MERAL KOÇ ÇAKIR
İSTANBUL 
Selçuklu ve Osmanlı sanatının yüzyıllar içerisinde oluşturduğu estetik dilini resimlerinde bir araya getiren sanatçı Erol Kılıç, günümüzde dünyanın tek tip bir kültüre doğru gittiğini gözlemlediğini ifade ederek, “Sanatçıların iletişim ve internet vasıtasıyla birbirlerini kopyalarcasına bir şeyler yaptığını fark ediyorum. Sanat, tek kültürlü olmamalı. Hiçbirimiz birbirimize benzemiyoruz, hepimiz ayrı bir dünyayız. Toplum ve o toplumun yetiştirdiği değerler-sanatçılar bunun farkına varmalı ki zenginlik olarak dünyaya yansısın'' diye konuştu.
Sanatçıyı tebrik eden Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Recep Şencan, ''Kültür ve sanat alanında İstanbul ölçeğinde büyük ses getirecek çalışmalar yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. Erol Kılıç hocamızın eserlerini sanatseverlerle buluşturmaktan çok mutluyuz” dedi.
Kılıç’ın resimlerinde en çok Osmanlı’nın gizemlerinden olan tılsımlı gömlekler dikkat çekti. Sanatçının özgün çalışmaları, 10 Şubat’a kadar SKSM Sergi Salonu’nda sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.