İSTANBUL- Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz, adliyedeki odasında rehin alındı.

Alınan bilgiye göre, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde, savcı Kiraz'ın odasının bulunduğu 6. kata çıkan yasa dışı örgüt üyesi kişi ya da kişiler, içerideki savcı katibini silah tehdidiyle dışarı çıkartarak, Kiraz'ı rehin aldı.

Olay yerine gelen güvenlik güçlerinin kapıyı açmaya çalışması üzerine içeriden iki el silah sesi geldi.

Adliye giriş-çıkışlara kapatılırken, Kiraz'ın odasının bulunduğu 6. kat boşaltıldı. Alt ve üst katlarda yoğun güvenlik önlemi alındı.

Terörle Mücadele ve Özel Harekat şube müdürlüklerine bağlı ekipler ile müzakere timi, adliyeye geldi. Adliyenin dışında hakim noktalara da keskin nişancıların yerleştirildiği görüldü. 

İstanbul Valisi Vasip Şahin ile Emniyet Müdürü Selami Altınok ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan da adliyeye geldi.

Adliye önünde, Olay Yeri İnceleme ve Çevik Kuvvet şube müdürlükleri ile itfaiye ve sağlık ekipleri de hazır bekletiliyor.