Selamlar herkese, İrmik tatlıları sanırım hepimizin en sık ve kolayca yaptığımız tatlılar arasındadır. Dokusu itibariyle de hemen her malzemeyle uyum sağlayarak lezzetine lezzet katar.Yapımı kolay servisi kolay olmasının yanı sıra keyifle de tüketilir. Biz bu sefer irmik tatlısını pasta kıvamında üstelikte rulo hazırladık. Misafirleriniz geleceği zaman bir gün öncesinden hazırlayın ve buzdolabına bırakın, tatlınız kendini daha iyi toparlayacak ve servisi kolaylaşacaktır. İşte tarifimiz...

MALZEMELER:

• 2,5 su bardağı süt

• 1,5 çay bardağı toz şeker(çay bardağı ölçüsü 100gr)

• 6 tepeleme yemek kaşığı irmik

• 1 çay bardağı hindistan cevizi  yada fındık tozu

• 1 paket vanilya

ARASINA:

• 1 paket kakaolu krem şanti

• 1 çay bardağı soğuk süt

• renkli damla çikolatalar

ÜZERİNE:

• Eritilmiş çikolata

• Antep fıstığı tozu

YAPILIŞI:

Süt, toz şeker ve irmiği bir tencereye alın ve karıştırın.

Orta ateşte karıştırarak koyu bir kıvamda pişirin.

Ateşten indirdikten sonra vanilya ve hindistan cevizini ekleyerek 5 dakika çırpın ve üzerini bir streç ile kapatarak soğutun.

Bu arada krem şantiyi süt ile çırparak koyulaştırın.

Tezgahınıza streç serin ve soğuyan irmik tatlısını kare olacak şekilde streçin üzerine boşaltın.(yarım parmak kalınlığında olacak) Üzerine eşit şekilde kakaolu krem şantiyi sürün ve renkli damla çikolataları serpin.

Streç’le birlikte rulo kıvırın ve bir tepsiye alarak buzlukta bekletin.

Çok fazla sertleşmeden buzluktan alın ve streçi çıkararak servis tabağına yerleştirin.

Üzerini eritilmiş çikolata ile süsleyin ve fıstık tozu serpin.

Dilimliyerek ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun. Not: Bir gece önceden hazırlıyacaksanız buzluğa kaldırmanız gerekmez.

Hepinize afiyet olsun. Sevgiyle...