İSTANBUL- Dün Beşiktaş Shangri - La Bosphorus Hotel’de gerçekleştirilen basın lansımanına başta ünlü Doktor Aytuğ Kolankaya, Oyuncu Cem Kılıç ve Pelin Orhuner, Türk Kalp Vakfı Yetkilileri, İstanbul Eczacılar Odası yöneticileri, sağlık, sigorta sektörünün önde gelen kuruluşlarının yanı sıra sanat ve sivil toplum temsilcileri katıldı.

"Kaza ve dikkatsizlikleri engellemeliyiz"

Sunuculuğunu oyuncu Pelin Orhuner’in yaptığı gecede, yılda 14 bin bebeğin ve 23 bin çocuğun hayatını kaybettiği ülkemizde, 3.500 kişinin ev kazalarından, 2 bin kişinin iş kazalarından, 4 bin kişinin de trafik kazalarında hayatını kaybettiği açıklandı. Ölümlerin %40’nın kalp ve damar hastalıklarından kaynaklandığı belirten ürün müdürü Ebru Demirbayraklı, bu paketin içeriğinin zenginliği kadar, gerçekten acil durumlarda insanların sağlık kurumlarına ulaşmasında ki tereddüttün, dolayısıyla oluşabilecek zararların ortadan kalkmasını ve acil müdahalenin önemi konusunda toplumda ciddi bir farkındalığın oluşmasına katkı sağlayacağını söyledi. 

"Erken müdahale, hayat kurtaracak"

"İnsan sağlığı her şeyden önce gelir ve sağlık söz konusu olunca detaylar teferruat olur" diyen Genel Sağlık A.Ş. Genel Müdürü Tayfun Gülgeç, "Günde 1 TL’ ye satışa sunulan bu hizmet ile aynı evde yasayan tüm aile bireyleri acil sağlık durumlarında hangi hastaneye gidelim, bütçemiz yeter mi sorularını düşünmeyecek. Acil servislerde yığılmayı ve bu servislerde yaşanan sorunları en aza indirgemeyi hedefliyoruz. İlk kez bir sağlık hizmeti ürüne dönüştürüldü, paketlendi ve eczanelerden, marketlerden alınabilecek hale getirildi. Bu sağlık hizmet paketi, 7/24 doktorlu ambulans ile ilk müdahaleyi doktorun yapmasına olanak tanıyor. Hastaneye gidilen durumlarda çıkan masraf için aynı ev içindeki ayrı ayrı her bir aile üyesine beş bin TL’ye kadar ödeme yapılıyor. Üzeri durumlarda ise %30 indirim sağlıyor. Bu yapılah hizmet projesi ile birçok hayat kurtarmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu. 

"Büyük bir proje oldu"

Türkiye de bir ilki gerçekleştiriyoruz diyen ünlü doktor Aytuğ Kolankaya, Sağlık konusunda her eve lazım olan hayati derecede önemli bir paketi açıkladık. Bu gerçekten süpriz bir fiyatla  yani günde 1 liraya yani toplamda 365 liraya tüm aile fertlerini kişi başına 5.000 teminatla tüm acil vakalara  karşı bir güvence sunuyoruz. 7/ 24 ambulans kapınızda ve anlaşmalı olunan 588 hastanede de tedavi olunmasını sağlıyoruz. Büyük bir talep olacağını düşünüyorum. Umarım herkeste memnun kalır" dedi.

"Sağlıklı günler hepimize..."

Sevilen oyuncu Cem Kılıç dün gece Türk Kalp Vakfı'na 50 adet bu acil sağlık hizmetinin bağışını gerçekleştirdi.

Bağış sonrasında tarafımıza konuşan Cem Kılıç, "Biliyorsunuz ki hayatta en önemli şey sağlığımız. Hiç birşey yokken dünyada milyonlarca insan aniden hastalanabiliyor hatta yaşamlarının sonuna gelebiliyorlar. Ben böyle durumlarda hemen müdahale edilmenin  kişiyi yaşama dönüştürebileceğine inanıyorum. Bugün burda sağlık hizmeti kapsamında büyük bir projeye imza atıldı. Bende nacizane yardımda bulundum. Sağlıklı günlerde bir arada olmayı diliyorum.Emeği geçen herkese teşekkür ederim" şeklinde söyledi.

Basın lansımanının ardından yemek eşliğinde ses sanatçısı Akın İshakoğlu ile caz sanatçısı Berna Erözbey’in  canlı performansları ile eğlence dolu saatler yaşatıldı.


Haber : Elif Günay