İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, doğal ürünlerin satıldığı Şile Yeryüzü Pazarı'nın açılışını yaptı. Topbaş burada yaptığı açıklamada, İstanbul'da 2016-2017 yılında bitirilmesi planlanan ve 6 bölgede olacak 6 yeni otogarın yapımı için çalışmaların başladığını söyledi.

6 bölgede yeni otogar

Otogarlarla ilgili sıkıntıların ve şikayetlerin son dönemde gündeme geldiği, bu konuda herhangi bir düzenlemenin olup olmadığı hakkında Topbaş, "Biz daha lokal ve küçük, 6 bölgede, 6 noktada parçalamak üzere bir çalışma yapıyoruz. Böylece de İstanbul'daki kentler arası ulaşımda bir noktayı yoğunlaştırmadan tespitler yaptık. Bayrampaşa'daki otogarın da üstünü tamamen yeşil bir park ve altını otopark haline getirmeyi düşünüyoruz. Orada bir otogar fonksiyonu olmayacak. Noktaları şu an söyleyemiyorum. İstanbul'da 6 nokta belirledik ama bölgeleri söylemek istemiyorum. Bu otogarların 2016-2017 gibi tamamlanmasını hedefliyoruz. İnşallah 2017'de bu otogarları devreye girecek hale getirmeyi hedefliyoruz"  diye konuştu.

"Bizim ne yaptığımızı hak da millet de biliyor"

Kurbağalıdere'deki çalışmalarla ilgili vatandaşların pankart açtığından bahseden Topbaş, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'i de eleştirerek, "Sayın Tekin, belediye başkan yardımcılığı yapmıştı. Ne kadar teknik konulara vakıf ve ne kadar bu konuda yeterliliği var onu da bilmiyorum. Bu derenin Sözen döneminde, atık suların buraya bağlandığı dönemde, böyle ruhsat verildiği dönemden... Orada başkan yardımcılığı yaptığı halde bunu bilmesi lazım. Yavuz hırsız meselesi gibi birileri suçlarını örtbas etmek için bizim üzerimize gelerek adeta bizi burada sorumlu tutmaktadırlar. Bizim ne yaptığımızı hak da millet de biliyor" diye konuştu.

Taksim Meydanı'ndaki düzenleme

Taksim Meydanı'ndaki düzenlemeyle ilgili soru üzerinde de Topbaş, çalışmaları küçük lokal çalışmalarla yürüttüklerini, meydanın tamamını kapatarak hayatı etkilememek adına daha titiz yavaş bir çalışma yaptıklarını ve 2016'nın ilk aylarında tamamlanacağını belirtti.

Topbaş, "Bölüm bölüm gidiyoruz. Birden gitsek hızlı bir şekilde yapabiliriz ama meydanı trafiğe, yürüyüşlere büyük ölçekte kapatmak gerekir, bunu kapatmıyoruz. Tanıtımlarını yaptığımız projeler ve panolar var. Taksim'in gelecekteki şekli de orada belli. Daha önce de arz edilmişti. O şekilde hayata geçireceğiz" dedi.