Kitap Dünyası

Hz. Ya’kûb


Cemalnur Sargut’un derlediği Fusûsu’l-Hikem Hz. Ya’kûb Fassı Nefes Yayınevi’nden çıktı.

Fusûsu’l-Hikem Sersi’sinin sekizincisi olan Hz. Ya’kûb Cemalnur Sargut imzasıyla Nefes Yayınevi’nden çıktı.
Uzun zamandır Fusûsu’l-Hikem çalışmalarını sürdürmekte olan Sargut seriye bir yenisini ekledi. Kendileri eserin önsözünde kitabı şu şekilde özetlemekte; “Bu fassın içinde, küllî ve cüz’î irâdenin yeri, insanın küllî irâde tecelli eden hakikati ve bu hakîkatin cüz’î irâdeye nasıl yansıdığı, insanın çalışmasının önemi, peygamberlerin davetlerinin sebebi ile birlikte onların şakîyi şekâvete, saidi ise saidliğe götürüşlerinin hakikati anlatılır.”
Herkesin sorularına cevap niteliğinde olan Hz. Ya’kûb Fassı’nda kader sırrı, dinin mânâsı, âdetler, rahatın nerede olduğu, herkesin kendi hakikatine mecbur olduğu gibi sırlar açıklanır.

İnsanın Aldanışı

Aldananların manifestosu “İnsanın Aldanışı” Nefes Yayınevi’nden çıktı.
İmam Gazzâlî’nin kaleme aldığı İnsanın Aldanışı Nefes Yayınevi’nden çıktı.

Büyük Selçuklu Devleti devrinde yaşamış olan büyük İslam filozof ve âlimlerinden İmam Gazzâlî’nin “İnsanın Aldanışı” isimli çalışması Nefes Yayınevi’nden çıktı. İmam Gazzâlî’nin bu eserinde aldanışa düşmüş kimselerin sergilemekte oldukları hatalardan bahsetmektedir. Doç. Dr. Osman Nuri Küçük’ün takriz ve takdimi; eserin İslâm düşünce geleneğindeki yerini, aldanışın değişmeyen ve ibret alınmayan tarih ve örneklerini gözler önüne sermektedir.

Nefes Yayınevi’nden çıkan “İnsanın Aldanışı” isimli eserinde İmam Gazzâlî, aldanan kişilerden bahsederek aldanma sebeplerine değinir, hangi toplumların aldanmakta olduğunu açıklar ve aldanma tehlikesinden korunmamız için hastalığı teşhis edip tedavisinden bahsetmektedir.


Medya Dünyası


Süheyla Yılmaz ile Sağlık Hattı


Süheyla Yılmaz ile Sağlık Hattı her gün saat 10: 00 'da AS Tv ekranlarında. SAĞLIK HATTI Programında alanında uzman isimler konuk olarak yer alıyor. Sağlığa dair sorular cevaplanıyor. İzleyicilerinde sorularını canlı telefon bağlantısı ve internet aracılığıyla sorabildiği program başarılı ve güzel sunucu Süheyla Yılmaz’ın sunumuyla AS TV’de.

Gülcan Engintepe ile Rengarenk


Başarılı ve güzel sunucu Gülcan Engintepe’nin sunduğu çok özel klip programı Flash tv ekranlarında. Hafta sonu cumartesi ve Pazar 10.35’te ekranlara gelen müzik dolu klip programı Gülcan Engintepe’nin sunumuyla Flash Tv’de.

Funda Karayel’den Uğurlu koleksiyon


İki gazeteci yakın arkadaş Funda Karayel ve Derya Nimet Çetin hayallerindeki çantayı ararken bir marka yaratmaya karar vermişler .The Last Eight ile bugüne kadar şarap mantarlarından makarnaya röportaj kasetlerinden legolara kadar birçok materyalden çanta tasarlamışlar. Çantalar, iki tasarımcının uğurlu sayısı olan 8’den ilham alınarak tasarlanmış.  Uğurlu çantalar koleksiyonunu Nişantaşı Juju, Alaçatı Eda Erdoğan, Alaçatı The Design Market ‘ten bulabilirsiniz. Kışlık koleksiyon ise yakında Midnight Express , Lidyana.com ve Trendyol.com’da satışa sunulacak…

Arzu Özer ile Gün Bugün


Başarılı televizyoncu Arzu Özer ile Gün Bugün Kanal 33 ekranlarında. Hafta içi 08.30’da ekrana gelen programda Türkiye gündemi haberler , gazeteler ve Mirza Turgut’un yorumları yer alıyor. Güzel sunucu Arzu Özer’in sunumuyla Gün Bugün’ü Kanal 33 ekranlarından izleyebilirsiniz.




