Kitap Dünyası

İrfan Sofraları 1

Cemalnur Sargut’ un derlediği İrfan Sofraları 1 Nefes Yayınevi’nden çıktı. İrfan Sofraları Serisi’ nin ilki olan bu eser Cemalnur Sargut imzasıyla Nefes Yayınevi’nden çıktı.  Büyük Mutasavvıf Niyazi- i Mısri’ nin yetmişbir sofradan oluşan muazzam eseri İrfan Sofraları’ nın ilk dokuz sofrasının şerh edildiği bu kitap, okuyucuyu irfanın manasına davet etmektedir. Allah’ın gizli sırlarını ve eşyanın hakîkatini sayfalarına yerleştiren bu zevk kitabı, keşf ehlinin gıdasıdır ve kulu mârifet sahibi olmaya sevk eder. Hz. Mısrî Niyâzî İrfan Sofraları ile adeta Kur’ân’ın şerhi gibi olan Hz. Mevlânâ’nın Mesnevî’sine de şerh yazmıştır. Mevlânâ’dan sonra bütün yolların ehilleri tarafından en çok okunan mutasavvıftır.

Mutasavvıf yazar Cemalnur Sargut’ un derlediği ve şerh serisinin ilki olan İrfan Sofraları 1’ in önsözünde yazar “Bir muazzam mânâ sofrası olan Kur’ân-ı Kerîm’e davet mahiyetinde olan bu büyük ilim kitabı tasavvufun özü olup cemü’l-cem, yani varlığından geçmiş, kendini irâde edebilen her kula ve bu yolda sülûk edene hizmet etmektedir ve onu arşa taşımakla görevlidir adeta.” demiştir.

Cemalnur Sargut hakkında; TÜRKKAD İstanbul Başkanlığı görevini yürütmekte olan Sargut, İstanbul doğumludur ve Kimya Mühendisliği bölümü mezunudur. 30 yılı aşkın süredir tasavvuf alanında çalışmalar yapmakta ve hizmet vermektedir. Yayınlanmış kitapları arasında Kur'ân-ı Kerîm üzerine büyük mutasavvıfların yorumlarına dayalı çalışmaları ve Fusûsu'l-Hikem şerhleri yer almaktadır. Halka açık olarak Mesnevî ve Fusûsu'l-Hikem dersleri vermekte ve aynı konularda haftalık TV programları yapmaktadır. Almanya, Amerika ve Hindistan'da çeşitli üniversite ve kuruluşlarda İslam Tasavvufu alanında düzenli seminerler vermektedir. North Carolina Üniversitesi Dinî Etütler Bölümü'nde (2009) ve Pekin Üniversitesi Beşerî Bilimler Enstitüsü'nde (2011), "Kenan Rifai Distinguished Professorship on Islamic Studies" kürsülerinin; Kyoto Üniversitesi “Kenan Rifai Tasavvuf Araştırmaları Merkezi” nin(2016) kurulmasına öncülük etmiştir. Bakü Avrasya Üniversitesi kendisine fahrî doktora unvanı vermiştir. (2014)

Beşik Kertmesi

Nesibe Özcan Özbiçer’in Beşik Kertmesi Anatolia Kitap’tan çıktı. Kitap basın bülteninde şu şekilde aktarılıyor. : Konakta şenlik vardı. Miran Ağa ile Gelin Ağa Ayça’nın ikiz oğlan bebeleri olmuştu. Hem sevinci hem de hüznü yaşıyorlardı. Çocukları olduğu için sevinçliydiler. Fakat amcaoğlu Murat Ağa’nın töreye karşı davranışlarından dolayı karısı Kader ile beraber, kızları Zelal dünyaya geldikten sonra infaz edilmesine üzülmüşlerdi. Aslında yaptıklarından dolayı cezayı hak etmişlerdi ama böylesini değildi. Burası Mardin’di. Sertti. İnsanları da, töreleri de katıydı. Kurallar asla ihlal edilmez, töreye karşı gelinmezdi.

