CEREN DEMİRBÜKEN
İSTANBUL
Çocukların yanısıra velilerin de yoğun ilgisiyle karşılaşan etkinlik, 20 Aralık Cuma günü Mecidiyeköy'deki bir AVM'de gerçekleşti.
Elif Şafak, çocuklar için yazdığı Sakız Sardunya kitabını anlatarak, çocukların yeni yıl hayallerini dinledi. Çocukların cam küreye attığı hayalleri okuyan Şafak, çocukların sorularını da cevapladı. Şafak, çocuklara yönelik yaptığı konuşmasında, ''Ben inanıyorum ki hepimiz büyük yeteneklerle dünyaya geliyoruz. 
Önemli olan bunu kullanmak, açığa çıkarmak. Bu ülkeden daha çok sanatçı çıkacak'' dedi. Soru sormanın çok önemli olduğunu, çoğu yazar ve gazetecilerin çok soru soran kişilerden çıktığını belirten Şafak, çocuklara, hep yeni şeyler öğrenin tavsiyesinde bulundu
''Küçükken içine kapanıktım''
Küçükken içine kapanık bir karakter olduğunu söyleyen Şafak, ''Sakız Sardunya'da çocukluğumdan izler var. İçine kapanık bir çocuk olduğum için hayallerimi yazıyordum. Ben yazar olmayı küçüklüğümden beri istiyordum'' diyerek çocuklara, hayallerinin peşinden gitmelerini ve asla vazgeçmemeleri gerektiğini aktardı.
"Heidi gibi uçmayı hayal ederdim"
'Sakız Sardunya'dan esinlenilerek cam küreye atılmış hayalleri okuyan ünlü yazar, "Ben küçükken Heidi'yi çok severdim. O bulutların üzerinde yolculuk ederdi. Ben de onun gibi uçmayı, bulutlara dokunmayı düşlerdim" dedi.
''Anne babalar da kitap okumalı''
Şafak, anne ve babaların kitap okuyarak çocuklarına örnek olması gerektiğini vurguladı. Günlük yazarken kendi hayatını sıkıcı bularak hayallerini yazıya dökmeye başladığını belirten Şafak, ''Çocuklar yazdıklarını başkalarına da göstererek fikir almalı. Çocukların içindeki ilgi ne ise o yöne doğru teşvik edilmeli. Çok zengin bir hayal dünyaları ve yaratıcılıkları var çocukların, bunu ortaya çıkarmaları için onlara destek olunmalı'' ifadelerini kullandı. Etkinliğin sonunda çocuklar, kendilerine hediye edilen Sakız Sardunya kitabını Elif Şafak' a imzalatmak için uzun kuyruklar oluşturdu.