İSTANBUL- Türk Sanat Müziği’nin en değerli solistlerinden Nesrin Sipahi, 21 Ekim’de, sanatçı dostlarıyla beraber kendi şarkılarından oluşan bir repertuarla sahnede olacak. Gecede Nesrin Sipahi’nin sesinden hayat bulmuş şarkılar, yeni düzenlemeleriyle izleyicilerle buluşacak. 29 Ekim’de 82 yaşına basacak olan Nesrin Sipahi için özel olarak hazırlanan bu gece, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı bünyesinde düzenleniyor.

“82 yaşına basacak olan Nesrin Sipahi için, 21 Ekim’de muhteşem bir konser düzenleniyor” 

"Nesrin Sipahi ile Alaturka" adı altında gerçekleşecek konserde usta sanatçı için özel orkestra kuruluyor. Gecenin sunuculuğunu Umut Sezgin üstlenirken; orkestranın şefi, aynı zamanda konserde şarkı da söyleyecek olan Ufuk Yıldırım iken, Ayşegül Aldinç, Dilek Türkan, Elif Güreşçi, Eflatun, Faruk, Melihat Gülses ve Ufuk Yıldırım değerli sanatçı Nesrin Sipahi’ye sahnede eşlik ediyor olacak. 
Bizler de yaklaşan bu özel gece ile ilgili olarak bugüne kadar Türk Sanat Müziği dışında, pop, halk müziği, jazz türlerinde de şarkılar söyleyen efsane sanatçı Nesrin Sipahi ile bir araya geldik. Elif Günay'a gece hakkında detaylı bilgiler veren Nesrin Sipahi geceye tanıklık etmek isteyenleri de konsere davet etti.

"Korktuğum kadar heyecanlanıyorum"
Kızım gibi sevdiğim değerli menajerim Zeynep Göktürk Güler uzun zamandır böyle bir gece düzenlememi istiyordu. Birlikte çalıştığı Eda Şenyurt ve Murat Kınay ile birlikte de beni ikna ettiler. Açıkçası 25 sene önce mikrofonu bıraktım ve bir daha elime almadım. 25 seneden sonra böyle bir besmele çekecek olmak beni korkuttuğu kadar da heyecanlandırdı. Israr üzerine başlayan konser fikri şimdilerde bir konsere dönüşüyor" dedi.

"Benimle meşhur olmuş şarkılar olacak"
"Şarkı söylemeye başladığım o eski hallerim geldi aklıma" diyen Nesrin Sipahi, “Şarkıcılığa ilk defa başlıyormuşum gibi hissetim. O gecede benimle birlikte sahneyi alacak yorumlarını çok beğendiğim gençler de var. Onlar da benim vaktiyle söylediğim şarkılardan okuyacaklar. Gecenin repertuarları sadece benim şarkılarım olacak. Şuanda şarkı sıralaması belli değil fakat benimle meşhur olmuş ve ismimle tanınmış tüm şarkılarımı o gün için hazırlıyoruz.

"Rekabet ve kıskançlık eskiden de vardı"
"Şimdilerde nasıl genç sanatçılar arasında rekabet oluyorsa, o zaman da vardı. Rekabet her yerde var, şimdiki gençlerin suçlanması doğru değil. Mesela bizim zamanımızda sahne öncesinde assolist o gece sahnesinde okuyacağı şarkıların listesini yazar, asardı. Ardından sahneye çıkacak olanlar o şarkıları okuyamazdı. İkinci solistte bazen listesini yazardı ve diğer sahne alacaklar ne söyleyeceğini bilemezdi" diyerek, "Ben liste hiç asmazdım. Fakat nurlar içinde uyusun değerli Zeki Müren ile çok çalışmıştım, o hep liste asardı. Bir bakardım ki benim en favori yaptığım şarkılarımı o listeye almış. Ben o şarkıları Zeki Müren varken hiç okuyamazdım" şeklinde anısını anlattı.

Üç farklı kıyafet giyecek
Gecede birbirinden güzel üç kıyafet ile sevenlerinin karşısına çıkacak olan Nesrin Sipahi; siyah, lacivert ve yeşil renkli kıyafetler seçtiğini söyledi.

21 Ekim'de CRR'e
25 yıl elime mikrofonu almadım en son 25 yıl önce Marmara'da bir veda gecesi yaptım. Eşim biraz rahatsızlanmıştı. Sonra evdeydim, rahatsızlıklarla uğraştım." şeklinde konuşan Nesrin Sipahi "Sağ bacağımı atıp, besmelemi çekip, sahneye tekrar çıkacağım. Beğendiğim tüm küçüklerim de sahnede benimle olacak. Türk Musikisini seven ve beni özleyen herkesi 21 Ekim saat 20.00’de Cemal Reşit Rey'e bekliyorum. Herkese şimdiden çok teşekkür ederim" dedi.

"Benim için büyük onur"
Nesrin Sipahi'nin doğum gününe özel olan bu gecede orkestra şefi olacak olan değerli müzisyen Ufuk Yıldırım, "Her şeyden önce bu benim için çok büyük bir onur. O gece için gerçekten Türkiye'nin en değerli müzisyenleriyle sahnede olacak olmamda ayrı bir onur. Beni en çok mutlu eden, o geceye destek veren sanatçılarının olması. Demek ki gerçekten de seviliyormuş Nesrin Sipahi. Biz o gecede birçok eski parçayı yeniden modernize aranjmanlarla icra edeceğiz. Hem çok heyecanlı hem de müzikal bir gece olacak. Eski şarkıların izleyicileri o yıllara götürecek olması çok güzel. Ben gecenin harika geçeceğine eminim" dedi.

29 Ekim’de 82 yaşına basacak olan Nesrin Sipahi’nin 21 Ekim saat 20.00’de Cemal Reşit Rey’de gerçekleşecek olan bu eşsiz gecesine tanıklık etmek isteyenler için biletler Biletix’te.

Nesrin Sipahi Kimdir?
29 Ekim 1934 yılında İstanbul’da doğmuştur. TRT Ankara Radyosu’nda kadrolu sanatçı olarak göreve başlamıştır. Batı müziği eğitimi almıştır, ancak daha sonra Türk sanat müziğine yönelmiştir. Ayrıca Azeri şarkılar ve Anadolu Pop şarkıları icra etmiştir.
1957’de ilk plağını Odeon’dan çıkarttı: “Bir rüzgardır gelir geçer”. 1974 yılında, sözleri Fecri Ebcioğlu’na ait “Yaşa Fenerbahçe” adlı kulübün bilinen ilk marşını, o dönemin takım oyuncularıyla söylemiştir. Sayısız altın ve plâtin plâk ödüllerine sahip Nesrin Sipahi’nin, Türk musikisi ve Batı müziği şarkılarıyla yapılmış 400’ü aşkın plâğı vardır.

Özel Haber: Elif Günay