Hozat Aşireti, Mardin ve Diyarbakır’ın başta Seymenler Aşiretinin ağası Şehmuz Ağa olmak üzere tüm aşiret ağaları şenliğe dâhildi. Eğlence had safhada, yemekler süperdi.Bu arada aşiretin en yaşlı ağası Haydar Ağa, ayağa kalktı… Roman bu cümlelerle başlıyor. Mardin’de; İstanbullu Gelin Ağa Ayça ile Mardin’in en büyük aşireti olan Hozat’ın Ağası, Miran Hozat’ın ikiz çocukları Boran ve Baran Ağaların töre gereği beşik kertmesi evliliklerini ve sonuçlarını törelerin penceresinden okuyacaksınız. Nesibe Özcan Özbiçer : 1964 Erzincan doğumlu  Üniversite mezunu. Eski bir eğitimci ve emekli banka yöneticisi .Babamın Şiirleri ile ilk derlemesini yapmış .İlk kitabi Beşik Kertmesi ile toplumun bir yarası olan töre konusunu işlemiş. Üç çocuk annesi bir edebiyat aşığı...

Yedi Sokak Ötesi

İsmail Ökkeş Polat’ın Yedi Sokak Ötesi  Kitabı  Sisyphos Yayınları’ndan çıktı. Mustafa Tenker tanıtım bülteninde Yedi Sokak Ötesi’ni şöyle ifade ediyor. Satırların arasında gezerken bir birini ısıran harfler gördüm; adeta kudurmuştu cümleler… Belli ki dil, kaleme dokunmamış, yürek olduğu gibi düşmüş araya elçi koymamıştı… Islak betimlemeler öyle mağrur ve öyle derin; kaybolmuşum… Sanırım, Yusuf’un atıldığı kuyu, belki de tetikle kovan arasında ki boşluk; işte anlatılması zor bir kayboluş bu… Bildiğim azgın cümlelerin yerle yeksan edeceğidir; kim varsa şiir’sele kapılıp sürükleneceğidir… Kısacası bu kitap, adamın duygularının anasını avradını “Yedi Sokak Ötesi”nde bile inleteceğidir…

YEDİ SOKAK ÖTESİ kitabının yazarı İsmail Ökkeş Polat kendini şöyle anlatıyor :

Ben 1974 yılında Gaziantep ili İslahiye ilçesinde doğdum. Babamın memuriyet hayatından dolayı birçok il ve ilçelerde bulunmam benim değişik kültürlerde insanlar tanımama vesile oldu ilkokulu yine doğduğum şehirde okudum ta ki ortaokul birinci sınıfa kadar, yine ortaokul ikinci sınıfı Diyarbakır ilinde bulunan Ziya Gökalp lisesinde üçüncü sınıfı ise Ali Emiri lisesinde tamamladım, lise birinci sınıfının ilk dönemini Diyarbakır Endüstri Meslek Lisesinde ikinci dönemini ise Gaziantep Mehmet Rüştü Endüstri Meslek Lisesinde tamamladım, lise üçüncü sınıfına kadar Gaziantep’te bulundum, lise son sınıfı Osmaniye ili Bahçe İlçesi Endüstri Meslek Lisesinde tamamladım. Okul eğitimini tamamladıktan sonra hayat şartları beni çalışmaya zorladı birçok iş alanında bulundum üç yıl bu şekilde yaşamımı idame ettim çalıştığım zamanlarda (soğuk demir, torna, komilik ve küçük esnaf gibi) yaşamımın bu tarafındaki yüzü bana kısada olsa birçok şey öğretti bunun üzerine katıldığım memuriyet sınavında Bu vatanın onurlu, şerefli teşkilatı olan bir o kadar aşkla ve gururla üniformasını taşıdığım Polis memurluğu sınavını kazandım 1996 yılında memuriyet hakkı kazanarak İstanbul iline tayin edildim. Şiir gibi bir metropolde tam 8 yıl çalıştıktan sonra ülkemin en ücra yeri olan Hakkari ili Yüksekova İlçesine tayin oldum iki yıl gibi kısa ama zor yılları atlattıktan sonra halen görev yapmakta olduğum Hatay ili İskenderun ilçesine tayin edildim.

