İSTANBUL
Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi (BKSM)’de sahne alan piyanist Anjelika Akbar, konserde klasik müziğin seçkin örneklerinin yanı sıra kendi bestelerine de yer verdi. Anjelika Akbar, konser öncesi ufak bir kaza geçirdiğini söyleyerek, ''Buraya gelmeden önce bir kaza geçirdim, elimi incittim, sizlerin dualarına ihtiyacım var'' dedi. Sahneye yalınayak çıkan Akbar, ''Yurt dışında bir konserde yüksek topuklu ayakkabılar piyanonun pedalına uymadı ve konsere ayakkabılarımı çıkararak devam etmek zorunda kaldım. Sonrada fark ettim ki ben evde hep yalınayak çalışıyorum. Siz de kendinizi konserde değil de benim evime misafirliğe gelmiş gibi hissedin. Ben size müziği ikram ediyorum, farz edin'' açıklamasında bulundu.
 
Klasik müziğin farklı dallarındaki çalışmaları ile tanınan Akbar, Schopenhauer’den seçtiği bir parça ile konsere başladı. Anjelika Akbar gecede, Johann Sebastian Bach, Çaykovsk, Mozart gibi dünyanın sayılı Klasik Müzik bestecilerinin parçalarını seslendirdi. Aşk, İstanbul’da Yağmur, Yürek gibi kendi bestelerine de yer veren sanatçı, Çanakkale Türküsü ve Aşık Veysel’in Uzun İnce Bir Yoldayım parçasının piyano uyarlaması ile büyül alkış aldı.

Ev sahipliğini Başakşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Basri Akdemir’in yaptığı geceye Başakşehir Belediyesi Bilgievleri Piyano Kulübü öğrencileri de dinleyici olarak katıldı.