Tuğba Çavdar


Öncelikle bize kendinizden bahseder misiniz ?
Kırşehir doğumluyum İş güvenliği ve Hemşirelik bitirdim yaklaşık 1 yıldır medya sektöründeyim ve en son  da çok başarılı olduğunu düşündüğüm bir yemek programı sundum.

Yemek programı formatı popüler hale geldi siz nasıl değerlendirirsiniz ?
Çok fazla yemek programı var ancak herkesin konsepti farklı Restoran tanıtımları var ev yemekleri var stüdyoda canlı yapılan pratik yemekler var benim daha çok yemek mekanı tanıtımı içerikli ama yakın zamanda farklı projelerimde olacak.

Sizce yemek programları neden ilgi çekiyor ?
Yemek programları her zaman belirli bir izleyici kitlesine sahiptir herkes özellikle  ev hanımları yemek programlarını severler bildikleri yemekleri bile izlerken  tekrar not alan izleyicilerimiz var  insanlar nasıl modayı takip ediyor ve en güzelini en yenisini giyinmek istiyor yemek programları da o şekilde yeni mekanlar yeni yemekler de  her zaman ilgi görüyor.

Çevrenizdekiler yemek yeri için size danışıyor mu ?
Elbette. Çünkü bir çok mekana gidiyoruz çok elit kesimlere hitap eden mekanlarda var normal orta halli bir ailenin gidebileceği mekanlarda var .Bana genellikle programlarım izledikten sonra o mekanları soruyorlar çünkü yayınladığımız mekanların sadece yemekleri değil fiyatları menüsü çalışma saatleri hijyeni gibi bir çok konuda bilgi sahibi olmuş oluyoruz

Programda nasıl kullanıyorsunuz internet ve sosyal medyayı ?
Sosyal medyada daha çok genç nüfusa sahip ülkeyiz ve sosyal medya çok aktif kullanılıyor. Biz programlarımızı yayınladıktan sonra bölümleri farklı kanallarda bide internet üzerinden yayınlayabiliyoruz. İnternet kesimine hitap etmek önemli.
Haber spikerliği ile ilgili düşünceniz oldu mu ?
Bu sorunuz beni mutlu etti çünkü benim çok yapmak istediğim bir konu bu. Medyada kaldığım süre içerisinde yapabileceğim en başarılı olacağımı düşündüğüm program kesinlikle yemek programı ve haber spikerliği olur ilerde kesinlikle haber sunacağım bu konuyla alakalı eğitimler alıyorum şu anda ve bu konuda sevgili yapımcımın da bana çok desteği var
İş dışında neler yaparsınız ?
Hayvanlara yardım etmek ve beslemek beni inanılmaz derecede mutlu ediyor. Alış veriş yapmak stresimi atmama neden oluyor en mutlu olduğum anlardan bir tanesi. Ailemle dışarda yemek yemekten büyük keyif alırım. Hobilerim üzerinde çalışmalar yapmak bana farklı bir güven veriyor. Resim yapmayı çok seviyorum özellikle karakalem ve yağlı boyamanın başka boyutlara götürüyor. Fitness yapıyorum kendimi yenilenmiş hissediyorum ve son olarak çok sevdiğim köpeğimle vakit geçirmek ona zaman ayırmak onu mutlu etmeye çalışmak beni en çok mutlu eden şey.
Uzak gelecekle ilgili planlarınız…
Medya sektöründe ilerlemek istiyorum sunuculukta ilerlemek istiyorum.
Aklınızda program tasarımı var mı ?
Yemek programı konseptinde yeni projeler olabilir.  Haber programı yapmayı çok istiyorum.

Yemek programlarının yanında yemek yarışmaları da yapıldı bunu nasıl değerlendiriyorsunuz..
Bence eğlenceli konsept medya için eğlenceli. Bunu çok iyi yapan yerler restoranlar var, Çok uzun yıllar aşçılık yapan insanlar bence bunlar için alternatif bir durum.
Hayatımın kitabı ya da filmi dediğiniz bir kitap ya da film var mı ?
Film İzlemek ve kitap okumak benim asla olmazlarım çık fazla kitap okuyan ve film izleyen biriyim en çok sevdiğim kitaplar arasında Marcel PROUST :kayıp zamanın izinde ve John IRVINA: Thé World According to Gorp diyebilirim en sevdiğim filmde şu an aklıma gelen Goodfellas , Esaretin Bedeli ve 1997 yapımı Hayat Güzeldir filmini örnek verebilirim şu anda aklıma ilk gelen bunlar oldu

Son sözleriniz neler olabilir ?
İnsanların mutlu olmaya çalışmalarını kendini iyi hissedecek şeylerle uğraşmalarını bol bol gülümsemelerini istiyorum .Anlayışlı olmak fazlasıyla gülümsemek iyi düşünmek iyi niyetli olmakla hayatın her anında başarılı olunabileceğini düşünüyorum .
Röportaj ve fotoğraflar : Cengizhan KAYA