İSTANBUL - Temeli 6 Ağustos 2013'te atılan ve kaba inşaatının tamamlanmasına sayılı günler kalan Çamlıca Camisi'nde Kadir Gecesi teravih namazı kılınacak. 

İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmetleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, temel atma töreninde camiyi Kadir Gecesi'nde açacaklarının sözünü verdiklerini anımsattı.

Caminin dışında yapılan başka projeler sebebiyle inşaatın uzadığını belirten Külünk, "Önümüzdeki cumayı cumartesiye bağlayan gece 1 Temmuz Kadir Gecesi. Sözümüzü tutmak adına bir geceliğine camimizin avlusunda sembolik bir kalabalıkla Enderun usulü teravih namazı kılacağız. Camimiz açılmıyor, şu an inşaat halinde. İçerisinde 350 bin metreküp iskele bulunmakta ama biz söz verdiğimiz için Kadir Gecesi sembolik bir kalabalıkla teravih namazı icra edeceğiz." şeklinde konuştu.

"60 bin kişi aynı anda ibadet edebilecek"

Külünk, salt bir cami inşa etmediklerini, caminin bir kültür kompleksi olarak tasarlandığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"11 bin metrekare büyüklüğünde bir müzemiz, 3 bin 500 metrekare büyüklüğünde bir sanat galerimiz, 3 bin metrekare büyüklüğünde bir kütüphanemiz, bin kişilik bir konferans salonumuz, 8 de sanat atölyemiz var. 3 bin 500 araçlık kapalı otoparka sahibiz. Kapalı bölgelerimizde 100 bin insanı barındırabilecek alana sahibiz. Camimizin halı serili alanında 25 bin kişi, avluda 12 bin 500 kişi, dış avlu da dikkate alındığı zaman yaklaşık olarak 60 bin kişi bu camide aynı anda ibadet edebilecek."