Medya Dünyası

Şaban Özdemir ile Artı Eksi

Ülke Tv ekranlarında hayatın her anında yardımcı olan program; Artı Eksi… Gazeteci Şaban Özdemir’in sunumu, uzman konukların katılımıyla ekrana gelen Artı-Eksi, hayattaki artı ve eksilerinizi görmenizi sağlayacak. Eksileriniz bundan böyle artılarınızla yer değiştiriyor.Hayatında yeni bir pencere açmak isteyenler, öğrenmenin yaşı yoktur diyenler, bildikleriyle sınırlı kalmak istemeyenler ekran başına… Farklılık arayanlara alternatif olan Artı-Eksi, Ülke TV’de merak ettiğiniz konuları ekrana taşıyor. Üsküdar Üniversitesi’nin akademik kadrosunun katılımıyla yaşama dair donanımlarınız üçüncü bir göz tarafından ele alınıyor. Yaşama ve eğitime dair birçok önemli konunun, alanında önemli isimlerle ele alınıp değerlendirildiği Artı-Eksi programı ÜLKE TV ekranlarında sizlerle oluyor.Dünyanın sonsuz çeşitliliğini algılama fırsatıyla bireysel farklılıkları anlamayı, hoş görmeyi, bundan da yeni sentezler çıkartmayı amaçlayan Artı-Eksi programı Gazeteci Şaban Özdemir’in sunumuyla her pazar saat 11:15’da Ülke Tv ekranlarında.

Büyük Gece Bugün! Dijital Dünya’nın En İyileri Belli Oldu!

Dream Türk TV sponsorluğunda Türkiye’nin ilk tescilli dijital dergisi Evos Angels ve  Kırmızı Türk Spikerler Platformu tarafından bu yıl 5. kez düzenlenecek olan, birçok siyasetçi ve ünlü simaların konuk olduğu, “Dijital Dünyanın Enleri” Ödül Töreni, Türkiye’nin önde gelen mankenlerinin bulunacağı karma defilesi ve Evos Angels tarafından altı yıldır aralıksız gerçekleştirilen “Yıldızlar Geçidi”ne 11 Mayıs 2017 Perşembe tarihinde Evren Yaşlak, Evrim Yaşlak ve Cengizhan Kaya’nın ev sahipliğinde Mövenpick Hotel İstanbul Golden Horn’da sahne olacak.Türkiye’nin ilk 4.cü sırasına giren ve halka açık oylamalar sonucunda dijital dünyada en çok takip edilen kişilerin ödül aldığı tören bu sene 60 farklı kategoride ödül verecek. Dream Türk TV’den yayınlanacak olan Dijital Dünyanın En’leri Ödülleri, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda bir milyonun üzerinde kişinin internette oylama sonuçları ile sahiplerini bulmaya hazırlanıyor.  Evrim Yaşlak, Evren Yaşlak ve Cengizhan Kaya tarafından düzenlenen ödül töreni Best Model of Turkey güzeli - Oyuncu Tuğçe Sarıkaya ve 360 TV ana haber spikeri Gökay Kalaycıoğlu ’nun sunumuyla gerçekleşecek. Geçtiğimiz yıllarda Türkiye’nin en büyük karma defilelerine imza atan Evo’s Angels Dijital Dergisi, bu sene de dört modacı ve Günay Musayeva, Sema Şimşek, Ebru Ürün baş mankenliğinde otuz tescilli model ile Türkiye’nin en ses getiren defilesine imza atacak.  Koreografisini büyük bir titizlikle hazırlayan ünlü koreografist Asil Çağıl tarafından defilede modeller yaklaşık 3 aylık özenle hazırlanan kreasyonlarla defilede yerlerini alacaklar. Gecenin tüm kareleri Media Studio ve GSA Film Yapımcılık tarafından koordine edilecek. Evo’s Angels & KırmızıTürk 5. Dijital Dünyanın Enleri Ödül Töreni, Türkiye’nin en büyük karma defilesi ve 6. Evos Angels Vip Partisi; 11 Mayıs 2017 Perşembe Günü saat 19.00’da Mövenpick Hotel İstanbul Golden Horn’da gerçekleşecek.

Müjgan Çakar ile Medya , Spikerlik ve Sunuculuğa dair

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

1986 yılında İstanbul'da doğdum, büyüdüm. Aslen Arnavutum. Başkent İletişim Bilimleri Akademisi Diksiyon, Sunuculuk ve Spikerlik eğitimleri aldım. Cıne5, Ülke Tv, Cem Tv kanallarında sağlık, kadın ve aktüel programlarda sunuculuk ve yapımcılık yaptım. Birçok advertorial reklamlarında ekran yüzü oldum. Kanal7, Showtürk, Tgrteuro, EuroStar gibi kanallarda sektörel programlar sundum. Rumeli Tv de Pozitif Enerji adlı canlı yayın programım halen devam ediyor ve Şimdi de son olarak Tv8 de yapımcılığını Murat Şenel'in yürüttüğü Şehrin Nabzı programının sunucusuyum.

