İSTANBUL
Kartal Belediyesi’nin düzenleyeceği Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali öncesi Kültür ve Sanattan sorumlu Kartal Belediyesi Başkanı Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, festivalde sahne alacak sanatçılarla kahvaltıda bir araya geldi. Toplantıda Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer’in yanı sıra  Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Adem Uçar, Çevre Müdürü Dr. Dilek Kars, Başkan Danışmanı Haydar Oğuz, Kartursaş Genel Müdürü  Gürsel İnce, CHP Gençlik Kolları Başkanı Tolga Gökçe ve festivalde sahne alacak Kartallı sanatçılar yer aldı. 
“230 Proje Ürettik”
Kahvaltı öncesinde bir konuşma yapan Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, festivalde yerel sanatçılara fırsat vereceklerini belirtti ve Kartal Belediyesi’nin, Başkan Op. Dr. Altınok Öz’ün göreve geldiği günden itibaren uyguladığı projeleri anlattı. Gürer, “Kartal da geleneksel olarak devam eden festivalimizin bu yıl bir yenisini yapacağız.. Festivalimiz 15-22 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Bu etkinlikteki temel  amaç, Kartal Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz’ün sürekli vurguladığı gibi Kartal’ın olmazsa olmazı kültür ve sanat etkinliklerinin halkla buluşmasıdır. Biz yıl boyu hemen hemen her gün kültür adına sanat adına ücretsiz etkinlikler düzenliyoruz. Önceliğimiz, Kartallı sanatçı arkadaşlarımızın bu festivalde yer almalarını sağlamaktır. Çalışmalarımızı bu yönde gerçekleştirdik. Kartal Belediyesi olarak 5 yılda 230 proje ürettik. Bu projelerin önemli bölümü, ‘Önce insan’ düşüncesi ile yapılan projelerdir. Bu yaklaşımla Kartal’da kadınlara, çocuklara ve gençlere yönelik önemli çalışmalar yaptık”dedi.
“Anadolu Yakasının İlk Ekolojik Pazarını ve Kartal Kapadokya Hotel’i Hizmete Açtık”
Gıda güvenliğine önem verdiklerini vurgulayan Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer,  Anadolu yakasının ilk ekolojik pazarın açtıklarını belirtti ve Dragos’ta geç Roma erken Bizans dönemine ait bilimsel kazı yaptıklarını anımsattı. Gürer, “2009 yılına kadar gerçekleşen yeşil alanları 5 yıl içinde ikiye katlayan belediyeyiz. Bu anlamda örnek belediyelerdeniz. Bunun yanında bilimsel kazı yapan ilk ilçe belediyesiyiz. Dragos’ta geç Roma erken Bizans dönemine ait bilimsel kazımız şu anda devam ediyor ve kazının 3. yılında hamamıyla, kilisesiyle, yerleşim yerleriyle Kartal tarihi yeniden aydınlanıyor”diye konuştu. 
Büyükada Sosyal Tesisleri ve Kapadokya Kartal Hotel’e değinen Gürer, “Büyükada’da açtığımız sosyal tesise binlerce Kartallı gitti. Bu sezon da yüksek talep görmeye devam ediyor. Çünkü Kartal il sahili bulunan ama plajı olmayan bir konumda. Geçmişte var olan plajlar ortadan kalkınca  deniz ihtiyacını bölgede giderebilme olanağı kalmadığı için yapılabilecek en uygun yer, daha önce Kartal’a bağlı olan Büyükada’da bir tesis oluşturmaktı. İstanbul dışına gitme olanağı olmayan Kartallılar için uygun koşullarda motorla gidip gelerek orada denizle buluşmalarını sağlıyoruz. Yine bunun yanında Kapadokya’da açtığımız otelimiz 1 yıldır faaliyette. Bu oteldeki amacımız, Kartal’da farklı ölçekte tartışıldı ama Türkiye genelinde belediyeler bu tür yatırımlar yapıyorlar. Örneğin Ankara Belediyesi’nin Balıkesir Akçay’da var. Diğer belediyelerimizin farklı illerde var. Diyarbakır Belediyesi’nin Elazığ Sivrice’de var. Bunda amaç, kültürel anlamda farklı zenginliklere sahip olan bölgelerin görülmesi, tanınması, kültürel anlamda bilgilenilmesidir. Biz Kartallıların, onlara özgü ayrıcalıklarla Hacı Bektaş-ı Veli’nin, Mevlana’nın, Yunus Emre’nin yaşadığı toprakları ziyaret etmesini sağlıyor ve onları otelimizde ağırlıyoruz. Ama onun dışında halkımıza açık, her anlamda ilgi bulan bir otel. Bu otel kendi kendine yetiyor, Kartal’dan oraya para aktarmıyoruz. Oluşumunda verdiğimiz destek dışında  o otel kendini finanse edebilen bir otel. Amacımız, Dünyanın  farklı ülkelerinden 3,5 milyon insanın geldiği bir bölgeye Kartal’dan giden yılda yaklaşık 20 - 30 bin civarında vatandaşı orada sahiplenerek destek  vermek. Geçen yıl Hacı Bektaş Şenlikleri’nde 2 bin kişiye kahvaltı verdik otelimizde. Bu yıl da benzer çalışmalarımız devam edecek”dedi. 
