CEREN DEMİRBÜKEN
İSTANBUL

TGC Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Özdemir, Mualla Tetik ve Tülin Ekici'nin yönettiği etkinlikte, 20. ölüm yılında Orhan Şaik Gökyay, 22. ölüm yılında Zeki Ömer Defne ve 35. ölüm yılı nedeniyle Behçet Necatigil anıldı. Programda, şairlere ilişkin belgeseller sunularak şiirleri seslendirdi. Bu ayki teması ''Şiir ve Musikimizde İnsan'' olan etkinlikte, konuk sanatçı ve sanatseverler Nazım Hikmet, Necip Fazıl Kısakürek gibi önemli şairlerin de şiirlerini okudu. Güne konuk olarak katılan Buse Katılmış ise, seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle dinleyenlerin kulaklarının pasını sildi.
''Hayvandan farkımız kaldı mı diye düşünüyorum''
Uzun yıllar TRT İstanbul Radyosu'nda yapımcılık yapan Nail Ekici günün önemine dair yaptığı konuşmasında insan haklarına da değindi. Ekici, ''İnsan düşünen hayvandır diyor Aristoteles. İnsanın insan olması için bu söze göre düşünmesi lazım, bu düşünme yetisinin engellenmemesi lazım ve düşündüğünü paylaşması lazım ki diğer insanlar bu düşüncelerden faydalanabilsin. Ama şimdi ben bakıyorum günümüze, önümüzde düşünmemiz için o kadar engel var ki. Acaba gerçekten hayvandan bir farkımız kaldı mı diye düşünüyorum'' açıklamasında bulundu.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği Basın Müzesi Şiir ve Musiki günleri her ay faklı  bir tema ile devam ediyor. Her ayın ikinci cumartesi günü Basın Müzesi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, şair, yazar, gazeteci ve sanatkârlar anılıyor. Programa  katılan sanatçı ve sanatseverler günün temasına göre belirlediği şiir ve türküleri katılımcılarla paylaşıyor.