“Hadi Yavrum” albümü ile büyük beğeni toplayan Zafer Toprak albümdeki single parçasına çektiği klip ile herkesi büyüledi

Hadi Yavrum single albüm ile büyük çıkış yapan Zafer Toprak 10 yıllık meslek hayatının tüm detaylarını Elif Günay’a anlattı. Bahçelievler'de bir araya geldiğimiz Zafer Toprak bu hafta sizlerle...

Zafer Hoş geldin. Herkesin dillerinde dolandırdığı harika bir şarkı ile karşımıza çıktın. Tek şarkılık bir single albüm yaptın. Şarkı nasıl ortaya çıktı?

Merhaba Elif hoş buldum. Öncelikle on bir ayın sultanı olan Ramazan ayını geride bırakıp bayrama girmenin sevinci içindeyiz. Herkese hayırlı bayramlar diliyorum. Tarzını çok beğendiğim başarılı besteci Nur Dinçer bu şarkıyı çok eğlenerek yazmış. Bir gün beraber oturup oradan buradan konuşurken bana bu şarkıdan bahsetti. Bende dinleyince, “Şarkı kesinlikle budur” dedim ve şarkıya çok inandım.

"Zaman zaman acaba yaşasam da şimdi iyi ki okumuşum dediğim bir şarkı oldu"
Aslında tereddüdümün nedeni de bu şarkının benim önceki yaptığım şarkılarla, müzik tarzımla çok farklı oluşu. Şimdilerde bildiğim tek bir şey var o da, Hadi Yavrum bana, bende Hadi Yavrum’a  çok yakıştık. 

Albüm ne zaman çıktı? 

Albüm daha çok yeni. Geçtiğimiz haziran ayında albümümüz çıktı. Bütün dijital platformlar ve müzik marketlerde yerini aldı. Olimpiyat Medya müzik tarafından yayınlandı. Sağ olsun değerli prodüktörüm Servet Harman bu albümde bana çok inandı ve aynı heyecanı benimle birlikte yaşadılar. 

Klibe değinelim istiyorum. Klip çalışmaları nasıl geçti?

3 hafta önce çok keyifli bir kadroyla ve çokta eğlenerek klibimizi çektik. Daha önceki kliplerime oranla sanki bu klibin hem çekim sürecinde hem de şuan izlerken bizi fazlasıyla eğlendirdiğini düşünüyorum. Ve bu da seyirciye fazlasıyla geçti. Klibi Proses Medya platolarında çektik. Bu benim ilk green box çalışmam oldu. Daha sonrasında kurgu animasyon after afect dediğimiz bilgisayar ortamında hiçte kolay olmayan bir aydan fazla gece gündüz çalışmaları süren bir klip oldu. Klip çekimlerinde üç dansçı ile birlikte oynadık. Klibim için giydiğim kıyafetlerin tüm tasarımları kendime ait. Ayrıca klibimde kullandığım güneş gözlüğü aksesuarını da kendim tercih ettim.

Bu aralar herkesten Hadi Yavrum Zafer’i duyuyoruz. Hadi Yavrum senin lakabın gibi oldu diyebilir miyiz? 

Evet, doğru. Böyle oldu. Özellikle beni yakından tanıyan arkadaşlarım “Hadi Yavrum Zafer” nasılsın diye hitap ediyorlar. Sanırım bu da şununla alakalı, sende bilirsin ki Elifciğim genelde birçok sanatçının anıldığı bir şarkı olmuştur. Örneğin, “Tarkan- Yakalarsam”, “Kenan Doğulu- Roma’yı Yakarım”, “Tayfun Duygulu- Hadi Yine İyisin” gibi. Sanırım benimde “Hadi Yavrum Zafer” oldu. 

Genç kızların sana olan ilgisi nasıl? 

Ben çocukken Ajda Pekkan’a karşı çok büyük hayranlığım vardı. Hem şarkılarına hem de kendine aşıktım. Bana bir posterini hediye olarak getirseler bile çok mutlu oluyordum. Benim hayranlarımın da böyle olduğunu düşünüyorum. Saf temiz duygular bunlar ve hiç bitmesin isterim. 

On yıllık müzik yaşamının içinde çok güzel albümler çıkarttın. Bu albümlerden bahseder misin?

Çoğunluğu slov aşk şarkılarından oluşan albümler oldu. Ben aslında daha çok slov ve duygusal şarkılar söylemeyi seviyorum. İlk albümüm 2006 'da çıkardığım 10 şarkıdan oluşan “Ve Aşk” isimli bir albümdü. Daha sonra, “Ay Gözüm Kör Olsun” ve “Dualarımda Yoksun Artık Sen” diye iddialı çıkış yaptığım üç albümüm olmuştu. Bu albümlerin bana getirileri çok fazla oldu. O süreçlerde çok fazla önemli kanalların çok önemli programlarının aranan isimleri oldum. Bunlar konserlere de dönüşerek beni dinleyen ve müzik sevenlerle tanışmama vesile oldu. 

Biraz çocukluğuna değinelim istiyorum. Müzik küçüklükten beri mi hayatındaydı? 

Evet, okul yıllarımda sınıflar arası çeşitli yarışmalar düzenlenirdi. Bende müzik kategorisinde her zaman yerimi alırdım. Zaman geçtikçe düğünlerde benden yaşça büyük olan müzisyen abilerimle ufak ufak sahneler alıp şarkılar söylerdim. Bir gün hiç unutmam bir gitar almak istedim. Ailemin ekonomik durumundan dolayı gündelik işlerde çalışarak harçlıklarımı biriktirip ilk gitarımı aldım. Babamın maalesef ki müziğe olan tutkumdan hoşnut olmamasından olsa gerek bir akşam ben gitar çalarken elimdeki gitarı alıp sırtımda kırdı. Ve senin şarkı olmanı istemiyorum dedi. Ben de buna rağmen daha da hırslanarak içimdeki müzik sevdasından asla vazgeçmedim. Ve bugün “Hadi Yavrum Zafer” olarak tüm sevenlerimin karşındayım. 

