AYKUT ÜNKER
İSTANBUL
Okul Müdürü Özkan, Gelibolu’dan gelen şehit kanları ile sulanmış kutsal toprağı öperek, Çanakkale’de verilen mücadelenin önemini vurguladı. 1D Sınıfı öğrencilerinden Ethem Sina Canbulat ile Onur Arda Söylemez’in İstiklal Marşı’nın tamamını okumalarının ardından, 6B sınıfından Ercan Efe Aş günün anlamını belirten öğrenci konuşmasını gerçekleştirdi. 6B sınıfından Dilara Çevik’in “Mehmet Toprak Oldu” şiirinin ardından, Müzik Eğitim Lideri Serkan Oylumlu’nun yönetimindeki okul korosu müzik dinletileri ile coşku ile hüznü bir arada yaşattılar. Okul Genel Müdürü Osman Taşdemir’in değerlendirme konuşmaları ile program sona erdi.
GÖSTERİYİ İZLEYENLER DUYGULU ANLAR YAŞADI
Drama Eğitim Lideri Uğur Dişiaçık yönetiminde “Dönmeyi Düşünmediler” adlı tiyatro oyunu ise Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Faik Kaptan’ın katılımları ile Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleşti. İkmal Maliye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’nın Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlediği programa Okul Müdürü Nuri Özkan, Sosyal Bilgiler Zümre Başkanı Leyla Alidağı ve bir grup öğrencisi ile katılım sağlayarak günün maneviyatını Peygamber Ocağı’nda askerlerimiz ile bir arada yaşadı. 
Okul yetkilileri bu anlamlı günle ilgili olarak, “Öğrenme arkadaşları, her bir şehidin hayallerinin içinde yanan vatan aşkı olduğunu, içlerindeki sevgi, okullarının koridorunda dolaşan cesaret abideleri, gönderlerinde bayrak, sınıflarının duvarında marş olduğu bilinci ve azmi ile akıl ve alın terlerini, maneviyat terleri ile güçlendirmeleri ümidini taşıyoruz. Özel Küçükyalı Tekden Koleji olarak başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şühedayı rahmet ve minnetle yâd ediyor, vatan için canını feda etmekten bir an için bile tereddüt etmeyenlerin aziz hatırasına saygılarımızı sunuyoruz” dediler.