MALZEMELER:
250 gr oda sıcaklığında margarin
3 yemek kaşığı pudra şeker
1/2 çay bardağı süt
1 adet yumurta sarısı (beyazı üzerine)
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
3,5 su bardağı un
ÜZERİ İÇİN:
20 adet kuru incir
1 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
3 adet dövülmüş karanfil
3 yemek kaşığı tahin
YAPILIŞI:
Mikser kasenize margarini alarak çırpmaya başlayın. Pudra şekerini ekleyin ve krema kıvamını alana kadar karıştırın. Sırayla diğer malzelerini ekleyerek hamuru toparlayın. 1 saat hamuru buzdolabında dinlendirin.
Bu arada içine koyacağınız malzemeleri hazırlayın.
İncirleri sıcak su içerisinde 1/2 saat bekleterek yumuşatın.
Dört parça halinde kesin ve robota alın. Ceviz hariç diğer malzemeleri ekleyerek robottta karıştırın. Bir kaseye boşaltın ve cevizi ekleyerek karıştırın.
Dinlenen hamurun bir çorba kasesi kadarını ayırın ve kalan hamuru tart kalıbına yerleştirin. Hamuru bastırarak kalıbın şeklini verin........
İç malzemesini hamurun orta kısmına yerleştirin.
Ayırdığınız hamuru merdane ile ince açarak şeritler halinde keserek tartınızın üzerine yerleştirin.İsterseniz mini yaprak ve çiçek kalıplarla keserek üzerini süsleyebilirsiniz.Ayırdığınız yumurta beyazını çırpın ve şeritlerin üzerine sürün.
175 derece de ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırın ayarları değişken olabileceğinden takribi 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkarınca üzerini bir mutfak havlusu ile örterek soğutun ve servis tabağına alın.
Afiyet olsun.