İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM meteoroloji biriminin hava tahmin raporlarına göre, saat 18.00'den itibaren kentte şiddetli yağış ve fırtına beklendiği belirtildi.

Yağmurla birlikte rüzgarın Balkanlar üzerinden taşıyacağı soğuk havanın etkisiyle hava sıcaklıklarının hafta sonu 6 ila 10 derece azalacağı kaydedilen açıklamada, Trakya kesiminde başlaması beklenen yağışların, gece yarısı itibariyle İstanbul il genelinde çok kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerine neden olacağı ve pazar akşam saatlerine kadar da aralıklarla kuvvetli yağacağının tahmin edildiği aktarıldı.

Açıklamada, gece yarısından sonra yağışla birlikte rüzgarın şiddetini arttırarak saatte 90 kilometre hıza ulaşacağı belirtildi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Daire Başkanlığı, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı'nın tüm birimleriyle kritik noktalarda tedbirlerini aldığı bildirilen açıklamada, muhtemel sorunlara karşı çalışmaların AKOM'dan yönetileceği vurgulandı.