İSTANBUL- Maslak Steigenberger Hotel’de gerçekleşen yemekli ödül törenine başta eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, sanat camiasının duayenleri, sevilen oyuncular, büyük hayranlıkla dinlenen sanatçılar, iş dünyasının önemli isimleri katıldı.Sunuculuğunu Özlem Yıldız yaptığı sanat, spor, siyaset, müzik, habercilik ve iş dünyasının en iyilerinin seçildiği gecede yüzlerce ödüller sahiplerini buldu. 

"Hepiniz hoş geldiniz"

Bu yıl ikincisini yaptıkları ödül törenine yoğun bir tempo ile hazırlandıklarını, ödülleri verecekleri kişileri seçerken genelde üniversitelerdeki gençlerden yardım aldıklarını ifade eden Moon Life Dergisi’nin Sahibi Alper Alp, geceye katılarak yanlarında olan herkese teşekkürlerini sundu.

"Sporda bir numarayız"

Spora Destek ve Proje Ödülü’nü alan İstanbul Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, "Gençlerimize sağlam kafa sağlam vücutta bulunur mantığı içinde hareket edebilmeleri için spora fazlaca yatırım yaptık. İlçemizde o zamana kadar hiçbir okulun bahçesinde kapalı spor salonu yoktu. Şimdi ise yarısını bizim yarısını İstanbul Büyükşehir Belediye’sinin yaptığı 20’yi aşkın okulda kapalı spor salonu var. Yani insanların spor yapmaları için bizler ilçemizde tesisler yapıp bu sporcu sayılarını arttırdık. Ayrıca ilçemizdeki okullara destek olarak ilkokul 4. Sınıf öğrencilerinin beden derslerinde havuzlar yaptırarak onları yüzmeye teşvik ettik. Ben bu çalışmaların karşılığı olarak böyle bir gecede böyle bir ödülü almaktan çok mutluyum" dedi. 

 "Nejat Uygur Adına aldım"

Çok heyecanlandım çok memnun kaldım. "Ben bu ödülü hala yüreklerimizde yaşayan eşim Nejat Uygur adına aldım" diyen Necla Uygur, "15 sene oldu sahnelere dönüp böyle bir sevgi seli ile karşılaşalı. Bu gerçekten onur verici" diyerek, "Tiyatroya önem verip bunu taşıyabilen tüm gençleri tebrik ederim. Çoğunu çok başarılı buluyorum ve hayranlıkla izliyorum. Hepsine başarılar dilerim geleceğin starları onlar" ifadelerini kullandı.

"Unutulmaz albüm geliyor"

"Ben özellikle ödül törenlerini çok takdir ediyorum. Kişi yaşarken ödüllendirmeyi ve değer vermeyi bilen insanlara ne mutlu diyorum. Bütün ödüller eğer kişi yaşarken veriliyorsa, benim için en anlamlısı o diyebilirim. Bence 'geç teselli ölümden sonraki affa benzer' onun için kişi dünyadayken yaşatmalı diyebilirim" aşk adamı Ahmet Selçuk İlkan, "Aşkta öyle benim için, sevgide öyle. Çünkü yürekler taş olsa da ayrılınca ağlarmış. İnsan çok sevdiğini kaybedince anlarmış. Ama biz kaybetmeden anlayabilirsek ülkemize barışta gelir, huzurda gelir, birlikte gelir..." dedi.

"Bu sene sanat hayatımın 40. yılını kutluyorum "diyen Ahmet Selçuk İlkan, "Bugüne kadar yazdığım yüzlerce şarkı sözü içerisinde en çok sevilen 20 şarkımı 20 çok değerli sanatçı arkadaşımın seslendirmesiyle göreceğiniz bir albüm çıkarıyoruz. '14 Şubat Sevgililer Günü’nde çıkarmayı planladığımız albümde, 'Anılar', 'Gözler Kalbin Aynasıdır', 'Bir Gülü Sevdim', 'Hatıram olsun', 'Senin de Saçına Karlar Yağacak' başta olmak üzere 20 şarkıma tekrardan güzel bir hayat vereceğiz.  Bazı şarkıları için özellikle bu isim olsun dediğim sanatçılar olduğunu itiraf eden İlan, Düşündüğüm bu sanatçıları şimdi söylemek istemiyorum. Süpriz olsun" şeklinde konuştu.

