ELİF GÜNAY
İSTANBUL

Toplam 3 ton hamsi ile helvanın ikram edildiği festival de Çocuklarıyla ve torunlarıyla Festival alanını dolduran ilçe sakinleri kazanlarda pişirilen hamsilerden tadarlarken diğer yandan da yöresel sanatçıların şarkı ve türkülerine eşlik ettiler. 
Kazanlarda pişirilen nefis hamsilerden tattılar
Bağcılar meydanına kurulan sahnede yöresel sanatçılar şarkı ve türkülerini seslendirirken, halk oyunları ekipleri de horon ve kolbastı oynadı. Ülkemizin her yöresinden renklere ev sahipliği yapan Bağcılar’da yaşayan ilçe sakinleri Şölen’de kazanlarda pişirilen nefis hamsiden tadarlarken, gösterileri izlediler ve yöresel şarkı ile türkülere de eşlik ettiler. 
Dört torunumla bu şölene geldim
5 yıldır Bağcılar’da yaşadığını belirten Hatice Kepenek, Hakkari Yüksekova’dan gelip yerleştikleri Bağcılar’da güzel sosyal ve kültürel etkinlilere katıldıklarını anlatarak şunları ekledi “Torunlarımla birlikte Şölen’e katıldık. Çok faydalı bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Burada komşuluk ve kardeşlik ilişkileri de gelişiyor. Hamsilerin tadı da çok güzel, düzenleyen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu. 
Halkı hamsi ile buluşturan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, şölende yaptığı konuşmada “Burada birlik, beraberlik ve kardeşliği geliştiriyoruz. Geleneklerimizi sürdürüyoruz. Rabbim, bu birlik ve beraberliğimizi daim kılsın. Bu ülkenin geleceğine göz dikenlere fırsat vermesin. İnşallah bu güzellikler artarak devam edecek, Hepinize afiyet olsun” dedi.