Bana aklına gelen en güzel hikayen nedir diye sorsam ne anlatırsın?

“Söyle” isimli duygusal bir şarkım klip kanallarında yayınlandığı sürede bir çok hayran kazandım. Ve bu hayranlarımın içerisinde çok ta ilginçlerini gördüm. Bir gün İstanbul’un muhtelif bir semtinde yürürken arkamdan iki tane yunus polisin beni takip ettiğini fark ettim. Allaha çok şükür herhangi bir sabıkam olmadığından dolayı kendimden emin yürürken bir yandan da beni neden takip ettiklerini düşünüyordum. Bir ara bir mağazanın önünde durdum. Ben durunca onlarda durdu. Daha sonra da yürümeye devam ettim. En sonunda gitmem gereken yere gittim. Ben içeriye girerken onlarda benimle girdiler. “Çok özür diliyorum siz Zafer Toprak mısınız?” dediler. “Buyurun neden beni takip ediyorsunuz” diye sorduğumda “Sizi çok seviyoruz. Siz olup olmadığınızdan emin olmak istedik” deyince ben de gülerek, “Benim güzel devletimin güzel polisi bunu başkan niye söylemedin” dedim ve böyle komik bir anı yaşadım.

Biraz konserlerinizden bahseder misiniz?

Tabii. Türkiye genelinde birçok ilde çok fazla konser verdim. Bunlardan biri İstanbul Esenyurt’ta hiç unutamadığım bir anı bıraktı bende. İsmini daha sonra öğrendiğim Selda isimli bir hayranım kendine aşık olan bir çocuğa Zafer Toprak’ın boynundaki kolyesini benim için alır ısın demiş. Bende kulisteyim çocuk etrafımda dönüp duruyor. “Bir şey mi oldu” dedim. “Abi kolyeni verir misin sevgilim çok beğendi ona vermek istiyorum” dedi. Bende sevgiye her zaman önem veren biri olarak kolyemi çıkarıp verdim. Ve benim için çok değişik bir konser oldu. Ülkemizin çoğu yerinde ve yurt dışında konserler verdim. Halkla buluşmak dünyanın en güzel şeyi diyebilirim. 

Hayatında biri var mı?

Hayır yok. Sanırım sanatçılarında kaderi bu olsa gerek. Şimdilik müziğime aşığım ve hayatımda sadece müzik var.

Peki, evlilik senin için neyi ifade ediyor?

Evlilik benim için öncelikle Allah’ın emri,  Peygamber Efendimizin sünneti olduğu için benim için çok kutsal. Evleneceğim insanda benim için bir ömür mutlu olabileceğim biri olmalı. Elbette evlenmek istiyorum. Fakat şimdilik evleneceğim biri daha karşıma çıkmadı.

Peki, Zafer nasıl biri kuralların var mı? Kıskanç mısın?

Kimse kendini elbette kötülemez ama iyi yönlerini anlatması da çok kolay değildir. Kıskanç biriyim ve sevdiğimi çok kıskanırım. Çok büyük kurallarım yok sadece hayatımdaki insanın dürüst olmasını isterim. Çünkü dürüst insan demek, her şeyiyle tam insan demektir. 

Yakın olacak projelerinden bahseder misiniz?

Gazete arkadaşlarımın da başlığını attığı gibi şaşırtıcı değişimime devam etmeyi düşünüyorum. Bu değişim şuan ki şarkım “Hadi Yavrum”un tarzı. Bu tarz şarklara devam etmenin yanında kış aylarında duyusal, slov, aşk şarkıları ile de sevenlerimin karşısında olacağım. Ülkemizde her geçen gün artan terör olaylarından her müzisyen arkadaşım gibi bende birçok konserimi iptal etmek durumunda kaldım. Umarım artık bu terör biter. Çünkü biz ekmeğini sanatla kazanan insanlar olarak çok mağdur oluyoruz. Şarkım yaz şarkısı, ben şarkımdan çok umutluyum. 

Son olarak okurlarımıza neler söylemek istersiniz?

Çok güzel bir şarkı ile çıkış yaptığıma inanıyorum. Gelen yorumlardan da bunu anlıyorum. Şarkımı dinlesinler ve beni takip etsinler. Herkesi seviyorum.

Çok teşekkür ederim Zafer. Çok güzel bir sohbet oldu. Umarım yıllar sonra da “Hadi Yavrum Zafer” diye anılırsın.

Bende çok teşekkür ederim Elif. Bende çok keyif aldım. Başta Önce Vatan Gazetesi imtiyaz sahibi Abdullah Akosman’a ve sevgili kızı Funda Akosman Erman’a albümüme verdiği önem için çok teşekkür ederim. Önce vatan ailesini çok seviyorum. 

Doğum tarihi: 14.09.1981

Burcu: Başak

En sevdiği huyu: İnsanları sevmek

En sevmediği huyu: Çok detaycı olmak

En sevdiğin renk: Sarı

Uğurlu sayı:7

Uğurlu gün: Cuma

En sevdiği sanatçı: Sezen Aksu

En sevdiğin söz: Nasibinde varsa, alırsın karıncadan bile ders. Nasibinde yoksa bütün cihan önüne serilse sana ters.

Röportaj: Elif Günay