"Türkiye zor sürece giriyor, dikkat"

 "Şehir dışından yeni geldim. Sevgili Alp'in yanında olmak istedim. Moon Life Dergisi'nin düzenlediği ödül gecesi bugün yine keyifli olacak. Dostlarımızla arkadaşlarımızla bir aradayız. Nice güzel ödül gecelerine inşallah" dedi

Yeni kitaplarının geliyor olduğunun müjdesini veren Nuray Sayar, "Üç kitap ile yine bomba gibi geliyoruz. Bildiğiniz gibi kitaplarımın gelirleriyle Soma'da okul yaptırıyorum. Umarım daha güzel şeyleri hep birlikte yapacağız" diyerek astroloji hakkında bizleri ilgilendiren bilgiler verdi. Türkiye'nin ve dünyanın biraz karmaşık dönemden geçtiğinin altını çizerek, "Dua edelim Türkiye savaşa girmesin çünkü zor bir süreçte olduğumuzu söyleyebilirim. 2016 Hazirana kadar Türkiye'nin çok sancılı süreçleri göreceğini üzülerek söylüyorum. Bu bazıları için bu sancı kriz, bazılarına fırsat gibi gelebilir ama ülkemiz için iyi şeyler diyemeyeceğim" şeklinde konuştu.  

Bazı Astrologlar tarafından 13. burç olarak geldiği kabul edilen 'Yılan Burcu' için, "Günün birinde 'Nuray Sayar' diye bir burç çıkarsa, 'Yılan Burcu'  da çıkar!" diyerek böyle bir şeyin olmadığını ve halkımızın hemen her şeye inanmaması gerektiğini aktardı.

"Gençleri çabuk harcıyoruz"

Moon Life'ın gecesine geçen sene de katıldığını belirten Selçuk Ural, "Geçen seneki gece de herkes ayakta ve kokteyl havasındaydı. Bugün yine çok güzel özenle hazırlanmış bir gece görüyorum. Üzerine yemekli bir gece olmuş Alper'i yine candan kutlarım" 

Ödüllerin dünyanın hiçbir yerinde çok doğru verilmediğini vurgulayan Ural,  "Sanatçıya ödül yani değer vermek işte bu en önemli olanı. Ben bu işte 50 senemi geçirdim. En güzeli de evimde baktıkça iftihar ettiğim ödüllerim var. Bu beni mutlu ediyor. Çünkü ödül sanatçıya can verir, şevk verir, moral verir, doping olur. Tüm dünya bunu yapıyor bizde arttırarak yapacağız" şeklinde konuşarak, "Çok üzülüyorum gençler için. Çünkü çok çabuk bir yere gelip, çok çabukta isimleri yok oluyor. Bu üzücü işte. Mesela pop star yarışmaları oldu. Ne sesler geldi sizlerde biliyorsunuz ama hangisi kaldı? Hemen hemen hiç biri. İşte demek ki gençleri iyi değerlendiremiyoruz. Bir de sanata karşı çok büyük saygı duyan bir toplum değiliz. Bu yüzden sürekli el üstünde tutamıyoruz. En büyük şairlerimiz, yazarlarımız, sanatçılarımız öldükten sonra bizde gündeme geliyor. Bu memlekette sanatçı olmak zor zanaat" sözlerini noktaladı. 

