İSTANBUL- 2012 yılında hizmet vermeye başlayan ve her geçen gün kendini katlayarak ilerleyen T.C MEB’ine bağlı Özel Global Sanat Eğitim Merkezi öğrencileri tarafından anlamlı bir yılsonu etkinliği gerçekleşti. Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü Sanat Sahnesi’nde yapılan konser etkinliğinde yıl boyunca eğitim tüm branş öğrencileri solo gösterilerini gerçekleştirdi.

Bir yıl boyunca kendi branşlarında çalışan öğrenciler piyanodan, gitara, kemandan çelloya, yaratıcı dramadan hiphop’a ve en değerli modern danstan baleye kadar 52 yabancı besteci ve 104 yabancı eseri sergilediler. Programın sunuculuğunu üstlenen oyuncu ve dansçı Yasemin Tunca programın sonunda Astor Piazolla'nın Libertango’sunu Global Sanat öğrencilerinden Ece Yüzer ve Eylül Deniz Tanrıverdi ile muhteşem bir performansla izleyenleri büyüledi.

"Her birini canı gönülden kutluyorum"

Performansların ardından kürsüde konuşan Global Sanat Merkezi kurucu müdürü Tolga Aksoy, "2012 yılında kurucusu olduğum Sanat Eğitim Merkezimiz Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir kurumdur. Yani okulun her açıdan hijyenik, depreme dayanıklı, elverişli ortamı sağlıyor olma standartlarına uygun olması demek. Dolayısıyla güvenilir bir kurum olduğumuz anlamına geliyor. Yapılan çalışmalar sonucunda de öğrencilerimize MEB'e bağlı sertifikalar veriyoruz. Bu sertifikalarla öğrenciler ikinci bir meslek edinme şansı da ediniyorlar. Bu etkinliğimiz ise her yıl sene sonunda öğrencilerimize gerçekleştiriyoruz. Buradaki amacımız öğrencilere bir platform sunmak. Burada biz mümkün mertebe her branşta yapmaya çalışıyoruz. Bu ekinliklerin öğrencilere şöyle katkıları var, öğrenciler toplumun önünde konuşma, heyecanlarını kontrol edebilme, büyük organizasyonlara hazırlanmak için disipline girme gibi onların özgüvenini pekiştirmektir. Ben bugün bu performansları gerçekleştiren tüm öğrencilerimizi canı gönülden kutluyorum" şeklinde konuştu.

"Herkese teşekkürlerimi sunarım"

Muhteşem performansından sonra tarafımıza açıklama yapan oyuncu dansçı Yasemin Tunca," Global Sanat Eğitim Merkezi'nin Bale Eğitmeni olan İstanbul Devlet Opera Balesinin emekli bale sanatçısı Ege Peremeci Yiğit bir ay içinde sadece 4 gün bizleri çalıştırarak bu güzel koreografiye hazırladı. Ben de minik prensesler Ece Yüzer ve Eylül Deniz Tanrıverdi ile yaklaşık 5 dk. olan Astor Piazolla'nın Libertango’sunu seyircilerimize sundum. Oyunculuğun yanı sıra benim hayatımda müzikal ve dansın yeri çok anlamlı. Zaten hocam Ege Hanım ile gerçekleştirmeye başladığım müzikal dans çalışmalarım var. Çok yakın zamanda ona da başlıyor olacağız. Bu anlamlı günde başta bize büyük emek veren Ege Peremeci Yiğit hocama ve bizlere destek olan herkese çok teşekkür ederim. Ayrıca bugün bu yılsonu programının sunuculuğunu gerçekleştirdim. Performanslarını büyük başarı ile sergileyen öğrencileri yürekten kutluyorum. Buraya gelerek bizleri onurlandıran herkese de teşekkürlerimi sunarım" dedi.

"Yasemin Tunca renk kattı"

Yaklaşık 1 yıldır bünyesinde eğitmenlik yaptığım Global Sanat Eğitim Merkezi kurulduğu yıldan beri gerçekleştirdiği yılsonu etkinliğini bu yıl da gerçekleştirdi. Ciddi bir çalışma sonrasında büyük bir özveriyle bugün için güzel bir performans hazırladık" diyen Bale Eğitmeni Ege Peremeci Yiğit, "Oyuncu Yasemin Tunca'nın bugün dansa karakterini katarak anlamlı bir renk kattığını söylemeden geçemeyeceğim. Ayrıca tüm öğrencilerimizi teker teker kutluyorum" ifadeleriyle sözlerini noktaladı.


Haber: Elif Günay