İSTANBUL- Aslen Malatyalı olan ve asgari ücretle geçimini sağlayan Emre Gencebay, Orhan Gencebay’a olan sevgisi ile kısa sürede dikkatleri üzerine çekti. Bizler de hayatını Orhan Gencebay'a adamış Emre Bey ile bir araya geldik. Önce Vatan Gazetesi’ne konuşan Emre Gencebay, Orhan Gencebay sevgisinden şöyle bahsetti. 

"50.000 TL kredi çektim"
"Ben çocukluğumdan beri Orhan Gencebay'a gönül verdim. Bir petrol şirketinde asgari ücretle çalışan biri olmama rağmen bütün gelirimi onun arşivlerini almak için harcadım. Elimde plak, kaset, film CD’leri, film afişleri, posterler, çekilmiş resimler... gibi iki oda dolusu Orhan Gencebay arşivi var. Bir film afişine 3.000 TL verdiğimi biliyorum. Açıkçası bu benim iki aylık geçim param. Hatta arşiv satın almak için bankadan 50.000 TL çekmiştim. Hala onu ödüyorum. Fakat elimde değil, böyle mutlu oluyorum" dedi. 

"Nişanlım beni terk etti"
"Malatya'da bana Orhan Gencebay derler. Orhan Gencebay'ın gençliğine çok benzediğimi söylüyorlar ve bende stilimi ona göre uyarladım" şeklinde konuşan Emre Gencebay, "Ben Orhan Gencebay için bu dünyaya geldim. Onun gerçek evladı olmayabilirim ama o benim yıllardır babam. Evlenmek istediğim bir kız arkadaşım vardı. Bir gün bana 'Orhan Gencebay mı, ben mi' dedi. Bu sözün üzerine Orhan Gencebay'dan vaz geçemeyeceğimi söyledim. Ona olan sevgimden dolayı nişanlım beni terk etti" şeklinde konuştu. 

"İlk bindiği arabasını aldım"
Orhan Gencebay'ın ilk bindiği arabasını satın aldığını anlatan Emre Gencebay, "Orhan Gencebay'ın ilk bindiği arabayı araştırdım. Gittim buldum ve aldım. Benim her şeyim Orhan Gencebay! Tüm hayatım ona ait, sosyal paylaşım sitelerinde bile ona ait paylaşımlarda bulunuyorum" dedi.

"Festivalde hayallerim gerçekleşti"
Orhan Gencebay'a ulaşabilmek için çok çaba harcadığını belirten Emre Gencebay, "Bir festivalde gördüğüm başarılı yönetmen Murat Uygur, efsane oyuncu Nuri Alço ve sayın kültür müdürü Vadullah Taş'ın yanına gitmiştim. 'Ne olur beni Orhan Gencebay ile tanıştırın' dedim. Sağ olsun Murat Uygur bir cenazede karşılaştığı Orhan Gencebay ile görüşüp benden bahsetmiş. Ona ne kadar gönül verdiğimi söylemiş. Sonra kendisi ile görüşme imkanım oldu" şeklinde konuştu. 

"Orhan Gencebay'ı görünce dünya durdu"
Ardından "Orhan Gencebay ile karşılaşınca dünya benim için durdu. Bana o kadar güzel sarıldı ki, gözlerim doldu" diyen Emre Gencebay, "Orhan Gencebay kendisi ile ilgili götürdüğüm arşivleri görünce çok şaşırdı ve kendisinde bile böyle bir arşiv olmadığını söyledi. 'Bunlar sadece çantamda getirebildiklerim. Oysaki evimde iki odam arşivlerle dolu' dedim. Hayatım boyunca geçirdiğim en güzel gündü. Kendisine ve beni kendisi ile tanıştıran herkese çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Bu sevgisini görünce çok şaşırdım"
Emre'nin sevgisi beni çok şaşırttı diyen başarılı yapımcı yönetmen Murat Uygur, "Bizler Turizm Kültür Müdürü Vadullah Taş ve Nuri Alço ile birlikte 9. Uluslararası bir film festivaline katılmıştık. Oraya da bir filmimin ödülü için gitmiştim. Geçtiğimiz senelerde de sayın Vadullah Taş Orhan Gencebay'ın kitabını yazmıştı. Emre'de Vadullah Bey'i Orhan Gencebay’ın kitabını yazdığı için sosyal medyadan takip ediyormuş. Vadullah Bey ile birlikte bizleri de takip etmeye başlamış. O gün kendisi film festivaline geldi Vadullah Bey'den imzalı bir kitap almak istediğini söyledi. Sonra Orhan Gencebay'a olan hayranlığını duyunca bende çok şaşırdım. Bu kadar çok sevmesinin yanı sıra bu kadar arşivlerini alması beni çok etkiledi. Ondaki Orhan Gencebay sevgisi o kadar büyüktü ki, onun için sürekli bir şey satın alıyordu. Hatta sevdiği kızı bile onun için kaybetmişti. Orhan Gencebay'ın ilk aldığı arabayı satın aldığını söyleyince daha da çok şaşırmıştım. Hatta bizleri o araba ile gezdirdi. Orhan Gencebay denilince gerçekten gözleri doluyor” dedi. 

"Oğlu zannettim"
"Gerçekten de gençliğine çok benziyor. İlk başta oğlu zannettim, 'Malatyalı mısınız' dedim. Çünkü Orhan Baba Samsunludur. 'Evet, Malatyalıyım. Sadece kendisine benziyorum' dedi. Sonra Emre bize, " Bu yaşa geldim Orhan Gencebay ile hala görüşüp konuşamadım. Bunun için çok üzülüyorum' dedi. Bizler de buluşmaları için elimizden geleni yaptık" açıklamasını yaptı. 

"Bir film düşünüyoruz"
Vadullah Bey ile onun da yazmış olduğu kitap üzerinden, 'Bir film yapalım mı' diye konuştuk. Yaparsak Emre'yi Orhan Baba'nın gençliği olarak oynatalım, şuan ki dönemini de Orhan Bey oynasın" diye söyledim. En azından gençliğini oynayan biri var yanımızda! Hem Orhan Gencebay'da çok mutlu olur diye düşündüm. Umarım yakın zamanda bu film için çalışmalarımıza başlarız" şeklinde sözlerini bitirdi.

Özel haber: Elif Günay