“Yaşlılarımızın her zaman yanındayız” sloganı ile Üsküdarlı yaşlılara anlamlı bir gün sunan Üsküdar Belediyesi, sabah saatlerinde tüm katılımcıları Kuzguncuk Bostanı’nda bir araya getirdi. 

Kendilerine özel menemen hazırlayacak olan yaşlılar Kuzguncuk Bostanı’na girerek kahvaltıda yapacakları menemen için, domates, biber, salatalık gibi sebzeleri dallarından kopardılar. Toplanılan taze sebzeleri Üsküdar’ın tanınmış mekânlarından birinde pişirerek birbirlerine ikram edip yediler.

"Yaşlılar günü kutlu olsun"

Türkiye Emekliler Derneği Üsküdar Şube Başkanı Fatma Önerge, “1 Ekim Yaşlılar Günü olması dolayısıyla Üsküdar Belediyesi ile birlikte anlamlı bir program gerçekleştirdik. Yaşlılarımızla birlikte bu güzel mekanda Kuzguncuk Bostan’ımızda bir araya geldik. Hep birlikte domateslerimizi, biberlerimizi, topladık. Topladığımız bu taze sebzelerimizle birazdan menemenlerimizi yapıp hep birlikte yiyeceğiz ve böylesi güzel bir günün tadını çıkaracağız. Ben buradan emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum ve tüm yaşlılarımızın yaşlılar gününü kutluyorum” şeklinde konuştu.

“Çocukluğuma gittim”

Kuzguncuk Bostanında taze sebzeleri toplayan Yaşar Pişkin, “İnanın 50 yıl öncesine gittim. O küçüklüğümüzdeki taze bahçelerimizi yad ettim. Yapılan bu etkinlik beni çok duygulandırdı. Öncelikle Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen’e ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifadesini kullandı.

"Taze sebzelerimizi menemen yaptık"

Toplanılan sebzeler enfes bir lezzete dönüştü diyen Gülhan Yavuz, “Menemenlerimiz hazırlandı. Her birimiz afiyetle yiyoruz. Ben buradaki arkadaşlarımın ve tüm yaşlıların 1 Ekim Dünya Yaşlılar günü kutlu olsun” dedi.

Ardından Kirazlıtepe Boğaziçi Yaşam Merkezine giderek Üsküdar manzarası eşliğinde kahvaltıya devam edildi. 


Özel Haber: Elif Günay