İSTANBUL- Taksim'in en sevilen sanat galerilerinden biri olan piramid sanat, yeni sezonun ilk sergisini Küba'yı ziyaret eden Suat Akdemir'e verdi. Gittiği Küba gezisi sonrası Bodrum Gümüşlükteki atölyesinde yaptığı soyut tuallerini sergileyen Suat Akdemir, sezonun açılışının kendi sergisi ile açılmasından mutlu olduğunu dile getirdi. 

"Küba, Suat'ın ebedi evi"

“Suat için, önünde bulunduğu tüm görsel alan, sanatına ‘sirayet edebilecek’ potansiyel bir iz topluluğu. Yerler, su birikintileri, ağaçlara yansıyan güneş ışınları, boyası kalkmış eski duvarlar, araba kaportaları, terkedilmiş evler, bulutlar, yağmur tanecikleri veya bir lolitanın güzel kokan saçları… Her biri her an Suat Akdemir’in önce belleğine, oradan objektifine ve tualine yansıyabilir" diyen usta sanatçı Bedri Baykam, "Dünyanın tamamı, ‘tek dişi kalmış bir canavar’ olan medeniyetin izleri, doğanın insan yerleşkeleri ve diğer yaşam bulgularıyla kesişme alanları. Bunların her biri sanatçının etkileşim alanıdır. Küba ise, bu genel tablonun merkezinde olan ebedi evidir Suat’ın. Nedenlerini yalnızlığını sevmesine, Che’ye, Sierra Maestra’ya ve soğuma riski taşımadan içilmesi gereken Habana Libre Oteli’nin kahvesine bağlayabilirsiniz” şeklinde açıkladı.

"Sergi izlemek için galerilere gidin"

Sergiye katılan sanat tarihi araştırmacısı, sanat yazarı ve eleştirmeni olan Serkan Azeri, " Geçenlerde Pablo Picasso'nun ünlü bir sözü olan 'Eğer tekrar gelmek isterseniz, mutlaka gelin. Ama gelecekseniz Mekke'ye hacca gider gibi gelmeyin. Beni seviyorsanız, benimle zaman geçirmekten hoşlanıyorsanız ve benimle basit, doğrudan bir ilişki kurmak istiyorsanız gelin. Eğer sadece resimlerimi görmek istiyorsanız, müzeye gitseniz de olur' sözü benim çok hoşuma gitmişti. Hatta bunu sosyal paylşım sitemde de paylaştım diyerek Sergileri izlemek için sanat galerilerinde bulunmalıyız" şeklinde konuşarak. Suat Akdemir'in bir çok çalışmalarını beğendiği gibi bu serginin de etkileyici olduğunu ifade etti.

18 Ekime kadar sürecek olan sergi, bir çok sanat camiasının büyük ilgi ile karşıladığı serginin 18 Ekime kadar süreceği belirtildi.


Haber: Elif Günay