İstanbul 

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, Gezi Parkı’nda toplanmaların devam ettiği, Taksim'e, özellikle Beşiktaş bölgesinden çıkışları sağlayan yollar üzerinde bazı grupların şiddeti sürdüren eylemlerinin görüldüğü ifade edildi.

Açıklamada, Taksim Gezi Parkı çevresindeki toplantılara polis tarafından kesinlikle herhangi bir müdahale yapılmadığı belirtilerek,  şunlar kaydedildi:

"Bu duruş genel yaklaşımımızı ve duyarlılığımızı göstermektedir.  Ancak Taksim'e çıkan yollar üzerinde 'Taksim'deki gruplardan farklı olarak' şiddet gösterisi yapan eylemciler, önemli kamu hizmetlerinin de aksamasına sebebiyet vermektedir. Özellikle sağlık, ambulans, itfaiye gibi ivedi ulaşım gerektiren hizmetler engellenmektedir. Bu nedenle bu tür şiddet gösterilerini yürütenlere yönelik müdahalelerimiz, polisin Taksim’de toplananlara yapılan müdahaleleri gibi yanlış değerlendirmeleri de beraberinde getirmektedir. Kamu hizmetlerinin yürütülmesini engelleyen ve Taksim'deki gruplardan tamamen ayrışan şiddet eğilimli gruplara yönelik zaman zaman yapılan müdahalelerin bu nedenle gerekliliğini değerli kamuoyumuzun bilgilerine saygıyla arz ederiz."

180 kişi serbest bırakıldı

Öte yandan Taksim Gezi Parkındaki olaylara ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 180 kişi gözaltına alındı. Savcılığın talimatı üzerine gözaltına alınan 106 kişi emniyetten serbest bırakıldı. Diğer 74 kişi ise Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayına getirildi. Burada ifadesi alınan 74 kişi savcılık tarafından bırakıldı.

Bu arada, soruşturmayı cumhuriyet savcıları Hüseyin Aslan, İsa Dalgıç ve Rasim Işıkaltın'ın yürüttüğü öğrenildi. Soruşturma kapsamında hafta sonu gözaltına alınan 81 kişi de savcılık tarafından serbest bırakılmıştı. Böylece toplamda gözaltına alınan ve bırakılan 261 kişi oldu.