Çocuklarımıza dikkat..
Facebook artık paylaşım sitesi değil fırsatçıların kol gezdiği tuzak kurduğu bir site haline gelmiş
Bu siteler de çocuklarımız başından hiç ayrılmıyor. Öyle kötü ruhlu insanlar var ki, öyle arsız, hırsız insanlar var ki bizden alamadığı bilgiyi soyadımızı takip ederek çocuklarımızdan alıyor. Anamızın kızlık soyadına varana kadar. Hatta üzerimize şirketler açıyor. Sonrada, içinden çıkamayacağımız sorunlarla kalıyoruz.        
Sizler nasıl çocuğunuz küçükken eve kimseyi alma diyorsanız bu sosyal paylaşım sitelerin de tanımadıklarınızla konuşmayın deyin. Çocuklarınıza Gençlere ana baba olarak bunları anlatın
Öyle çocuklar yetiştirmişiz ki her gördüğünü kendi anası babası gibi dürüst sanıyor. Ya da kendi babasında görmediği sıcaklığı anasında görmediği yakınlığı onlarda buluyor.
Çocuklarınız okuldan geldiğinde onlarla konuşun neler yaptıklarını sorun. Kız arkadaşlarını sorun. Gün gelecek çocuğunuz size okulda olanları, hatta sevdiği kız arkadaşlarını bile size anlatacaktır. Kendi çocuğunuza güven verseniz onun duygularına saygı gösterseniz ergenlik çağında rahat atlatır, sosyal ilişkilerde düzgün bir hayatı olur.
Evde interneti engelleyebilirsiniz ama cepte engelleyemezsiniz onun için derim ki çocuklarınızla ilgilenin.  İnternete asla karşı değilim çünkü teknoloji çağındayız. Sizler de karşı gelmeyin tepki tepkiyi doğurur. 
Çocuklarımıza gerekli bilgiyi versek, nelerin iyi kötü olduğunu söylesek daha kalıcı olur. Öyle bir şeyle karşılaştığında hemen ilk aklına geleceği bizim verdiğimiz bilgilerdir. Anında tepki verecek. Bize söylemeseler bile, “bak bizimkilerin söyledikleri doğruymuş” diyecekler.