İSTANBUL- Aziz Nesin'in 100. Yıl etkinliklerine farklı bir bakış getirmek için yola çıkan ekip,  “Bir ahlak dersi”, “Bizde” “Sizin köyde hiç eşek yok mu”, “Çalıkoğlan”, “Du bakalım ne olacak” ve ”Damda deli var” hikayelerinden oluşman skeçlerle karşımıza çıktı.

"Oyuncular oyuncu değil"
Rollsahne sahibi tango eğitmeni olan ve oyunun yönetmenliğini gerçekleştiren Şoreş Yürük, "Farklı meslek gruplarından bir çok arkadaşın rollsahne çatısı altında bir araya gelerek ortaya koydukları bir oyun oldu 'Damda Deli var'. Açıkçası ilk amacımız amatör tiyatronun o sıcak samimi ruhunu tiyatro severlere sunmaktı. Oyuncularımızın hiçbiri sahne oyuncusu değil. Bankacı, öğretmen, ressam, spor hocası, ev hanımı gibi farklı meslek dallarıyla yollarımızın kesiştiği arkadaşlar var. Yaklaşık 5 aylık süredir bu oyun için çalıştılar ve bugün tiyatro severlerin karşısına çıkacaklar. Kendilerinin de ilk sahne performanı olacak.  Ben emeği geçen  başta sanat yönetmeni Eylem Işık, yardımcı yönetmen Senem Ağtaş ,müzik Ali Ersan Çebişli, ışık, Yusuf Erol ve Kostüm tasarımcımız Merve Savruk, halkla ilişkiler sorumlumuz Ebru Emektar'a teşekkürlerimi iletirken sahnede olan tüm oyuncu arkadaşlarım, Ali Ersan Çebişli, Alpay Ilgaz, Arzu Öztürk, Barış Öztunç, Cansın Güneş, Deniz Akyol, , Ebru Emektar, Eyyüp Cemal Kılıç, Kürşat Oral, Merve Savruk, Özlem Memişoğlu, Şahin Demirsoy, Yaşar Buzyaka, Zülfü Hamit Altın'ı tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

"Nesin'i yaşadım"
Aslen ressam olan ve oyunda Aziz Nesin'i oynayarak büyük alkış alan Kürşat Oral, Rollsahnede Kasım ayının başından beri çalışmalarımızı yapıyorduk. Tiyatroya benim büyük ilgim ve hevesim vardı. Ve yönetmenimiz Şoreş Yürük, bana usta Aziz Nesin'i oyunayacağımı söylediğinde çok şaşırdım. Çünkü ben çocukluğumdan Aziz Nesin'i tanırdım. Benim için çok enteresan oldu onu oynamak. Çok mutluyum. Oyunlarımız aynı zamanda devam edecek. Atatürk'ün söyledikleri ile Aziz Nesin'in söyledikleri hep örtüşür. Nesin'in hikayelerini oyunda görmek istiyorsanız biz buradayız bunu size sunuyoruz. Şimdiden herkese teşekkür ederim" dedi. 

"Takdir seyircinin"
Bankacı olan Özlem Memişoğlu, "Arkadaşlarımızla çok iyi vakit geçirerek iyi bir ouyun sergilemek adına uğraştık. Oyunculuğu oturtmam benim içinde biraz zaman aldı. Şoreş hoca sağolsun hem oyunlarımızda hem de ezberlerimizde bizlere çok yardımcı oldu. Bence mesleğiniz ne olursa olsun mutlaka sanat ile ilgilenin derim. Çünkü çok şey katıyor" diyerek takdiri yine seyirciye bıraktı.

Gösterimin ardından büyük beğeni alan oyuncular kendilerini izlemeye gelen herkese teşekkür ettiler.


Özel Haber: Elif Günay