YASİN SARIOĞLU
İSTANBUL
Eroğlu, ziyaretin ardından yaptığı basın açıklamasında, kişi başı su tüketimi 300 litreye çıktı dedi.
İstanbul Valisi Vasip Şahin, vali yardımcıları ve kurum müdürleri tarafından karşılanan Eroğlu, valilik şeref defterini imzaladı. Daha sonra beraberindeki heyetle birlikte kabul salonuna geçen Eroğlu, Vali Vasip Şahin’e hayırlı olsun dileklerini iletti.
Baın toplantısı düzenleyen Eroğlu, İstanbul'a su temini için 2014 yılında yapılan faaliyetler, barajlardaki mevcut su durumu, son yağışlar, önümüzdeki günler ve aylardaki hava tahminleri ile İstanbul'daki ormancılık, ağaçlandırma, milli park ve meteoroloji çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Toplantıda, “Eğer biz A,B,C planlarını uygulamasaydık Haziran ayında sular kesilmişti” diyerek 2014 yılında yaşanan kuraklığa değinen Eroğlu, İstanbul’un 15 milyonluk bir şehir olduğunu ve kişi başı su tüketiminin de 300 litreye çıktığını vurguladı.
Dünyada ormanlık alanların azaldığını ancak Türkiye’de arttığını vurgulayan Eroğlu, İstanbul’un yüzde 49’unun orman olduğunu ve bunun tescillendiğini söyledi. Eroğlu, ilk defa ormanlık alanların tapularının da çıkartılmaya başlandığını açıkladı. Dünyanın en büyük şehir ormanını Elmalı’da yaptıklarını belirten Eroğlu, açılışın 21 Mart 2015’te yapılacağını duyurdu.
İstanbul’daki barajların doluluk oranının yüzde 75 olduğunu belirten Eroğlu, “2015 yılı yazında da, 2016 yazı için de ben Allah’a güvenerek İstanbul ve Türkiye’de susuzluk yaşatmayacağımızın sözünü veriyorum'' dedi. Zyaret basın toplantısı ardından sona erdi.