Hazırlanan Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, 64 ülkeden gelen sanatçılar ve Büyükçekmece halkının katılımıyla Taksim Odakule'den Galatasaray Lisesi'ne kadar yürüyüş şeklinde gerçekleşti.

1600 kültür 

Yapılan yürüyüşte başta Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve eşi Hatice Akgün başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından 1600 kültür ve sanat elçisinin katılımıyla gerçekleşti. Birbirinden renkli ve sıra dışı kostümleriyle dikkat çeken festival sanatçıları yürüyüş boyunca kendi kültürlerinin oyunlarını sergilediler.  

"Barış diye haykırıyoruz"

Galatasaray Lisesi'nin önünde konuşma yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, "Bu yıl 16'sını gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Kültür ve Sanat Festivalimize İstanbul'un göbeği Tasim'den start verdik. Burada muhteşem bir yürüyüş gerçekleştirdik. Artık Büyükçekmece halkımızla beraber tüm İstanbul'luları festivalimize bekliyoruz. Festivalin 4 bölümü olduğunu tekrar etmek istiyorum. 'Uluslar arası Halk Dansları Yarışması', 'Uluslar arası Heykel Sempozyumu', 'Uluslar arası Unutulmaya Yüz Tutmuş El Sanatları Sergisi' ve 'Dünya Fotoğraf Yarışması' şeklinde devam edecek. Bugün burada gördüğünüz gibi bu manzara bizlere herşeyi gösteriyor. Bu Barış Festivali'nde tüm dünyaya barış çağrıları yapmaya devam edeceğiz. Geçen seneki sloganımızda olduğu gibi  'Sevgi birbirimize barış hepimize' dedikten sonra, 'Yurtta barış, dünyada barış' olarak haykırıyoruz. Ben festivalde görev alan emeği geçen tüm arkadaşlarıma da teşekkür ederek sizleri selamlıyorum" dedi.


Haber: Elif Günay