İSTANBUL- Geçtiğimiz gün dünya şehircilik ve kentsel tasarım projeleri alanında en profesyonel yarışması olarak karşımıza çıkan ve Türkiye'de bugüne kadar düzenlenen tüm yarışmalardan tamamen farklı içeriğe sahip olan ‘Golden City Awards 2016' yarışmanın kazananları belli oldu.

Altın Kent projesi kapsamında ilk ödül töreninin gerçekleştiği gecede kazanan şehirde yıl boyu sürecek olan sempozyum, festival, konser, forum, toplantı gibi pek çok alanda farkındalık oluşturma çalışmasına başlanıldı.

"Teşekkür ederim"

Törenin açılış konuşmasını yapan Golden City Awards Platformu Başkanı Cenap Tuncer, ''Golden City Awards Şehirlerin pek çok kategoride projelerle yarıştığı aynı zamanda yaşam alanlarımız olan kentlere ruh ve rahat veren, toplumun yaşamına günlük değer katan, yaşam kalitesini arttıran, çevre duyarlılığı olan, geçmişi barındırırken geleceği planlayan, tüm bu alanlarda başarılı bulunan çağdaş şehircilik projelerinin ödüllendirildiği ve farkındalık barındıran en önemli sayın marka yarışmadır. Ülkemizde kentsel dönüşümün yoğun gündemde olduğu bir dönemde yaptığımız bu organizasyon farkındalık ve teşvik etme açısından oldukça anlamlı ve önemlidir. Her yıl Altın kent platformu tarafından geleneksel olarak tekrarlanacak olan yarışma dünyanın farklı kentlerinde sempozyumlarla desteklenerek ödül kazanan projelerin başarı hikayeleri anlatılacak. Bu yıl ilkini gerçekleştireceğimiz bu yarışmada projeleriyle katılan tüm yarışmacılara şimdiden başarılar diliyor. Bu organizasyonda emeği geçen her kesi kutluyorum'' diyerek yarışmaya katılan herkese teşekkürlerini sundu.

Halkın seçimi

Yarışmaya başvuran projeler ön jürinin değerlendirmesinin ardından finale kalan projeler bulunduğu kentin halkı tarafından elektronik oylama ile seçildi. Sağlıklı, yaşanabilir modern ve doğaya insana saygılı şehirlerin oluşması için katma değer yaratan şehircilik projelerinin, uygulanacak şehrin sahibi olan halk tarafından da benimsenmesi ve istenmesi bu yarışmada en önemli unsur olarak ön plana çıktığı bu yarışmada, Altınkent Büyükşehir Konya, Altınkent İl Rize, Altınkent İlçe Beyoğlu, En İyi Akıllı Kent Teknolojisi 'Harfiyat Bilişim ve Yönetim Sistemi Projesi' Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi 'E Dershane' Körfez Belediyesi, En Başarılı İlçe Belediyesi Ümraniye Belediyesi, En Başarılı Büyükşehir Belediyesi Sakarya Belediyesi, En Başarılı İl Belediyesi Afyonkarahisar Belediyesi, En Başarılı İl Belediye Başkanı Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, En Başarılı Kent Valisi Bursa Valisi Münir Karaloğlu ödüle layık görüldü. Törende farklı kategorilerde belediyeler, kurumlar ve kişiler ödüllerini aldı.

En Başarılı İlçe Belediye Başkanı: Murat Hazinedar

Halk oylaması ile yapılan bu yarışmada ‘En Başarılı İlçe Belediye Başkanı’ ödülüne layık görülen Belediye Başkanı İstanbul Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar seçildi. Ödül töreninin ardından tarafımıza açıklama yapan Hazinedar, "Bizim verdiğimiz mesajların ve yaptığımız çalışmaların halkın gözünde iyi neticeler verdiğini gösteriyor. İki yıllık bir belediye hikayesinde Beşiktaş’tan İstanbul’a, İstanbul’dan Türkiye’ye yansıtmaya çalışıyoruz. Ben Beşiktaş projelerinin metrolar, yollar, tarihi yapılar, vb gibi yeşile, sokağa ve insana dokunan tüm projelerin vatandaş için etkili olduğuna inanıyorum. Festivallerimizle, sanat anlayışımızla 7 den 77'ye herkesi hoşnut ettiğimizi düşünüyorum. Bu karşılığında ödülle taçlanması benim için ayrı bir mutluluk oldu. Ben ilçemizdeki bununla birlikte ilçemizin dışında olup beni ve ilçemi seven herkese teşekkür ederim. Ayrıca organizasyonda emeği geçen herkesi de kutluyorum" dedi. 

