İSTANBUL- İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Ticaret Odası ve İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (ICVB) işbirliğiyle tarihi, kültürel, doğal güzelliklerle dünyanın gözbebeği olan İstanbul’u dünyada daha fazla görünür kılmak amacıyla geçen yıl sosyal medyada başlatılan oneistanbul yarışmasının kazananları addresistanbul'da düzenlenen törenle ödüllerine kavuştu.

Geçen yıl nisan ayından itibaren instagramda @oneistanbul hesabı aracılığıyla yürütülen kampanyayla İstanbul'u, sosyal medyada fotoğrafları en çok paylaşılan şehirler arasında üst sıralara çıkarmak hedefleniyor. #oneistanbul ve #istanbul hashtag’leriyle bugüne kadar 270 binden fazla fotoğraf paylaşılırken, @oneistanbul hesabının takipçi sayısı ise 55 bine yaklaştı.

"Herkesi tebrik ediyorum"
"İstanbul’un güzelliklerini dünyanın başka bir yeriyle mukayese etmek mümkün değildir. 8500 yıllık tarihi olan mükemmel bir şehirdir. Biz bu şehre ne kadar dokunursak, o kadar kendini gösterecektir. Herkesin yaşamak istediği, dünya üzerinde odak noktası olan bir şehirdir İstanbul" diyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "4 mevsimin birden yaşandığı, ilham veren bu şehrin her köşesini tanıtmak bizim için bir sorumluluktur. İnternete sığamayacak kadar güzel olan bu şehirde yaşamak bir ayrıcalıktır. İstanbul’un tanıtılmasına büyük katkı sağlayan bu yarışmada ödül alan herkesi tebrik ediyorum, bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

"Oneistanbul’a ilgi büyük"
"İstanbul’un karakterinde paylaşmak vardır. Dün ve önceki gün BM’nin “İnsani Yardım Zirvesi"nin ilk kez İstanbul’da toplanması da bu fikrin kanıtıdır" diyen İstanbul Ticaret Odası ve ICVB Başkanı İbrahim Çağlar, "İstanbul bugün de küresel ölçekteki dev alt yapı projeleriyle geleceğe yürüyor. Ama bir şehrin büyüklüğü sadece yapılan yatırımlar ile ölçülemez. İnsanların o şehre duyduğu aşk ile ölçülür. Günümüz dünyasında firmaların, markaların, kişilerin olduğu gibi şehirlerin ve hatta ülkelerin bile etki alanları, internet mecrasında ne kadar güçlü olduklarıyla ölçülüyor. Çünkü dijital dünya, küresel ölçekli düşünebilen yeni bir nesil oluşturdu. Bu sebeple özellikle İstanbul gibi, her sokağında ayrı bir tarih barındıran büyük ölçekli şehirlerde mobil uygulamalar da daha fazla yer tutmaya başladı. ‘How to İstanbul’ platformu üzerinden başladığımız dijital alanda İstanbul'un tanıtılması adımlarına ‘Oneistanbul’la devam ediyoruz. Bu kapsamda; ‘Oneistanbul Guide Mobil Uygulaması’nı hazırladık. Şehri gezerken zamanı en verimli şekilde kullanmak isteyenler için ‘Oneistanbul Guide; İstanbul'u gezmenin en iyi yollarını en kolay şekliyle gösteriyor. Ayrıca uygulama içerisinde, özel olarak hazırlanmış 8 rota ve birbirinden güzel 54 noktaya da yer verildi" şeklinde konuştu.

Çağlar, Ardından  "Sosyal paylaşım ağı Instagram üzerinden fotoğrafı en çok paylaşılan şehirler arasında Londra, Paris, Dubai ve New York’tan sonra 5. sırada yer alıyor. Elbette İstanbul'un bir numara olmayı hak ettiği açıktır. Biz hep birlikte bunu amaçlıyoruz" diyen Çağlar, "Oneistanbul Instagram Yarışması" da bunun parçasıdır. Ödüle hak kazananları tebrik ediyorum" diyerek sözlerini noktaladı.

Ünlülerden destek
İstanbul sokaklarının tüm renklerinin canlandırıldığı etkinlikte, Ajda Pekkan, Dino Merlin, GiselleTavilson, Ercan Saatçi, Demet Sabancı Çetindoğan, Feryal Gülman, Mustafa Seven ve Suat Suna gibi iş, kültür ve sanat dünyasının önde gelen ve sevilen isimlerinin #oneistanbul hashtag’iyle paylaştıkları İstanbul fotoğrafları da kartpostal olarak sergilendi.Fotoğraf sanatçısı Ara Güler ise İstanbul fotoğraflarından bir tanesini hediye ederek kampanyaya destek verdi.

Ödüller sahiplerini buldu
3 ayda bir İstanbul ile ilgili farklı bir temanın işlendiği kampanya kapsamında düzenlenen yarışmada ise Prof. Dr. Sabit Kalfagil, Yrd. Doç. Dr. Engin Çağlak, Ersin Alok, Bayram İşcan, Şevket Dedelioğlu, Op. Dr. Süreyya Şeneldir ve Mustafa Seven'den oluşan bir jüri tarafından her temanın en beğenilen fotoğrafları seçildi. “Kendi gözünüzden İstanbul”, “İstanbul’da Bir Gün”, “İstanbul’un Suretleri” ve “İstanbul’un Renkleri” başlıklarıyla düzenlenen 4 dönem sonunda fotoğrafları en çok beğenilen yarışmacılara ödülleri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy tarafından verildi. Ayrıca ödül töreni için Oneistanbul Projesi tarafından bugünlerde İstanbul’da ağırlanan ve dünya çapında 1.4 milyon takipçisi bulunan Instagram Fenomeni Christoffer Collin, TripAdvisor Avrupa ve Ortadoğu Sorumlu Pazarlama Müdürü Chad Shiver ve Amadeus İş Geliştirme Direktörü Sandro Cuzzolin de kampanyaya desteklerini göstermek amacıyla etkinliğe katılarak, ödül veren isimler arasında yer aldılar.

OneIstanbul 1. Dönem Kazananlar

  • Emre Bircan
  • Pınar Kabaoğlu
  • Gülseren Çalık

OneIstanbul 2. Dönem Kazananları (İstanbul’da Bir Gün)

  • Mert Bayrakçı
  • Abdullah Şahin
  • Kayhan Çetinkaya

OneIstanbul 3. Dönem Kazananlar ( İstanbul’un Suretleri)

  • AlahattinKanlıoğlu
  • Ertuğrul Murat Kazmanlı
  • Ezgi Kurtuluş

OneIstanbul 4. Dönem Kazananlar (İstanbul’un Renkleri)

  • Jankat Çapar
  • Ceren Tutal
  • Mehmet Tiryakioğlu

Haber: Elif Günay