ELİF GÜNAY
İSTANBUL
Kahvaltının esas konusu olarak, 25 ve 28 Aralık günleri arasında Feshanede yapılacak olan, Karabük tanıtım günlerine bu kahvaltı vesilesi ile tüm basın mensuplarını davet etti. 
Feshane'de Karabük rüzgarı esecek
Kahvaltının amacını kısa şekilde özetleyerek giriş yapan Mustafa Dursun, " Karabük ilini tanımak, aynı zamanda İstanbullulara tanıtmak amaçlı "Feshanede Karabük ili" adı altında bir etkinliği üstleniyoruz. Bu etkinlik, perşembeden başlayıp  pazar gününe kadar devam edecek. Tanıtım günümüz için ben ev sahibi olarak 4 gün boyunca orada olacağım. Siz değerli basın mensupları sayesinde bir çok vatandaşımızı orada görmek istiyoruz" şeklinde konuştu. 
''Karabük'ün bir çok güzelliğine, Feshanede şahitlik edeceksiniz''
Uzun zamandır Türkiye'deki bir çok ilin tanıtımı ile geleneksel hale gelen İstanbul Eyüp Feshane tanıtım günlerine bu hafta ev sahipliği yapacak olan Karabük günleri için, "Karabüğün değerli doğa güzelliklerini tanıyacak, mutfağındaki o eşsiz lezzetlerle birlikte olacaksınız" diyerek açıklama yapan Başkan Dursun, " Karabük'ün tarihini ve değerlerini sizlere sunacağımız bu günlerde Ovacık ilçesine mahsus olan keşkek çorbasını ve çekme helvasını tatmadan gitmeyin" dedi.
Üreten toplumu, tüketen topluma çevirirseniz bu hale gelirsiniz 
Ovacık ilçesi hakkında bilgi veren Başan Dursun,  "Nüfusu her gün gerileyen fakat büyür umudu taşıdığım bir ilçenin Belediye Başkanıyım. 1.5 trilyon borçla aldığım Ovacık ilçesinde Karabük Millet Vekili Mehmet Ali Şahin'e  Ovacık'ta yapılması gereken proje önerilerim olmuştu, hatta bazı hususlarda vekil ile ters düşmüştüm. Bu karşılaştığım olay bir çok yerel ve ulusal basında yer almıştı. Karabük'ün en büyük sorunlarından biri üretim olmaması. Üreten toplumu, tüketen topluma çevirirseniz bu hale gelirsiniz! Ovacık'ta köylünün bir geçimi yok. Köylü bile yumurtasını, sütünü bakkaldan alıyor. Ovacık her geçen gün göç veriyor. Ovacığı terk etmek zorunda kalıyor insanlar ve bu benim için üzücü"  ifadelerini kullandı.
Siz değerli basının gücünü hep gördüm
Feshanede tanıtım günlerine çağrı toplantısı kapsamında basına kahvaltı veren Başkan Dursun konuşmasını, "Ben 27 yıllık İstanbulluyum. İstanbul'un hem yerel hemde ulusal basınına güveniyorum. Bu inanca yerel seçimlerde sahip oldum. Bu kahvaltıya, yoğun programınızı bırakıp geldiğiniz için teşekkür ederim. Feshanede görüşmek üzere" diyerek noktaladı.