İSTANBUL

Bayrampaşa, Eyüp ve Sultangazi'de farklı tarihlerde banka soygunu yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan M.Y. sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, 18 Şubat'ta Sultangazi Cebeci Mahallesi'ndeki bir banka şubesi silahlı bir kişi tarafından soyuldu. Şüpheli, güvenlik görevlisinin silahıyla birlikte bankadan 37 bin lirayı alıp kaçtı. Olayla ile ilgili Sultangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, çalışma başlattı. Güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen ekipler, şüphelinin kimliğini tespit etti. Belirlenen adrese operasyon düzenleyen ekipler, şüpheli M Y.'yi (32) gözaltına aldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliğine sevk edilen şüpheli, sorgusunda daha önce de iki banka soygununu gerçekleştirdiğini itiraf etti.

Şüpheli M.Y.'nin 23 Haziran 2015'te Eyüp'te bir bankadan 10 bin 500 lira, 11 Ağustos 2015'te ise Bayrampaşa'daki bir banka şubesinden 146 bin liralık soygun gerçekleştirdiği tespit edildi.

Şüphelinin, soygunlarda güvenlik görevlilerine, üzerine bağladığı siyah poşetin bomba olduğunu, silahlarını vermezlerse bombayı patlatacağını söyleyerek tabancalarını aldığı öğrenildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Gaziosmanpaşa Adliyesine sevk edilen şüpheli, tutuklandı.