“Kreş Sayımızı 11’e Yükselttik”
Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, 2009 yılında göreve geldiklerinde 1 olan kreş sayısını 11’e çıkardıklarını belirterek “2009 yılına kadar bir tek kreş vardı Kartal’da. Şu anda 11 kreşimiz var. Ayrıca şu anda Türkiye’de, kreşlerde saatlik bakım uygulaması yapan örnek belediyeyiz. Saatlik bakımda anne, bir işi olduğunda çocuğunu 1 veya birkaç saatliğine kreşlerimize emanet edebiliyor. O çocuğa biz sahip çıkıyoruz. Sonra anne gelip çocuğunu alıyor. Gümüşpınar ve Uğur Mumcu kreşlerimizde bu uygulamaya başladık. 11 kreşte de bunu yapacağız. Kadınları sosyal anlamda yaşamın içine katmak istiyoruz. Tiyatroya gitsin, sinemaya gitsin, pazara gitsin ve çocuğunu da düşünmeden bize emanet etsin”dedi. 
“Atık Yağ Kampanyası Başlattık”
Kartal Belediyesi olarak Atık yağ kampanyası başlattıklarını ifade eden Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, “Çevre bizim için çok önemli, doğa bizim için çok önemli. Atıkların hepsinin toplanmasının yanında yediden yetmişe kitap kampanyası gibi çok da önemli olan yani atığı getirene kitap hediye edilen bir çalışma yürütüyoruz. Bundan daha önce atık yağlarla ilgili birçok çalışma yürüttük. 5 litre atık yağ getirene 1 litre temiz atık yağ vermiştik. Çevrenin ve doğanın nasıl katledildiğini hepimiz  biliyoruz, konuşuyoruz ama uygulamada çok yetersizlikler var. Sapanca’da görev yaptığım dönemde ormanlık alanda villalar gördüm. Bu villalar çok duyarlı sanatçılarımıza aitti. Ormandaki ağaçlar kesilmiş, yerine o villalar yapılmıştı. O zaman gördüm ki o sanatçılar, oradaki ağacın kesilmesine ses çıkarmıyorlar ama buradaki olumsuzluğa hemen tepki gösteriyorlar. Çevre ile ilgili ortak bir bilinç oluşturmaya çalışıyoruz”dedi. 
“Solucan Gübresi Üretiyoruz”
  Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Kartal Belediyesi olarak solucan gübresi üretiminde önemli adımlar atıldığını ve üretime geçildiğinin altını çizdi. Gürer, “Evsel atıkları ve sebze, meyve atıklarını biriktirin. Kırmızı Kaliforniya solucanı diye tanımlanan bir hayvan vasıtasıyla onu gübreye dönüştürüyoruz. Bu gübreye Dünyada ‘Kara Altın’ diyorlar. Bu projeyi de Kartal’da ilk defa biz uyguladık Fen Bilimleri okulumuzla beraber. Şu anda Çevre Bakanlığı da projemizi destekliyor”dedi. 
“Sanat ve Sanatçının Dostu Belediye”
Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, 15-22 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen festival ile ilgilide yapılan çalışmaları anlattı. Kartal’da bu bağlamda emek verenleri her zaman destekleme yönünde adım atacaklarını ifade eden Gürer, Eylül ya da Ekim ayında tüm yerel sanatçıların katılacağı bir toplantı organize ederek onların öneri ve düşüncelerine kulak vereceklerini belirtti. Toplantıda sanatçılar da sorular sorarak Kartal’daki kültür ve sanat çalışmalarına yönelik düşüncelerini aktardılar. (Şahin Varol)