İSTANBUL 

İstanbul'un vazgeçilmez nostaljik tramvaylarının hizmete alınışının 102. yılı dolayısıyla Tünel girişinde tören düzenlendi.

Kutlama kapsamında kırmızı beyaz kurdelelerle süslenen vagonlara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi, bazıları vagonlarda fotoğraf çektirdi.

İETT Genel Müdür Yardımcısı Hasan Özçelik, üzerinde "İstanbul Tramvayları 102 yaşında" yazılı pastayı kesti.

Özçelik, burada yaptığı konuşmada, tramvayların 102. yaş gününde ilk günkü gibi heyecanlı olduklarını belirterek, nostaljik tramvayların İstanbul ve Türkiye için önemli bir sembol olduğunu söyledi.

Nostaljik tramvayların dünyanın her tarafında bilindiği ve tanındığını ifade eden Özçelik, bunların toplu taşımadan daha ziyade sembolik anlamının olduğunu aktardı.

Hedef 400 kilometre raylı sistem 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın en büyük projelerinden birisinin raylı sistemlere yapılan yatırımlar olduğunu dile getiren Özçelik, ilk etapta 2019 yılı itibarıyla 400 kilometre raylı sistem hedeflerinin olduğunu kaydetti.

Genel Müdür Yardımcısı Özçelik, "2023 Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünde ise 776 kilometre hedeflenen raylı sistem yatırımımız var. İstanbul'u demir ağlarla öreceğiz" şeklinde konuştu.