Birçok projede çokça karşımıza çıkarak adından sıkça söz ettiren yakışıklı oyuncu Tolga Yüce, yakın zamanda gerçekleşecek olan projelerini bizlerle paylaştı. İstanbul Bahçelievler Coffeemania'da bir araya geldiğimiz Tolga Yüce, kendisine dair tüm detayları Elif Günay’a anlattı. Şimdi sizlerle...

Tolga Bey yoğun iş temponuza rağmen beni kırmadığınız için teşekkür ederim hoş geldiniz. Birçok okurumuz sizi “Unutma Beni” dizisindeki Mete karakteriyle biliyor. Dizi nasıl gidiyor?
Çok teşekkür ederim hoş buldum. Sizin de dediğiniz gibi “Unutma Beni” dizisinde “Mete” karakterini canlandırıyorum. Dizi de Aslı karakteri var, Mete onu seven biri. Aslı dizi de başka birini sevdiği için Mete Aslı'ya karşı oyunlar hazırlıyor. Dizi de sürekli tansiyonu yükselten biri diyebilirim.1600'lü bölümlere geldi. Dizi ilk başladığı zaman da oynamıştım. Sinema filmlerim dolayısıyla ara vermiştim. Tekrar diziye girdim. Çekimlerimiz Ankara'da oluyor. Set çok eğlenceli geçiyor. Keyif alarak çalıştığım proje diyebilirim. 

Sizin dizi oyunculuğunuz ‘Unutma Beni’ ile sınırlı değil. Daha önce sizleri nereler de gördük?
“Unutma Beni” öncesinde, ilk olarak "Beni Affet" projesinde yer aldım. Ardından "Denizyıldızları" dizisinde “Salih” karakteri olarak oynadım. "Aşkların En Güzeli" dizisinde “Doktor Volkan” karakterini oynamıştım. Bunun yanı sırasında sinema projelerim oldu. En son "Kafes" adında sinema filminde rol aldım. Uluslararası bir projeydi. Şimdi 2.’sini çekmeye hazırlanıyoruz. Şimdiler de 3 yeni sinema filmim vizyona girecek. 

Oyunculuk ile ne zaman tanıştınız?
2000'li yıllarda çocuk oyuncu olduğum dönemlerde tiyatro oyunları ile ilgileniyordum. Oyunculuk bir nevi çocukluk hayalimdi. 2007 yılında televizyon oyunculuğuna başladım. "Beni Affet" ilk göz ağrımdı. Sonra dizilerden dizilere... 

Tiyatro mu, sinema mı, dizi mi?
Tiyatro oyuncu için bir er meydanıdır. O sahneye çıkıp insanların yüzlerine baktığınız zaman bambaşka duygu yaşıyorsunuz. Hala da tiyatro yapmak isterim. Fakat dizi setlerinden çok vaktim olmuyor. Geçtiğimiz gün Tuzla Sanat Platformu'nda bir tiyatro oyunundan teklif aldım. Çok mutlu olmuştum.  Bir oyuncunun oyuncuyum demesi için tiyatro oynayabilmesi gerekir. Tiyatro oynayabiliyorsa, sinema ya da diziyi elbette yapar.

Tuncel Kurtiz'i rahmetle anıyorum “Hala ben oyuncu olamadım çünkü oyunculukla ilgili bilmediğim o kadar çok şey var ki…" derdi. Böyle ustalarımız bunları diyorsa ben oyunculuk konusunda ahkam kesemem.

Oyuncu olmasaydınız hangi mesleği seçerdiniz?
Dünya'ya bir defa gelsem yine oyuncu olurdum. Oyuncu olamıyorsam, yapımcı olurdum. Dizi çeker oyunculuktan kopmazdım. Bazen sabahlara kadar sinema çekimleri, set yorgunlukları, oradan oraya yetişme ne olursa olsun o kadar çok seviyorum ki, hiç gözüme zor gelmiyor. Başka bir meslek olsa bu kadar sabırlı olmazdım. 

Aileniz oyuncu olmanıza tepki verdi mi?
Yaptığınız işte başarılı olur ve kendinizi ispat ederseniz insanlar sizin yanınızda olur. Çoğu durumda aile etkeni, sonrasında çevreniz yaptığınız işi hemen kabullenmez. Ben sanat hayatına girmeye karar verdiğim an itibari ile ailem ticaret ile uğraşıyordu. Babam “Yeşilçam sanatçılarını görmüyor musun ne halde ölüyorlar” diye tepki gösterdi ve destek vermedi. Ama ben kararlıydım. Şimdilerde ise, onay vermeyen çevrem şuan övünerek yaptıklarımdan bahsediyorlar. 