Neden spikerlik, sunuculuk?

İnsanları dinlemeyi, sohbet etmeyi çok seviyorum. Kendimi en iyi ifade edebileceğim sektörün medya olduğunu düşündüm, ayrıca ekran önünde olmak bana büyük haz veriyor.

Medyaya ilk adımı nasıl attınız?

Benim öyküm; bir reklam ajansının çağrı merkezinde başladı.  O dönemde sadece ‘nasıl yapıyorlar’ diye saf saf sunucuları izliyordum .Fiziksel görünümümün ve diksiyonumun uygun olduğunu düşünen bir yönetici, beni; sunucuları izlerken gördü ve benim de yapabileceğimi söyledi. İlk bakışta şanslı gibi görünüyordum ama sonrasında pek öyle oldu diyemem. O günden sonra ders alma süreçlerine girdim, heveslendim. İlk canlı yayınla tanıştım sonrasında da Allah bu hedefimi gerçekleştirmeyi çok güzel bir yaşta nasip etti bana.

Örnek aldığınız isimler?

Ben her meslektaşımda örnek alınacak güzel bir yön görüyorum. Her meslektaşımdan öğreneceğim bir şey olduğunu düşünüyorum. En genç, en tecrübesizinde mesela bana o heyecanı ve o amatör ruhu bir şey öğretiyor. Çok tecrübeli birinin olaya yaklaşımı, birinin konuklarına olan tarzında güzel bir şey yakalıyorum.

Medya dünyasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Medya dünyasını siz de biliyorsunuz çok sıkıntılı bir dünya. Bu dünyada çalışıp da nasibini almayan insan yoktur. Ben de aldım elbette ama öyle çok büyük sıkıntılarım olmadı. Her zaman iş arkadaşlarıyla iyi geçinen, uyumlu çalışan birisi oldum.

Yaptığınız iş için kurs eğitimi şart mı ya da bu iş için iletişim mezunu olmak gerekli mi?

Elinizde spikerlik/sunuculuk yapabileceğinize dair bir belge, sertifika, diploma vb. olması sizin herkesten bir adım öne çıkmanıza olanak sağlar. Spikerlik/sunuculuk kurslarından sertifikalar alabilirsiniz ancak bu kursları kimlerin verdiği ve kursların içeriği de önemlidir. Eğitiminiz süresince tecrübe kazanmak çok önemli çünkü sunuculuk bildiğiniz gibi teorik bilgilerle sürdürebileceğimiz bir meslek asla değildir, ne kadar çok uygulama yaparsak o kadar çok öğreniriz.

Sizce ekranda olmak için güzellik şart mı?

Dış görünüş, konuşma beceriniz ve aynı zamanda kişiliğiniz de sunuculukta önemli etkenlerdir.Dış görünüş açısından bakarken, çok güzel veya yakışıklı olmanızdan bahsetmiyorum. Ancak belirli standartları sağlamanız gerektiğinden kesinlikle bahsedebiliriz. Ekran önünde seyirci sizi sevdiği sürece aslında problem yok.  Sadece işe alınma sürecinde sizi seçecek kişilerin tecrübelerinden yola çıkarak belirledikleri dış görünüş standartlarını sağlamanız iyi olacaktır. Göze hitap etmek sunuculukta önemli bir ölçüttür.

Kendinizde bir şeyleri değiştirme imkanınız olsa neleri değiştirirdiniz?

Terazi burcuyum ve tekdüzeliği sevmiyorum.

Evet, hayata karşı vurdumduymaz bir halim var ama o benim koruma kalkanım. Aslında son derecede naif bir tipim. Zaman içerisinde, tecrübelerle, yaşla da beraber kabul etmeyi öğreniyorsun. Tabii ki oturuyorsun ve ağlıyorsun ama bir şekilde oradan çıkıp o enerjiyi değiştirmen lazım. Mesela kendi kendime sırayla komik bir şey seyrederim ya da Telefon rehberimi, “Kim beni bugün güldürür” diye kurcalarım.