alındığı tiyatro oyununun ilk seansına öğrencilerin katılımı sağlandı. Günümüzde lise çağlarına kadar inen madde bağımlılığında farkındalık yaratan oyunun finali büyük beğeni topladı. 

Tunca'ya büyük alkış 
Oyunun başrolünü üstlenen ve izleyenleri adeta büyüleyen oyuncu Yasemin Tunca final sonrasında Elif Günay'la hislerini paylaştı. “Kasım ayında başladığım ve prova sürecim 35 gün sürdüğü hiç aralık vermeden çalışıp 72 sayfalık bir texte sahip olan ‘Sardunya Çiçekleri’ adlı oyunumuzla bugüne kadar çok yol aldım" diyerek sözlerine başlayan Yasemin Tunca, "Büyüdüm hem de büyük bir özveriyle. Çünkü bendeki bana gelen her yeni oyun her yeni text demek. Sevgili Elif biliriz ki her karakter yazarın çocuğudur. Ve bana verilen emanete ustalarımın bana öğrettiği gibi, son oyuna gelene kadar korumak oldu. Ortaköy Afife Jale Sahnesi’nde emek verdiğim Sardunya Çiçekleri adlı son oyunumla sezonu bitirdim. (Eee gelecek yeni sezonum bana şans başarı ödül ve dilerim. Bir müzikal olacaktır.) Ayrıca son oyunumda beni yalnız bırakmayan Elif Nutku, Anta Toros, Mehmet Ulay, Ege Peremeci Yiğit, Mehmet Yiğit’e kısacası burada olan ustam ve üstatlarıma sizin aracılığınızla teşekkürlerimi sahne adına bir borç bilirim.Ve sana Sevgili Elif. Beni hayata bağlayan sahneme, sanatıma, sonsuz teşekkürlerrrrrrrr" dedi.


Özel Haber: Elif Günay