İSTANBUL

Karadeniz Mahallesi, 1175 sokak'ta bulunan ve dün gece yarısı, Mecidiyeköy - Mahmutbey Metro hattı tünel kazı çalışmalarından etkilenerek yan yatan binanın yıkımına başlandı.

Yan yatan apartman ve metro tünel kazı çalışmalarından etkilenen 12 binanın belediye ekiplerince tahliye edilmesinden sonra teknik ekipler tarafından inceleme ve zemin etüdü çalışması yapıldı.

Sabah erken saatlerde bölgeye gelen çevik kuvvet polisleri ve zabıta ekipleri sokağı demir bariyerlerle kapatarak önlem aldı. Yan yatan binaya hiç kimsenin girmesine izin verilmezken vatandaşların tahliye edilen diğer binalardaki önemli eşyalarını almasına izin verildi.

Gündüz saatlerinde binanın zeminindeki çöken kısma gömülen otomobilin LPG tankı çıkarıldıktan sonra üstüne beton döküldü. Yan yatan bina ise Yüksek Erişimli Yıkım Makinesi tarafından parçalar halinde yıkılmaya başlandı. Sokakta hazır bulundurulan su tankeri de sürekli olarak yıkıma su sıkarak çevrede toz oluşmasını engelledi.

Çevrede toplanan vatandaşlar ise yıkımı meraklı gözlerle izlerken, çevik kuvvet polisleri, zabıtalar, itfaiye ve ambulans tedbir amaçlı hazır bekletildi.