Merhabalar,

Muffinler son zamanlarda çok sevilerek yenilen ve genellikle tercih edilen kekler arasındadır.

Bir çok seçenekle yapılabilen ve her damak zevkine göre hazırlanan muffinler özellikle mini boy olmaları nedeniyle çocuklarında rahatlıkla yiyebileceği keklerdir.

Bugün sizlerle bu mini muffinleri kumbet pasta olarak hazırlıyacağız ve üstelik ıspanak ilavesiyle yeşil renkte şirin bir mini pasta çıkacak ortaya..

Eminim çocuklu evler çok mutlu olacaktır.Herkese sevgiler...

MALZEMELER:

1 su bardağı dolusu ıspanak püresi (250-300 gr kadar ıspanağı kaynar suya bırakın ve çevirin hemen soğuk suya çıkarın.İyice süzdürün ve robottan geçirin.)

2 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

50 ml.sıvıyağ (1 kahve fincanı)

50 ml. su 

50 ml.süt

2,5 su bardağı un

KREMASI:

1 paket Tavuk göğsü

2,5 su bardağı süt

1 yemek kaşığı tereyağ

ÜZERİNE:

Eritilmiş çikolata

File antep fıstığı

YAPILIŞI:

Yumurtalar ve toz şekerini mikserde yüksek devirde çırparak yoğun ve pütürsüz olana kadar çırpın.

Un,kabartma tozu ve vanilya hariç diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın.

Kuru malzemeleri eleyin ve ekleyin.

Karıştırın ve muffin kalıplarına paylaştırın.

Kabarma payını düşünerek kalıplara ekleyin.

175 derece de ısıtılmış fırında 25-30 dakika arası (takribi)pişirin.

Tamamen soğuması için bekletin.

KREMASI İÇİN:

Süt ve tavuk göğsünü karıştırın,orta ateşte devamlı karıştırarak pişirin.

Koyu kıvama gelince ateşten indirin ve tereyağını ekleyerek 5 dakika çırpın ve soğutun.

Muffınlerin üst kısımlarını kesin ve orta kısımlarını bir tatlı kaşığı ile çıkarın.

Çıkardığınız kekleri bir tabakta toplayın ve ufalayın.

Çanak şeklini alan muffinlerin orta kısımlarına ve kubbe gibi kremayı doldurun.

Ufaladığınız kekleri krema kubbesinin üzerine kapatın.

Eritilmiş çikolatayı sıkma torbasına alarak üzerlerinde gezdirin ve fıstıklarla süsleyin.

Afiyet olsun.

Sevgiyle...