Her oyunu oynar mısınız?
Oyuncunun rolü kabul ettikten sonra oyunu kabul etmeme lüksü yok. Fakat benim hassas olduğum konular var. O durumlarda rol almıyorum. Yapı ve ifade bakımından da bana uyacak rollerle karşılaştım bu zamana kadar. Bir sıkıntım olmadı. Rol gereği KADIN olmam!

Özel hayatınızda biri var mı?
Aşk yok! İşe daldık aşkı unuttuk. Bu aralar sanatla, oyunculukla sevgiliyim. “Hep yalnız görüyoruz seni” diyorlar. Herhalde yalnız görmeye devam edecekler.

Hayatımda bir aşk yok!!!

Evlilik hakkında ne düşünüyorsunuz?
Evlilik benim için çok kutsal. Çok önem veriyorum. Doğru kişiyi bulduktan sonra evlenmekten hiç kaçınmam. 

Genç kızların size olan ilgisini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Yani oluyor tabi. Özellikle sosyal paylaşımlardan takip edenler oluyor. Zaman zaman programlara, galalara, turnelere gittiğim zaman ilgi gösteriyorlar. Ama ben ilişkiye başlamaktan biraz korkuyorum sanırım. Ama doğru kişi hayatıma çıkarsa ondan etkilenirsem kim olduğu önemli değil ona hayatımı açarım. 

"Birini tanımalıyım. Ona inanmalıyım ve güvenmeliyim. Kendisinde bunlar bulunan biri olsun yeter. Kendisi kadar ailesinin de temiz olması lazım. İnsanın kendisi için bunları söylemesi doğru mu bilmiyorum ama ben böyle biriyim." 

Kıskanç mısınız?
Kimsenin hayatını sıkıntıya sokacak kadar kıskanç değilim. Bununda doğru olduğunu düşünmüyorum. 

Yakın zamanda üç sinema filmi ile karşımıza çıkacaksınız. Nedir bu filmler?
Biri 27 Mayıs'ta çok güzel bir komedi filmi olan “Adana Yollarında”.
O filmde ben Sadık Komiser karakterini canlandırıyorum. Çok keyif aldığım bir projeydi. İnanılmaz bir kahkaha tufanı geliyor. Filmi deşifre etmeyeceğim. Zaten fragmanı yayınlandı. Çok farklı bir komedi oldu. Sinan Belginer “Bir Kezban Bir Mahmut” internet dizisinin oyuncuları da yer alıyor filmde. Milyonlara ulaşan hayran kitleleri var. Sağ olsunlar Her biri çok yetenekli insanlar. İyi ki oynamışım. Tayfun Aydın yapımcımız, Cenk Bey yönetmenimiz. Hepsi çok kaliteli bir filme imza attı. 27 Mayıs’ta izleyenlerle buluşacağız. Ben halkın çok güleceğinin garantisini veriyorum.

2. Filmim “Masal”. Masal'da adı gibi masal gibi bir film. İstanbul’da çekimleri başladı. Aydın Didim’de ve son olarak ta Muğla Bafa Gölü’nde çekimleri tamamlandı. Harika bir sinema filmi oldu. Büyük bir dram filmidir. İçinde aşk, ölüm var. Konusunda da ölen bir kızın vasiyetini ele arıyor. Çok kaliteli isimler var. Tayfun Sav var. Neslihan Acar. Gökhan Mumcu var. Bengü Öztürk var. Ercan Özdal var.  Ben orada Levent karakterini oynuyorum. Levent her şeyi görmüş yaşamış, hayatın olgunluğunu almış bir karakter. Filmin asıl amacı ön yargıları kırmak. Günümüzde insanların bir birin karşı ön yargıları vardır. Bugün benim de çok rahatsız olduğum bir durumdur. Kişileri taktığı saati, giydiği kıyafeti  ile yargılar olduk. Bunlardan sonra o kişiyle konuşuyoruz. Halbuki biz Anadolu çocuklarıyız. Bizim dedelerimiz lastik ayakkabı giyer ama mertliği dillere dolanırdı.  Filmimizin fragmanı çıktı. Nasipse oda önümüzdeki ay vizyonda olacak.