Lokman Çağrıcı’ya, Üç ödül birden

Sosyal sorumluluk projeleri ile üç ödülü belediyesine kazandıran İstanbul Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı adına ödülleri Başkan Yardımcısı Cemil Şahin aldı. Ödül sonrası bilgi veren Şahin, "Bağcılar belediye başkanı Lokman Çağrıcı bugün halk oylamsı ile yapılan Altın Kentler ödül töreninde üç ödül olan; En İyi Engelliler İçin Yaşam Alanı ve Gelişim Projesi kategorisinde Engelliler Sarayı, En İyi İletişim Projesi kategorisinde e-Dönüşüm kapsamında Elektronik Belge Yönetim Sistemi Başvuru Yönetimi Merkezi ve En İyi Akıllı Kent Teknolojisi Projesi kategorisinde 3B (Bağcılar Belediyesi Bağlantısı) ödüllerini belediyemize kattı. Kendisinin yoğun iş programından dolayı ödülümüzü almaya ben katılmak durumunda kaldım. Fakat herkese selamlarını iletti. Bizi seven ve desteklerinde emeği geçen herkese teşekkür ederiz" ifadelerine yer verdi. 

Hafriyatta bir numara

‘En İyi Akıllı Kent Teknolojisi’ ödülüne Hafriyat Yönetim Bilgi Sistemi ile sahip olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu seçildi. Ödülünü Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç'ün teslim aldığı gecede mutluluklarını ifade eden Mengüç, "Bu projenin başlangıcı olan Kocaali’de faaliyet gösteren hafriyat araçlarının daha iyi bir işleyişi olması adına bizler bir sistem kurmuştuk. Şimdi ise bu sistem ile birlikte Kocaeli sınırları içerisinde hafriyat çalışmalarının tamamını oturtmuş olduk. Ve bugünde yaptığımız bu sistemin meyvesini ödül ile kazandık. Çok mutluyuz" şeklinde konuştu.

"Eğitimde koşuyoruz"

‘En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi: E- Dershane’ ile ödül alan Körfez Belediye başkanı İsmail Baran, "E -dershane projemizin büyük bir ses getirmesi bizleri de çok onur etti. Güzel bir alanda başarılara imza atıp bunu ödülünü aldık. Bu anlamda çok mutluyuz. Biz bu ödülü bizimle olan halkımız adına aldık. İnşallah daha nice ödülleri birlikte alacağız" dedi. 

Diriliş Gençlik her yerde

Geçtiğimiz sene kurulan ve her geçen gün birçok projede adından söz ettiren Diriliş Gençlik Derneği ‘Uyuşturucuyla Mücadele Projesi’ ile halk oylamasında birinci seçilerek ‘En Başarılı Sağlık Kampanyası’ ödülünün sahibi oldu. Ödül sonrası derneğin ekibi ile objektifimize poz veren Derneğin Genel Başkanı Berivan Algın, "Altın kentler oldukça başarılı bir yarışmaya imza attı. Başta organizasyonun ev sahipliğini yapan Cenap Tuncer'i ve emeği geçen herkesi kutluyorum. Diriliş Gençlik Derneği olarak bizler de buradayız. Uyuşturucu ve madde bağımlılığı konusunda yaptığımız çalışmalar doğrultusunda ödüle layık görüldük. Herkese teşekkür ederim" dedi. 

Halk Değerlilerimizin farkında!

En Başarılı Sosyal Sorumluluk Kampanyası ödülüne layık görülen Değer Otizm Derneği Başkanı Nihat Boztepe, "Görünen o ki çok güzel bir ödül töreni oldu. Geleceğin şehirleri, sosyal yaşamın canlı olduğu, temel ihtiyaçların rahatlıkla giderildiği, kültür sanatın yoğun olduğu modern şehirleşmenin hüküm sürdüğü kentler olacaklar. Ben geleceğin şehirlerinin ortak noktasının zengin sosyal ortak yaşamın temel aldığını düşünüyorum. Değer Otizm Derneği olaraktan sosyalitenin en dezavantajlı olan otizmli çocuklarımızın altın şehirlerde daha mutlu ve rahat yaşayacaklarına inanıyorum" dedi. 

Bizler de Önce Vatan Gazetesi ailesi olarak Gazeteci Muhabirimiz Elif Günay'a "Kent Yaşamına Değer Katan En Başarılı Genç Kuşak Gazeteci" ödülünü veren 'Golden City Awards 2016' Altın Kentler'e teşekkürlerimizi sunarız...



