İSTANBUL- Gaziosmanpaşa Belediyesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nce yürütülen ortak çalışma sonucu imzalanacak protokolle üniversiteye bir okul binası tahsis edilmesine yönelik imza töreni  Gaziosmanpaşa Beşyol mevkiinde bulunan okul binasında yapıldı. İmza törenine Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Kaymakam Yaşar Karadeniz, YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, AK Parti İlçe Başkanı Av. Şahin Pirdal, YTÜ Rektör Yardımcıları ve öğretim üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı.   

Törende konuşan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “YTÜ’nün bir biriminin Gaziosmanpaşa’da sizlere hizmet vermesi için bu imza merasimindeyiz. İnşallah ilçemizde bir ilk adım olarak bunu başlatıyoruz. Bundan sonra başka fakültelerimizi, başka üniversitelerimizi de ilçemize getirmek üzere bu çalışmaları bütün gücümüzle devam edecek. Bu binamız eğitim amaçlı yapılmış bir binaydı. İlçemizde bir üniversite olması, özellikle de Yıldız Teknik Üniversitesi gibi İstanbul’un yıldızının burada parlaması bizim için anlam doluydu. Tabi ki burada verilecek dersler önemli çünkü sadece üniversite eğitimi vermek maksadıyla burası faaliyete geçmiyor. Üniversitemizle özellikle istihdam konusunda olmak üzere birçok işbirliği yapacağız” ifadelerini kullandı.

Bu kadar üniversiteye gerek var mı?

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü, Prof. Dr. İsmail Yüksek ise, ''Ülkemizde onlarca üniversite açıldığında birçok kesimden tepki çıkmıştı ‘bu kadar üniversiteye gerek var mı’ şeklinde. Ancak gelinen noktada Anadolu’nun her kentinde üniversiteler hızlı bir şekilde büyüdü ve eğitim sistemine katkı sağlamaya başladı” şeklinde konuştu. Rektör Yüksek, hizmete girecek olan binada halka yönelik olarak Sürekli Eğitim Merkezi’nin kurslarının verileceğini ve bunun ilçenin yetişmiş eleman ihtiyacını karşılayacağını söyledi. Rektör Yüksek ayrıca binada Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerinin de eğitim alacağını, 2-3 yıllık bir zaman diliminde ise uygulamalı mühendislik eğitimi verecek bir fakültenin hizmet vermesini planladıklarını belirtti. 

25 Yıllık protokol imzalandı

Gaziosmanpaşa Kaymakamı Yaşar Karadeniz ise ilçede eğitim kalitesinin iyi bir düzeyde olduğuna vurgu yaparak tek eksik olan bir üniversite olduğunu, bu eksiğin de YTÜ’nün ilçeye gelmesi ve yeni yatırımlarla kapanacağına inandığını söyledi.

Konuşmaların ardından Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü, Prof. Dr. İsmail Yüksek düzenlenen törenle hazırlanan protokolü imzaladı. Daha sonra protokol üyeleri, YTÜ’ye tahsis edilen hizmet binasında incelemelerde bulundu.

YTÜ’ye 25 yıllığına bedelsiz olarak tahsis edilen Gaziosmanpaşa Beşyol mevkiindeki okul binasının içinde 24 adet derslik, 3 adet laboratuvar, 1 adet bilgisayar laboratuarı ve spor salonu bulunuyor.


Haber: Engin SARI