3. Filmimiz “Çarpık İlişkiler” bir komedi filmi öğrenci evinde geçiyor. Öğrencilerin öğrenci evinde yaşadığı komik olaylar ele alınıyor. Çok güzel komedi filmi oldu. Onunda vizyon tarihi belli. Artık biz galadan galaya koşacağız. 

Hem dizi hem filmler nasıl ayakta duruyorsunuz?
Haftanın üç günü dizi için Ankara'dayım. Geri kalan dört günde İstanbul’dayım. Hem sinema projelerimiz var hem de dizi. Elbette ki zorlanıyorum. Ama çok keyifli. Yeni projelere imza atmak inanılmaz güzel bir şey. Uykusuzluk sorunu yaşıyorum çok az uyuyabiliyorum. 3- 4 saat uykuyla kalabiliyorum. Sabaha kadar sabahladığımız o kadar çok gün oluyor ki, alıştım artık. Dizi de rolün saatlerine göre gidiyoruz. Sinema öyle değil ama sinemada kamp kuruyoruz. Hayattan kopuk bir şekilde o sete göre yaşıyorsun. Bana derseniz ki dizi mi sinemamı sinema derim. Sinemada eser bırakıyoruz. 

Geçtiğimiz bir kaç ay önce gündemde olay yaratan bir haberiniz çıktı "Gönüllü olarak askere gitmek istediğiniz ve bunun için başvuruda bulunduğunuzu" biliyoruz. Konu ile ilgili neler söyleyeceksiniz?
Terör olayı bizim kanayan yaramız. Her gün şehit haberleri geliyor. Bizimde buna tepki göstermeden dayanmamız kolay bir şey değil. Ben bir mesaj vermek istedim. Kürdün, Türk'ün, Çerkez’in, Laz’ın, kardeş olduğunu, Malazgirt’te, Çanakkale’de, Sarıkamış’ta donan şehit olan yüz binlerce askerin Türk olarak vatanı koruduğuna değinmek istedim. Bizlerde teröre karşı bir olalım beraber olalım istedim. Yeniden askere gidip bu vatan için canımı seve seve verebileceğimi göstermek istedim. Gittim Ankara Mamak Askerlik Şubesi’ne dilekçemi teslim ettim. Tabi ki böyle bir yasa yok. Bunu bende biliyorum. Ama her zaman  vatan için hazır olduğumuzu göstermek istedim. Çok büyük destekler aldım. Şehit ailelerinden, derneklerden birçok arkadaşımda benden sonra gidip askerliğe başvurdu. 

Askerliğimi 15 ay boyunca komando olarak yaptım. Acemi birliğim Manisa Kırkağaç’tı. 12. bölük uçak savar kullanımı. Usta birliğimi ise, Tokat'ta kırsal alanda bölge komutanı olarak yaptım. 

Yakın gelecekte belirlenen projeleriniz var mı?
Yakın gelecekte "Kafes 2" sinema filmi var. Yasemin Nak Joy yapım ile geliyor. Bincisinde olduğu gibi yine 12 Eylül’ü anlatacak. Ona başlayacağız. Yeni dizi projesi var. "Unutma Beni" dizisi ile bağlantım bitince ona geçeceğim. O da sürpriz olsun. 

Son olarak okuyucularımıza neler söylemek istersiniz?
Önce Vatan gazetesini beğeniyorum. Özellikle sizin yazılarınızı takip ediyorum Elif Hanım. Magazinsel güzel konulara değiniyorsunuz. Sizi takip ediyoruz. Önce vatan gazetesi okuyucularına kucak dolusu selamlar  sevgiler iletiyorum. Güzel projelerle geliyorum. Ben izlesinler. 

Çok teşekkür ederim çok keyifliydi. Oyunculuk yaşamınızda başarılar dilerim. 

Doğum tarihi: 20.11.1989
Burcu: Akrep
En sevdiği huyu: Neşeli
En sevmediği huyu: İnsanlara güvenmek
En sevdiği renk: Mavi
Uğurlu sayısı: 3
En sevdiği çizgi film: Red Kit 
En sevdiği söz: Kamil insan odur ki, her yere koya bir eser. Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.


Röportaj: Elif Günay