Yönetmenliğini Türkan Şoray'ın yaptığı yapımcılığını kızı Yağmur Ünal'ın üstlendiği 'Uzaklarda Arama' filmi Yeşilçam’a yakışır bir gala gerçekleştirdi.



İSTANBUL- Kanyon Cinemaximum’da gerçekleşen galaya, başta Türkan Şoray olmak üzere filmin oyuncularından Mustafa Uğurlu, Fırat Tanış, Mehtap Bayri, Kaan Urgancıoğlu, Özden Serkan Şenalp, Sevda Erginci, Yağmur Ünal, Sema Keçik, Taylan Erler, Goncagül Sunar, Aslı Samat, Esra Ergün, Elif Atakan, Pınar Göktaş, Emirhan Oktay, Murat Karaarslan, Eşref Kolçak, Ateş Fatih Uçan, Ercüment Fidan, Doğa Konakoğlu ve Tanem Sivar katıldı.

"Kızım çok çalıştı"

Cihan Ünal, "İzlemeden bir şey söylemem doğru değil ama şunu biliyorum Yağmur bu filme çok önem verdi. Annesi Türkan Şoray ile birlikte çok çalıştı. Yağmur, çok aklı başında kişilikli işler yapıyor. Umarım güzel şeyler olacak. Ben yurt dışındaydım o yüzden setlerini ziyarete gidemedim. Fakat Yağmur bana fotoğraflar gönderdi. Dediğim gibi çok beğendim. İnanıyorum ki herkes beğenecek" dedi. 

"Hem komik hem hüzünlü"

 “Harika bir film hem güleceksiniz hem de ağlayacaksınız. Gerçekten ben çok heyecanlıyım. Ablam ve Yağmur da çok heyecanlılar. Umarım sizlerde beğenirsiniz. Ben filmde hem çok ağladım hem de çok güldüm. Sete gidemedim fakat ablam Türkan Şoray’la günde üç beş kez telefonla konuşurduk. Çok iyi ve dinamiklerdi. Setin enerjisinin çok yüksek olduğunu biliyorum. Her gün istekle gittiklerini biliyorum. Burada Yağmur'un oyunculuğu harikaydı. Zaten kendisinin kavurucu bir güzelliği var” diyen Nazan Şoray’ın ardından yanında bulunan Cenk Eren ise, “Ben yazın filmin birkaç karesini görmüştüm. Çok güzel karelerdi. Bu sebeple filmin çok iyi olduğuna eminim" şeklinde konuştu. 

"Kardeşimi tebrik ederim"

 “Burada olduğunuz için tüm basın mensubu arkadaşlarıma ve gelen konuklara teşekkür ediyorum. ‘Uzaklarda Arama’ filmi bir Türkan Şoray filmidir. Kardeşim Yağmur birçok insanın hayatında belki de kariyerinin ilerleyen dönemlerinde yapabileceği bir işe kalkıştı. Bu filmin hem oyunculuğunu hem yapımcılığını üstlendi. Ben kardeşi olarak onun önünde saygı ile eğiliyorum. Filmin tamamı çok sıcak ve keyifli oldu. Sete beş gün boyunca gittim. Yağmur harika oynuyordu. Muğla da bambaşka bir dünya kurdular. Bizler de bundan sonra Yağmur ile güzel filmler yapacağız" şeklinde konuşarak çocuklarında izleyebileceği bir film olduğunu ileten Irmak Ünal, “Gala geç saatte olduğu için oğlumu ve kızımı getiremedim. Onlarla ayrı bir seans yapıp izleyeceğiz” diyerek salona geçti. 

"Bol gişeli olsun"

Nuri Alço, "Ben Türkan hanımla film çekerken kendisi Yağmur'a hamileydi. Şimdi ise, yağmur büyüdü ve bu filmde başrolü annesi ile birlikte oynuyor. Bu benim için büyük bir mutluluk. Yağmur'un bugün oyunculuğunu göreceğiz. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Bol gişeli filmler diliyorum" dedi. 

"Heyecanla bekliyoruz"

“Koşulsuz beğenmek üzere geldim. O kadar çok seviyorum ki onu harika bir film yapmıştır" diyen Nüket Duru’nun ardından “Nüket’e katılıyorum. Kulisime gelip oyun izlemeye gelirdi Yağmur. Şimdi ise o kız bir yapımcı oldu ve filmini izlemeye geldik. Bu müthiş bir şey. Açıkçası filmi izlemedim ama o kadar güzel enerjiyle gidiyoruz ki kesin mutlu ayrılırız" diyen Nevra Serezli'nin sonrasında Murat Serezli, “Harika bir kadro var. Merakla bekliyorum" dedi. 

