"Belediyeden hemen cevap geldi"

Beşiktaş Belediyesine kızının büyüdüğünü ve artık kucağında okula götüremediğini ileten Ümit Şahin, "Nil daha önceleri küçüktü ve ben onu kucağımda kolayca götürebiliyordum. Uzak yerler için araba kullanarak bir yere gidiyorduk. Fakat okulumuz bize çok yakın. Ayrıca 12 yaş ön ergenlik yaşı ve Nil büyüyor. Artık dünyasında kendi birşeyler yapmak istiyor. Yalnız yollarımız Nil'in yürümesine izin vermeyecek kadar kötüydü. Bir tutunabilse sorun çözülecek gibiydi. Bende Beşiktaş Belediyesine bir dilekçe yazdım. Çok geçmeden Beşiktaş Belediyesinden 'Talebiniz üzerine, tretuvar çalışması başlamıştır' şeklinde bir cevap geldi" dedi.


"Artık yolllar tamamen yenilendi"

10 gün içerisinde Belediye tarafından korkulukların yapıldığını ileten anne Şahin, "10 güne kadar da bozuk olan yollar çok hızlı bir şekilde tamir edildi. Ardından 'Yollara sıfırdan yenileme yapılacaktır' şeklinde bir mektup daha aldım. Artık yollarımız yenilendi ve Nil çok rahat bir şekilde okuluna gidebiliyor" şeklinde konuşarak Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'a teşekkkür etti.


"Bu hastalığın tedavisi yok"

Doğuştan Türkiye'de binde beş oranında görülen, sebebi ise bilinmeyen ve bugün içinse, tedavisi mümkün olmayan Spina Bifida Anomalisi rahatsızlığı olan kızı Nil hakkında konuşan anne Ümit Şahin, "Bebek ana rahmine düştükten sonra ilk tamamlanan organ omurgamız. Nil'de bu omuriliğin oluşumunu tamamlamaması üzerine doğumu ile birlikte hastalığımız başladı. Nil doğduğundan beri 5 ameliyat geçirdi. Şimdide dizlerine takılan ateller sayesinde yürüyor. Aslında dünyada da bu rahatsızlık ile uzmanlaşmış kimse yok"  diyerek rahatsızlığın tedavisi olmadığına değindi.


"Kedimle oynamayı çok seviyorum"

Şimdilerde 12 yaşında olan Nil, "Vücudumu rahat kullanabilmem için 3 yaşında bir ameliyat geçirdikten sonra annem beni yüzmeye yazdırmak istemiş. Bende o gün bugündür yüzüyorum" şeklinde konuşarak, "Küçüklüğümden beri ata bindim, piano çalmayı, okula gitmeyi, yürümeyi, bisiklete binmeyi, paten kaymayı, İspanyolca dilini ve kedimle oynamayı çok seviyorum" dedi. 

 Şimdiye kadar 38 kez Türkiye şampiyonu olan Nil, bir kez de uluslararası alanda birincilik kazanarak toplam 68 madalyaya sahip oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin lisanslı engelli yüzücüsü olan Nil 3 yaşından beri yüzüyor. Hedefinin Avrupa şampiyonası ve olimpiyatlar olduğunu belirten Nil engeli olan tüm yaşıtlarına, "Sakın korkmayın ve kendinize güvenin. Kendinize inanırsanız yollarda yürüyebilir, sularda balık olabilirsiniz" dedi.

Haber: Elif Günay