 

"Gülru'nun ablası Mesude'ye ödül"

Türkiye'nin en sevilen dizilerinden biri olan "Güllerin Savaşı’nda Mesude'yi oynayan Meltem Pamirtan Kasap, "Mesude karakterinin var olmasından bende çok mutluyum. Çok güzel bir drama, geniş bir aile. Çok fazla karakter var ve hepsinin de halk nezrinde ayrı ayrı seveni var. Yapımız, yapımımız ve şuandaki reytinge bakarsak demek ki samimiyetimizi enerjimizi ve oyunculuğumuzu yansıtabilmişiz ki ikinci senemizde yine devam ediyoruz" dedi.

Dizi hakkında ipuçları almak istediğimiz oyuncu Kasap, "İnanın bizde haftalık senaryomuzu elimize alıp, onu oynuyoruz. Şuanda aldığım senaryoda sizin tahmin ettiğiniz senaryo var.  Çok ileri tarihi bizde göremiyoruz. Ayrıca 'Dizide böyle bir gidişat olsa' diye izleyicilerden sosyal paylaşımlardan fikirler geliyor" şeklinde konuşarak Set hakkında bilgi verdi. "Bu aslında her set için klişeleşmiştir, 'Biz bu sette iyi ki varız' cümlesi. İnanın bende bunu söyleyeceğim. Ben 19 yıldır bu işi yapıyorum bir oyuncunun dışında dizi izleyicisiyim. Aynı zamanda bence her oyuncunun da dizi izlemesi gerekir diye düşünüyorum. Bende bazı dizilerde uyumsuzluğu görüyorum. Yani bazen uyuşmazlık yansıyor, bunu izleyenler de görüyor sonucunda da dizinin tutmadığını görüyoruz. Bizim sette yani kamera arkasında doğum günümüzden, iyi günümüzden, kötü günümüze kadar bir birlikteliğimiz var. Bunun da bir yürek oluşturduğuna ve bununda ekrana yansıdığına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Yeni bir reklam filminde de oynadığını belirten güzel oyuncu tiyatroya diziden dolayı çok vakit ayıramadığını ekledi. Mesude'nin en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülü aldığını belirten Kasap, "Mesude’yi sizler için var edebilmişim, bu benim için büyük bir mutluluk" dedi. 

"Yılbaşında İstanbul’dayım"

"Ödüllerimde alarm var hepsi sayılı" diyen Hande Yener, "Evet arkadaşlar çok ödülüm var" şeklinde konuştu. Ardından yılbaşında İstanbul'da olacağını belirten Yener,  

 Ayın 4'ünde Serdar Ortaçla bir düetinin çıkacağının müjdesini verdi.

 Boynundaki kolyesi ile dikkat çeken Hande Yener," Dua yazıyor arkadaşlar" dedi.

 "Film için sakalları kesemiyorum"

Çetin Altay Cem Yılmazla ilk filmimiz çok keyifli bir iş yaptık. Geri dönüşleri söylememe gerek yok diye düşünüyorum. Ce abiyle iş yapmak çok keyifli diyen Çetin Altan, uzun sakalları ile ilgili, "Bir film projem var onun için şimdilik kesemiyorum" diyerek aldığı ödülden memnun olduğunu dile getirdi. 

Başlıca ödül alanlar;

* İstanbul Eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu Yaşam boyu Onur Ödülü aldı.

* Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu Spora Destek ve Proje Ödülü aldı.

* Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak En İyi Belediye Başkanı Ödülü aldı.

* Süheyl ve Behzat Uygur kardeşler ile anneleri Necla Uygur En İyi Tiyatro Müzikali Ödülü aldı.

* Gülben Ergen En İyi Sosyal Sorumluluk Ödülü aldı.

* Hande Yener Yılın En İyi Türk Pop Müziği Kadın Sanatçısı Ödülü aldı.

* Berksan En İyi Türk Pop Müziği Erkek Sanatçısı Ödülü aldı

* Serdar Gökhan Meslek Yaşam Onur Ödülü aldı.

* Diriliş Ertuğrul dizisi oyuncusu Uğur Güneş En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü 



Özel Haber: Elif Günay