Sporun kelime anlamının centilmence yarış olduğunun bir türlü farkına varamayan sözüm ona taraftarların yaptıkları gerçekten çizmeyi aştı artık.   
Dilim döndüğünce yazmaya, “Acaba birilerine mesaj verir de, spor terörünü ortadan kalkmasına bir nebze olsun katkı sağlayabilir miyim?” diye bir şeyler karalamaya çalışıyorum. Ancak ne gezer, değil spor terörünün önlenmesi, giderek bu kin, öfke ve nefretin sonuçları daha da vahim hale geliyor. İşte size son ve tüyler ürpertici bir örnek;
Çok kısa bir süre önce, Brezilya’da yapılan dünya kupasında gruptan çıkıp 16 takım arasına kalmayı başaran ve Brezilya’yı 7-1 gibi akıl almaz bir sonuçla yenen, finalde de Arjantini devirip şampiyonluğa uzanan Almanya karşısında hani biraz da şanssızlığıyla elenerek kupaya veda eden Cezayır’de işin boyutunun nerelere geldiğinin en canlı örneği görüldü. Tribünlerden atılan bir taş, Kamerunlu futbolcu Albert Ebosse'nin kafasına isabet etti ve canını aldı.   
Cezayir Futbol Federasyonu'nun resmi internet sayfasında yer alan açıklamada, JS Kabylie takımının Kamerunlu forvet oyuncusu Ebosse'nin maç esnasında taraftarların attığı taşın kafasına isabet etmesi sonucu ölümü üzerine gelecek hafta oynanacak tüm lig maçlarının süresiz durdurulduğu belirtildi.
Söz konusu kararın Futbol Federasyonu Başkanı Muhammed Rurava'nın başkanlığında gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısının ardından, yönetim kurulu üyeleri tarafından, "Şiddetten beslenen ve söz konusu şiddeti sahalara taşıyan kişiler tarafından sorumsuzca sergilenen ve kabul edilebilir bir yanı olmayan davranışlara tepki olarak" alındığı ifade edildi.
Federasyon tarafından Kamerunlu futbolcu Ebosse'nin ailesine 100 bin dolar ödeneceği de belirtildi.
Cezayir 1. Futbol Ligi'nde USM Alger ile JS Kabylie takımları arasında oynanan ve USM Alger'in 2-1 galip gelmesiyle sona eren maçta JS Kabylie taraftarları sahaya taş ve Molotof kokteyli atmış, kafasına taş isabet eden 25 yaşındaki oyuncu Albert Ebosse, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Ebosse, profesyonel futbol hayatına 2013 yılında Cezayir'in JS Kabylie takımında başlamıştı.
Dünyanın pek çok yöresinde benzeri olaylar yaşanıyor kuşkusuz. Ancak artık sporun bir yarışma olduğu ve bu yarışmanın mutlaka bir galibinin olacağı ve herkesin, aldığı sonucu centilmence kabul etmesi gerektiğini anlaması gerekiyor.
Giderek daha alt liglere, amatör kümelere hatta, okul maçlarına kadar inen spor terörü daha nereye kadar ve hangi elim sonuçlarla gidecek bilemiyorum. Ancak bildiğim tek şey var. Bu gidiş, gidiş değil. Eğer bu tip olaylar böyle giderse, çok daha büyük ve önü alınamaz toplumsal patlamalar yaşanması, kitlesel olayların gündeme gelmesi işten bile değil.
Lütfen, biraz daha sağduyu diyor, bu olayların bir daha yaşanmamasını diliyorum.
Kalın sağlıcakla…