İSTANBUL
Dört yıl önce trafik kazasında hayatını kaybeden Türk Halk Müziği sanatçısı ''Kıvırcık Ali'', Bakırköy Belediyesi'nin düzenlediği programla, Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi'nde anıldı. Etkinliğe birçok ünlü sanatçı katıldı.
''Kıvırcık Ali'' lakaplı Ali Özütemiz'i anma gecesinde Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, ''Çok kıymetli sanatçı dostlarımızın katılımı ile değerli halk ozanımızı ölümünün dördüncü yılında anmak için bir araya geldik. Eren bana böyle bir taleple geldiğinde çok mutlu oldum. Ali benim de çok yakın dostumdu'' dedi.
Bağlaması arabadan sağlam çıktı
Kıvırcık Ali'nin oğlu Eren Özütemiz, ''Bu seneki organizasyon biraz daha dolu oldu. İnsanlar buraya gelirken isteyerek geldiler. O nedenle destek veren tüm sanatçılara, Bakırköy Belediye Başkanı'na ve çalışanlara teşekkür edeyorum'' diye konuştu.
Babası için sahnede türkü de seslendiren Eren, ''Babam kaza yaptığında arabasından sazı bu şekilde çıkmış. Bu şu anlama geliyor. Benim parçalarım çalınmaya ve söylenmeye devam edecek'' ifadelerini kullandı.
''Onu tanıdığım için şanslıyım''
Kıvırcık Ali'yi tanımış ve onunla vakit geçirmiş olduğu için şanslı olduğunu söyleyen Hüsnü Şenlendirici, ''Hem ozanlığı, hem güleryüzlülüğü, daha önemlisi insanlığıyla bizim gönlümüzde çok özel bir yeri var. Onu en güzel şekilde yad etmeye çalışıyoruz'' açıklamasında bulundu.
Taksim Trio'nun bağlamacısı İsmail Tunçbilek, ''Benim duygularım çok daha farklı. 25 yıllık kardeşimdi. Kıvırcık Ali'yi en son görenlerden biriyim. Vefatından altı saat önce gördüm onu. O gün bir laf etmiştim. Keşke o lafı etmeseydim diyorum. Bedenler ölür ama ruhlar ölmez'' sözleriyle duygularını aktardı.
''Benden hep Sunam'ı isterdi''
Duygularını saklayamayan ve sürekli gözleri dolan Belkıs Akkale ise, ''Heryer tıka basa dolu. Kimi insan para biriktirir, kimi insan dost biriktirir. Ali dost biriktirdi. Sevgi doluydu. Çok erken kaybettik ama yüce ilahi böyle nasip etmiş. Adı kalıcak. Dilden dile türküleri dolaşıcak'' diye konuştu. Kıvırcık Ali ile olan bir anısını da paylaşan Akkale, ''Beni nerde görse, hep, ana bana şu uzun havayı bir oku ana bana 'Sunam'ı oku derdi'' dedi.
Salon yetmedi
'Kıvırcık Ali' için düzenlenen anma etkinliğine, Sabahat Akkiraz, Erdal Erzincan, Latif Doğan, Zerrin Özer, İlkay Akkaya, Hüsnü Şenlendirici, Belkıs Akkale, İsmail Tunçbilek, Özcan Türe, Alişan, Gülten Benli, Yavuz Top, Ali Tan ve daha bir çok ünlü isim katıldı. Sanatçılar, türkü söyleyerek, 'Kıvırcık Ali' ile ilgili olan anı ve duygularını paylaştı.
Anma programına katılmak isteyen vatandaşların bazıları salonun yoğunluğu nedeniyle içeriye giremedi. Kapıdan geri dönmek zorunda kalan yüzlerce vatandaş, güvenliklerle münakaşa etti. Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve sanatçılar bu durumdan dolayı özür dileyerek, vatandaşlardan hoşgörülü olmalarını istedi.