İSTANBUL

Beşiktaş Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen festivalin başlangıç etkinliğinde, dans performansları sergilendi.

Burada basın mensuplarına açıklama yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, festivalin açılış etkinliğinde meydandan Ortaköy'e kadar yürüyeceklerini belirterek, "Bizim arzumuz, Türkiye'nin en güzel noktalarından, İstanbul'un kalbi olan Beşiktaş'ın sahil hattında halkımızla sanatı buluşturmak ve bu sahil hattını sanat galerisi haline getirmek" dedi. 

Sahil hattını Dolmabahçe Sarayı'ndan Ortaköy'e kadar açık bir sanat galerisi haline getirmeyi planladıklarını vurgulayan Hazinedar, etkinliklerin bir hafta boyunca süreceğini, ulusal ve uluslararası ressamların sokaklarda insanları resmedeceğini, bu eserlerin daha sonra Beşiktaş Belediyesi'ne kalacağını dile getirdi. 

Hazinedar, "Bütün Beşiktaşlıları ve İstanbulluları etkinliklerimize davet ediyoruz. Etkinliklerimize katılımları bizi de mutlu edecektir" ifadelerini kullandı. 

Hazinedar'ın açıklamalarından sonra, festival boyunca performans sergileyecek gruplar ve katılımcılar, kortej eşliğinde Ortaköy Meydanı'na kadar yürüdü. Burada da devam eden organizasyonun açılışında çeşitli dans gösterileri sunuldu, farklı gruplar konser verdi. 

Katılımcılarına "Dünyanın her yerinden tanınmış ressamlar, Paris sokak ressamları, müzisyenler, dansçılar, pandomim sanatçıları, film gösterimleri ve fotoğraf sergileri ile sanatı yeniden keşfetme" fırsatı sunan 1. Uluslararası Sanat Günleri, 28 Eylül'de sona erecek.