Haber: Elif Günay 

İşte liste; 

GOLDEN CITY AWARDS 2016

Jüri Özel Ödülü

Binali Yıldırım

Üstün Hizmet Ve Başarı Ödülü

Jüri Özel Ödülü

Dr. Kadir Topbaş

Üstün Hizmet Ve Başarı Ödülü

Jüri Özel Ödülü

Dr. Hayri Baraçlı

Üstün Hizmet Ve Başarı Ödülü

Jüri Özel Ödülü

Prof Dr. Mustafa Öztürk

Üstün Hizmet Ve Başarı Ödülü

Jüri Özel Ödülü

Ozan Ahmet Poyrazoğlu

Üstün Hizmet Ve Başarı Ödülü

PROJE BAŞVURU KATEGORİSİ

BÜYÜKŞEHİR Kocaeli Büyükşehir Belediyesi

En İyi Akıllı Kent Teknolojisi

Hafriyat Yönetim Bilgi Sistemi

BÜYÜKŞEHİR Kayseri Büyükşehir Belediyesi

Turizm Gelişim Projesi

Erciyes Dağı Kış Sporları Projesi

İL Elazığ Belediyesi

En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi

Hayır Çarşısı

İL Elazığ Belediyesi

En İyi Toplu Yaşam Alanı Projesi

Kültür park rekreasyon alanının yapım işi projesi

İL Elazığ Belediyesi

En İyi Sağlık Projesi

Sokak Hayvanları Hastanesi ve Bakım Evi

İlçe Körfez Belediyesi

En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi

E Dersane

İlçe Bağcılar Belediyesi

En İyi Akıllı Kent Teknolojisi

Bağcılar güvenli İnternet Projesi

İlçe Bağcılar Belediyesi

En İyi Engelli Yaşam Alanı ve Gelişim Projesi

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı

İlçe Bağcılar Belediyesi

En İyi İletişim Projesi

Başvuru Yönetim Sistemi

İlçe Ulalar Belediyesi

En İyi Toplu Yaşam Alanı Projesi

Vasgirt Deresi

İlçe Gürpınar Belediyesi

En iyi Turizm

Tarihin Dirilişi Hoşap Kalesi

İlçe Bornova Belediyesi

Juri Özel Ödülü

Geçmişten Günümüze Bornova

İlçe Bornova Belediyesi

En iyi Kültür Sanat Projesi

Konuşan Duvarlar

Turan Şahin

En İyi Belgesel

Yitik Osmanlı Tasarıları

Bilal Kanter

En İyi Enerji Projesi

Enerji Tüketim Talep Tahminleri Projesi

Değer Otizm Derneği

En Başarılı Sosyal Sorumluluk Kampanyası

Değerlerimizin Farkındayız,Çocuklarımızın Yanındayız

Diriliş Gençlik Derneği

En Başarılı Sağlık Kampanyası

Uyuşturucuyla Mücadele Projesi

HALKIN ÖNERDİĞİ VE EN ÇOK OY ALAN GENEL KATEGORİ BİRİNCİLERİ

En İyi Kentsel Dönüşüm

İstanbul Küçükçekmece Halkalı 1 - 2-3 Etap

Toki

En İyi Toplu Konut

Tema İstanbul

Mesa Holdnig

En İyi Konut -Ofis Projesi

Turkuaz Projesi

Afra Yapı ( Cahit Eftekin )

En İyi Avm

Van Avm

Global Yatırım Holding

En İyi Kültür Merkezi

Emek sinamasının yeniden kazandırılması

Beyoğlu Belediyesi

En Başarılı Büyükşehir Belediye Başakanı

Fatma Şahin ( Gaziantep )

En Başarılı İl Belediye Başkanı

Selim Yağcı ( Bilecik )

En Başarılı İlçe Belediye Başkanı

Murat Hazinedar ( Beşiktaş )

En Başarılı Kent Valisi

Münir karaloğlu ( Bursa Valisi )

Kent Yaşamına Değer Katan Ulusal Gazete

Sabah Gazetesi

Kent Yaşamına Değer Katan Tv Kanalı

İstanbul1 Tv

Medya A.Ş.

Kent Yaşamına Değer Katan En Başarılı Gazeteci

Güneri Civaoğlu ( Milliyet )

Kent Yaşamına Değer Katan En Başarılı Genç Kuşak Gazeteci

Elif Günay

Önce Vatan Gazetesi

Kent Yaşamına Değer Katan En Başarılı Tv Spikeri

Ece Belen Atrek

Star Tv

Kent Yaşamına Değer Katan En Başarılı Tiyatro Kurumu

Devlet Tiyatroları ( Najat Birecik )

Kent Yaşamına Değer Katan En Başarılı Ses Sanatçısı

Orhan Gencebay

Kent Yaşamına Değer Katan En Başarılı Sinema Sanatçısı

Kadir İnanır

Kent Gelişimine ve ekonomisine Katkı Sunan İş Adamı

Ali Ağaoğlu

En Başarılı Büyükşehir Belediyesi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi

En başarılı İl Belediyesi

Afyon Karahisar Belediyesi

En başarılı İlçe Belediyesi

Ümraniye Belediyesi