İSTANBUL- Kanyon Cinemaximum'da gerçekleşen basın toplantısı için Yüksel Aksu ve oyuncuları basın mensupları bir araya geldi. 

Aylardır merakla beklenen, fragmanı kısa sürede 2 milyon kişi tarafından izlenen İFTARLIK GAZOZ'un ön gösterim ve basın toplantısı yapıldı. Yüksel Aksu'nun yazıp yönettiği, başrollerinde Cem Yılmaz ile çocuk oyuncu Berat Efe Parlar‘ın olduğu filmin basın gösterimi ve  basın toplantısına  ilgi büyüktü. 

Ekip gösteriminden sonra, filme emek verenlerin "İçinde çalıştığımız film olduğunu unutup, gerçek bir dünyaya girdik. Çok etkileyici..." dedikleri, İftarlık Gazoz'un ertesi günkü basım gösterimi sonrasında, filmin ortak yapımcılarından Elif Dağdeviren'in moderatörlüğünde düzenlenen basın toplantısına Yönetmen Yüksel Aksu, Cem Yılmaz, Berat Efe Parlar, Ümmü Putgül, Okan Avcı ve Yılmaz Bayraktar katıldı. 

"Herşeyi bulacaklar"

"Arkadaşlar gelen herkese çok teşekkür ederiz. Çok yorucu ve emek gerektiren bir filmdi açıkçası. Kişisel olarak ben seyrederken çok keyif alıyorum. bu filmden bir kaç eşe dosta da izlettim sizlerden önce güzel yorumlar aldım. Şimdi film sizlere de sunuldu umarım sizlerde beğenmişsinizdir" diyen filmin yönetmeni Yüksel Aksu, Bu filmde, her şey bir niyetle başlıyor. Yaşanan olaylar; her çocuk gibi gazoz içmeyi ve gazoz kapaklarını biriktirmeyi çok seven Adem'in gözünden anlatılıyor. Adem, çırak olmaya niyetleniyor, oruç tutmaya niyetleniyor. Ve İftarlı gazoz'da ne oluyorsa bu niyetlerden sonra yaşanıyor" dedi.

"Tarlada, camide, kahvede, deniz kenarında, yazlık sinema bahçesinde, iftar sofrasında kısaca hayatın her alanında birlikten doğan gücü samimi bir dille işleyen film, basit bir gazoz hikayesinden yola çıkarak insana dair sıcacık bir masala dönüşüyor, seyredeni derinden yakalayarak bir olmanın, bizim toplumumuza ait tüm değerlerin kıymetini hatırlatıyor" diyen Aksu, "Görüntü yönetmeni Mirsad Herovic, kamerasıyla anlatılanları gerçek kılarken, Yunanlı besteci Evanthia Reboutsika, insanı hem eğlendiren hem de derinden saran atmosferi notalarıyla izleyenlerin kulaklarına ve yüreklerine  fısıldadı.  Öykü, müzik, görüntüler ve usta işi oyunculuklar birleşince ortaya insana dair, neşeli ama bir o kadar da hüzünlü ve çarpıcı bir film çıktı. Herkese iyi seyirler diliyorum" şeklinde konuştu. 

"Benim için harika bir deneyim"

"İlk defa Muğla'da film çekimim oldu" diyen ünlü komedyen Cem Yılmaz (Cibar Kemal), "Filmin ön çalışmasından itibaren her evresinde büyük zevk alarak çalıştım. Yüksel'in daha önceki çekimlerinden hep arkadaşlar arasında gıptayla bahsederdik. Çünkü onun filmlerinde samimiyet ve dozunda mizah gibi gerçekler var. 'Bana uygun rol olur mu' diyordum Kemal karakteri benim için çok iyi geldi. Ben kendi maceramda çeşitlilik yapmayı seven biriyim bu film de bana yeni bir deneyim kattı" şeklinde konuşarak "Benim bu sette öğrendiğim en büyük şey mikrafon ve anfi getirmek olacak çünkü film kitlesel yönetiliyor. Bütün Muğla monitörün başında oluyor" diyerek herkesi güldürdü. 

"Umarım seyirciye yansır"

"Ben Yüksel Aksu'nun bulunduğu her işte sonuna kadar varım" diyen Ümmü Putgül (Gülizar), "Aslında ziyarete gitmiştim ve birden oyuncu oldum. Ayrıca bu film benim ilk deneyimim o yüzden çok heyecanlıyım. Böyle bir seneryoda böyle bir karakteri oynamak çok güzeldi. 'Adem' karakterini oynayan başrol oyuncusu Berat Efe'nin hem oyun koçu hemde annesi oldum. Birlikte çok vakit geçirdik. Umarım bizim yaşadığımız güzel anlar seyirciye yansır" ifadelerini kullandı. 

"Bir yerde zorlandım"

Küçük oyuncu Berat Efe Parlar (Adem) basın mensuplarının 'Zorlandığın sahne oldu mu' sorusuna, "Evet, yapamayacağım dediğim bir an oldu. Yaşlı teyzenin karpuz yememi ısrar etmesi sahnesi. bu çekimde gülmemek için kendimi zor tutuyordum. Sete geldiğimizde teyze bambaşka biriydi. Sette inanılmaz değişti" dedi.



Haber: Elif Günay