"Güzel olduğuna eminim"

Nebahat Çehre, “Dostlarla burada birlikte olmak çok güzel. Film benim için süpriz oldu. Ama inandığım bir şey var çok güzel bir film olacağından eminim. Yeşilçam tadında olacaktır" dedi. 

"Türkan Şoray efsane"

En önemlisi Türkan Şoray filmi ve bende çok heyecanlıyım. Sette kendilerini ziyarete çok gitmiştim. Set halleri inanılmaz güzel. Bir kere ekip şahane. Türkan Şoray zaten efsane ve ekibine çok önem veren sanatçı. Ben filmi gördüm çok güzeldi herkesin beğeneceğine de eminim" diyen Eda Özerkan nişanlılık süreci ile ilgili, "Nişan iyi gidiyor. İsteme merasimi aileler arasında gerçekleşti. Kahve'yi aslında içene sormak lazım. Güzel bir evlenme teklifi olmuştu" şeklinde konuştu. Güzel oyuncunun tektaş nişan yüzüğü gözlerden kaçmadı. 

"Sultanı bekliyoruz"

 "Türkan Hanımla en son iki ay önce bir festivalde bir araya geldik. Kendisi Türkiye'nin en önemli sanatçılarından biridir. Filmi gerçekten çok merak ediyorum. İnşallah çok keyif alacağız. Zaten adı üstünde Sultan. Sinemanın Sultanını beliyoruz" diyen Bekir Aksoy'un ardından eşi Derya Aksoy, Çocukluğumdan beri hayranı olduğum Türkan Şoray'ın bugün güzel bir filminde bir aradayız. Merakla bekliyorum" dedi. 

Ünlü yağdı

Filmin konusuyla uyumlu olarak ışıltılı bir şekilde dekore edilen fuaye alanını dolduran Türk Sinemasının Sultanı Türkan Şoray severler arasında Cihan Ünal, Irmak Ünal ve eşi Emre Karabacak, Nazan Şoray, Nebahat Çehre, Bülent Eczacıbaşı ve oğlu Emre Eczacıbaşı, Ender Saraç, Engin Çağlar, Osman Sınav, Ferdi Tayfur ve kızı Tuğçe Tayfur, Eda ve Metin Özülkü, Nilgün Belgün, Cenk Eren, Nevra Serezli ve oğlu Murat Serezli, Nükhet Duru, Nuri Alço, Eda Özerkan, Röya, Tanju Babacan, Bekir Aksoy ve eşi Derya Aksoy, Cansu Kurtçu, Taner Rumeli, Nursel Köse ve Ulrich Mertin, Yasemin Öztürk, Melisa Faber Castel, Maya Portakal, İbrahim Bitergil ve Bora Gencer gibi bir çok ünlü isimler vardı. 

Gül yaprakları döktüler

Kokteyl'in ardından film izlemek üzere salona geçildi.  Bini aşkın seyircinin katıldığı film izleyenlerden büyük beğeni alarak uzun süre alkışlandı. Filmde de rol alan Yeşilçam’ın duayen ismi Eşref Kolçak Türkan Şoray’ı sahneye çıkarak tebrik etti. Dakikalarca tebrikleri kabul eden Türkan Şoray, film sonunda da ekibiyle bir araya gelerek, "Galaya katılan herkese çok teşekkür ederim. Benim yönetmen, kızım Yağmur Ünal’ın da yapımcı olduğu bu ilk filmin beğenilmesinden çok mutluluk duydum. Ben kendimi bir imtihanda gibi hissettim bu akşam. Samimi alkışlarınızdan anladığım kadarıyla sanıyorum bu sınavı geçtik" dedi. Davetliler Sultan’ı alkışlarken, başından aşağı gül yaprakları yağdı.

Bugün tüm Türkiye'de 

Çekimleri İstanbul ve Muğla’da gerçekleştirilen film, şehir merkezindeki Barones Pavyon’un, yakınlardaki küçük bir kasaba olan Uzaklara taşınma emrinin çıkması ve devamında yaşanan olayları mizahi bir dille anlatıyor. Pavyonda çalışan kadınların kasabaya girişiyle başlayan hikaye hem çok güldürecek hem de zaman zaman izleyenlerin içini acıtacak. Vadi Film yapımı "Uzaklarda Arama" bugün tüm Türkiye’de  sinemaseverlerle buluşacak.


Haber : Elif Günay