MUSTAFA SARIOĞLU
İSTANBUL
Seçim sonuçlarını İlçe Merkezinde takip eden yüzlerce partiliye, Türkiye genelinde % 52’lik oranla sandıktan Cumhurbaşkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan’ın çıkması büyük sevinç yarattı.
AK Parti Esenyurt İlçe Başkanlığı binasına akın eden yüzlerce partili ile AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer birlikte yeni zaferi kutladılar.
“14 PARTİ BİRLEŞTİ BİR RTE ETMEDİ”
İlçe merkezinde seçim sonuçları ardından konuşma yapan AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer, “ Türkiye bugün 12’nci Cumhurbaşkanının kim olacağına karar verdi. Tarihi bir gün olan 10 Ağustos Pazar günü milletimiz; liderimiz başbakanımız, genel başkanımız Cumhurbaşkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan dedi. AK Parti ailesi olarak ne kadar sevinsek ve ne kadar övünsek azdır. 14 tane siyasi parti birleşti ve bir Recep Tayyip Erdoğan etmedi. Artık bugünden sonra 2023 hedeflerine koşar adımla ilerleyen bir Türkiye var. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde teşkilatımızın her kademesinde çaba gösteren kardeşlerimize yürekten teşekkür ediyorum” dedi. 
“BUGÜN MİLLETİN GÜNÜDÜR”
İlçe Başkanı Şenay Değer ardından söz alan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “Bugün Recep Tayyip Erdoğan günü bugün milletin günüdür” dedi. Başkan Kadıoğlu, “ Bugün Cumhurbaşkanlığı seçimi ile yeni bir zaferi birlikte kazanmış olduk. Bu seçimde bitti ve yeni bir seçime her zaman olduğu gibi yarından itibaren hazırız. Türkiye’deki mücadeleyi bırakmayacağız. Bizim için önemli olan Sayın Genel Başkanımızın Türkiye’nin başında Cumhurbaşkanı olarak Türkiye’yi bulunduğu yerden daha ileriye götürecek bir oluşumu sağlamaktır. Allah’a şükürler olsun ki bizlere bugünleri gösterdi. Rabbim inşallah bize daha nice başarıları gösterecektir. İnsanlığa hizmet etmek için, nerde mazlum millet varsa yardım etmek için yolumuza devam edeceğiz. Türkiye’ye ve milletimize 12 ‘inci Cumhurbaşkanımız hayırlı uğurlu olsun” dedi. 
“MUHTAR OLAMAYACAK ADAM DEVLETİN BAŞKANI OLDU”
Başkan Kadıoğlu ardından Esenyurt ’tan sorumlu AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık yaptığı konuşmasında, Kıyıklık, “ İlçe Başkanı Şenay Değer ve ekibine çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Sizler teşkilat olarak bizim için önde gidenler, bizim yüzümüzü ağartanlarsınız ve bunu her zaman olduğu gibi bugünde yaptınız. Geçmişte “Muhtar olamayacak” adam dedikleri bugün devletimizin başkanı oldu. Burada büyük bir emek ve çabanın neticesidir. Sizlerde bu adam gibi adamın her zaman yanında oldunuz. Bu millet kendisine yapılan hiçbir şeye nankörlük yapmadı. İlk defa bu büyük millet, büyük bir adamı kendisi seçerek başa getirdi. Siz onu devletin başına getirmekle, sadece bu ülkeye iyilik yapmadınız. İnşallah hep birlikte göreceğiz Türkiye’de değil artık dünyada birçok millete iyilik yaptınız. Türkiye’nin 12’nci Cumhurbaşkanı milletin içinden olan Recep Tayyip Erdoğan hayırlı uğurlu olsun” dedi.