ELİF GÜNAY
İSTANBUL
Bauhaus Bakırköy’de yapılan bu etkinlik  “Bakırköylülerle Elele ve Gönül Gönül’e” sloganıyla iki gün boyunca ziyaretçilere keyifli anlar yaşattı. Bauhause Bakırköy’de canlı performans sergileyerek izleyenleri şaşırtan Ali Şerafettin Köksal, kalemlik yapıp, yaptığı bir suru tamamladı. 
Doğuştan sağır ve dilsiz olan Ali Şerafettin Köksal, 26 yaşında tavukkarasına yakalandı ve gözlerini kaybetti. Bu gençlik dönemlerinde 3 çocuğu olan ve çalışmayan baba bir mucizeyi gerçekleştirerek ahşaptan maketler yaparak eserler meydana getirdi.
Her şey bir kuş kafesiyle gelişti
Mucize ustası Ali Şerafettin Köksal’ın eşi Ümran Hanım, “Ben o senelerde ona tahtadan yapılma bir kuş kafesi gösterdim o da bana ben daha iyisini yaparım dedi ve bu serüven böyle başladı. Yeteneğini bizde fark edince piyasadan ona maketler bulduk fakat bu maketler küçük ve detayları fark edilmiyordu. Birçok ürünün büyük maketlerini bulduk onlara dokunarak kopyasını çıkarıyor, zihninde şeklini çiziyor, minarelerin sayısını hesaplıyor ve detaylarını beyninde kodluyor” diyerek sözlerine başladı.
Yaptıkça çeşitli fikirler üretiyor
“Anıtkabir, villa, sur, köprü, cami… gibi bir çok eser yaptı. Özel bir izin ile Minyatürk’e gittik. Oradaki maketlere dokundu ve köprüleri oradan çıkarmaya çalıştı. Her bir çalışmasına 7 - 8 ay emek harcıyor. Bir villa ya da cami için 8 ayı gidiyor. Her bir tahta parçasının zımparalanması, kesilmesi, tutkallayıp birleştirilmesi çok zaman alıyor. Aynı zamanda bu maketleri yapmak için, tehlikeli aletler ve elektrikli eşyalar kullanıyor. Bizler bunun için özel aparatlar temin ediyoruz” 
Ürünleri tamamı ona ait
Eserlerini ilk çıkarttığında boyamasını siz yapın dedi bizlerde hepsi senin eserin olsun dedik ve vernik çalışması yapmasını önerdik. Eşim bize sadece ahşapların rengini soruyor ayrı şekilde bunları istifliyor ona göre de kullanacağı malzemeleri belirliyor. Ürünlerin verniklenmesi de ona aittir. 
Ceviz ağacı hikayesi 
Bir hikayeyle örnek veren Ümran Hanım, Bahçemizde bir ceviz ağcımız var. Bir gün bir baktım ceviz ağcı sallanıyor ve bütün cevizleri dökmüş yerlerde… Ceviz ağacına çıkmış cevizleri bir bir düşürüyor. Seslensem sesimi duymayacak, ağacı tekmeledim ve bana korkma korkma ben ustayım dedi” 
Sultanahmet camiyi yapacak
Eşim Ali Şerafettin Köksal,  Uluslar Arası platformlarda yarışmaya katılıp hem kendini hem de Ülkemizi temsil etmek istiyor diyen Ümran Hanım, “Yakın bir zamanda Sultanahmet Cami’ye başlayacak. Şuan projesinde Sultanahmet camiyi yapmak var” şeklinde konuştu
Babamın Allah vergisi bir yeteneği var
Oğlu Yusuf Köksal, “ Bizim anlattıklarımızı anlaması için bir yerlere dokunarak ya da avucuna yazarak iletişim kuruyoruz. Babam sağır ve dilsizler okuluna gitti, bu okulun bize büyük bir faydası oldu. Bizim anlamamızı sağlayacak ses çıkarmayı orada öğrendi. Babamda Allah vergisi bir yetenek var herkes bunun mucize olduğunu söylüyor. Burada en büyük emeği annem gösterdi” şeklinde konuştu.
Bu Mucize’ye destek vermeliyiz
Bu etkinliğe katılan BASAD Yönetim Kurulu Başkanı Üstün Asutay,  “Bakırköy herkese gönlünü açmış bir ilçe, 77 yıllık Bakırköylüyüm. Kartaltepe ilkokulunda okudum ve o günleri hep arıyorum. Bakırköylü olduğum için her zaman iftar ediyorum. Bugün gördüklerime inanamadım. Ali Şerafettin Bey bir mucize, bizlerin bu mucizeye sahip çıkıp destek vermesi lazım” diyerek kendisine takdim edilen Atatürk çiçeği için şu cümleleri kullandı, “50 yıllık sanatçıyım bu kadar etkili bir hediye almadım, Atatürk çiçeği için hepinize teşekkür ederim”
Bauhouse Bakırköy müşteri ilişkileri yetkilisi Nuri Bey’e ve GÖZDER Dernek Başkanı Ali Varlı’ya plaket takdimi yapıldı.
Görme engellileri sahneye davet edilerek eserleri inceleme imkanı bulduğu bu etkinlikte, birçok dernek, STK ve vatandaşların katılım ve ilgisi ile karşılandı.